Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > 3o Andros Trail Race: Η θέληση διοργανωτών και αθλητών υπερίσχυσαν των καιρικών συνθηκών

3o Andros Trail Race: Η θέληση διοργανωτών και αθλητών υπερίσχυσαν των καιρικών συνθηκών

#ICC project: The Island, The Culture, The Challenge / Το Νησί, ο Πολιτισμός, Η Πρόκληση. Σίγουρα οι διοργανωτές είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους και όχι τον «Ζορμπά», εντάσσοντας τη λέξη «πρόκληση» στο μότο της φετινής διοργάνωης του Andros Trail Race. Ενάντια στην κινδυνολογία των ημερών και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο 3ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος που διοργάνωσαν η Trekking Andros & Outdoor Activities και η Άνδρος ΚΟΙΝΣΕΠ, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο, 29 και την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 στην περιοχή του Κορθίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Άνδρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι διοργανωτές υποδέχθηκαν 159 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έτρεξαν, περπάτησαν και απόλαυσαν τις υπέροχες διαδρομές των 5, 10 και 24 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του 3ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος περιελάμβανε δύο αγωνίσματα, αυτά των 5 χιλιομέτρων και του ενός χιλιομέτρου ειδικά για παιδιά (διαδρομή «Kids»), ενώ τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι κύριοι αγώνες των 10 και 24 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πανέμορφα τοπία και σημαντικά μνημεία πολιτισμού της Άνδρου, να γνωρίσουν τις πεζοπορικές διαδρομές και συγχρόνως τους ανθρώπους του νησιού.

Πέρυσι οι αθλητές ήταν περισσότεροι, ωστόσο, φέτος θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την αναστάτωση που προκάλεσαν τόσο η κακοκαιρία και οι δυσμενείς καιρικές προβλέψεις, όσο και οι αλλαγές, αλλά και ακυρώσεις δρομολογίων των πλοίων που απέτρεψαν αρκετό κόσμο να έρθει στο νησί. Το «θερμόμετρο της αγωνίας» ανέβαινε σταδιακά με την έκδοση δελτίων έντονων καιρικών φαινομένων που έφταναν κάθε λίγες ώρες στο γραφείο της διοργάνωσης και την έλευση πληροφοριών για τις ενδεχόμενες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν οι διοργανωτές. Έπειτα από διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες αρχές και μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίστηκε η κανονική διεξαγωγή των αγωνισμάτων του 3ου Andros Trail Race.

Διοργανωτές, εθελοντές, αθλητές και απλός κόσμος που συμμετείχαν στον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος, έδειξαν ισχυρή θέληση, πίστεψαν στον αγώνα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια των δύο ημερών διεξαγωγής των αγωνισμάτων. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, το βράδυ του Σαββάτου είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στις παραδοσιακές γεύσεις και στη μουσικοχορευτική παράδοση της Άνδρου, στο pasta party με χειροποίητα τοπικά προϊόντα και με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συλλόγου Υδρούσας, που έγινε στην πλατεία του Όρμου Κορθίου.

Η δυναμική που αναπτύχθηκε αυτές τις τρεις ημέρες καθιστά τη διοργάνωση μεγάλη και σπουδαία, αφού η επιτυχία δε μετράται αποκλειστικά από τον αριθμό των συμμετοχών. Η διεξαγωγή του Andros Trail Race 2018 το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου απέδειξε για ακόμη μία χρονιά πως ο αγώνας αυτός εξελίσσεται και εδραιώνεται, πλέον, ως ένας σημαντικός αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός για την Άνδρο, ως μια σύνθετη και πολυδιάστατη εκδήλωση για τις Κυκλάδες. Εξάλλου, τα πανέμορφα τοπία, το άριστα σηματοδοτημένο και πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών – αφού πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ευρώπη που διαθέτει ευρωπαϊκή πιστοποίηση- καθιστούν τον αγώνα ιδανικό μέσο τουριστικής προβολής της Άνδρου.

Οι διοργανωτές, οι αθλητές και η ομάδα των 150 εθελοντών συμμετείχαν «ψυχή τε και σώματι» αποδεικνύοντας πως το Andros Trail Race δεν είναι απλά και μόνο ακόμα ένας Κυκλαδίτικος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος. Πλέον, έχουν τεθεί γερές και ασφαλείς βάσεις για μια διοργάνωση που θα αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για Έλληνες και ξένους αθλητές… απαιτήσεων.

Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου!



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien