Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > Επιστολή του μέλους των Οικολόγων Πράσινων Φ. Καλλιβρούση στο Aigaio365

Επιστολή του μέλους των Οικολόγων Πράσινων Φ. Καλλιβρούση στο Aigaio365

Ο Ανδριώτης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Φραντζέσκος Καλλιβρούσης εκφράζει την πικρία του μέσω του Aigaio365.gr, για τη μη πρόσκληση του στην Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης των ΑΠΕ στην Πάρο. Ακολουθεί αυτούσιο το μήνυμά του:

«Με προφανή μου λύπη πρέπει να σας δηλώσω ότι κανένας ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΟ, να με καλέσει προσωπικά ή/και εκπρόσωπο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, παρά τους συνεχείς και σαφείς Αγώνες που έχουμε δώσει Πανελλαδικά , όταν επρόκειτο να εγκατασταθούν Μεγάλα Αιολικά Πάρκα / Β.Α.Π.Ε. και οι τοπικές κοινωνίες πολιτών που αντιδρούσαν ΠΑΝΤΟΤΕ μας καλούσαν να συμμετέχουμε (Κρήτη – Σκύρος – Ικαρία – Λήμνος κ.αλ.).

Θα μπορούσε δε να επισκεφθεί και τα γραφεία του Κόμματος – στην Πλατεία Ελευθερίας – αφού και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την συνεργασία μας (Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ – Ι. ΤΣΙΡΩΝΗΣ) ενώ υπάρχει και ειδική Θεματική Ομάδα Ενέργειας (της οποίας μέλος είμαι και εγώ) !!!

Από δε τον οικογενειακό παλιό μου φίλο Κ. Ροδόπουλο θα περίμενα κάτι περισσότερο……….. Από τότε που εκκίνησε η Πρωτοβουλία των 4 νησιωτικών Ο.Τ.Α. , ώρες και δεκάδες σχετικές αναρτήσεις και σχόλια έχω υποβάλει τοσο στα Κοινωνικά Μέσα όσο και στους συντρόφους μου στους Ο.Π.

Ως Φιλοπατρις Ανδριώτης αλλά και παράλληλα ως Μελετητής Εφαρμογών Α.Π.Ε. – Αρχιτέκτων Μηχανικός, με ειδίκευση στα Βιοκλιματικά κτίρια – Εξοικονόμηση Ενέργειας – «Πράσινη» Δόμηση, έχω πολλές φορές πάρει σαφή θέση, αν και έχω δεχθεί επιθέσεις (bullying) για αυτές. Επειδή από το 2005 είμαι ενεργό μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ (Θ.Ο. Ενεργειας),έχω ξεκάθαρα εκφράσει τις Θέσεις μας που αφορούν:

– την εξάπλωση των Α.Π.Ε. προς υποκατάσταση των Ρυπογόνων Τεχνολογιών παραγωγής Ενεργειας (υγρά και στερεά καύσιμα)
– την αποφυγή των μεγιστοποιημένων μονάδων Αιολικών Πάρκων (αποκαλούνται Β.Α.Π.Ε.) που δεν αντέχουν τα τοπικά Οικοσυστήματα
– την αντί Μεγάλων Συμφερόντων Εκμετάλλευσης των Α.Π. προώθηση των Τοπικών Ενεργειακών Συνεταιρισμών ώστε τα ωφέλη πέραν της Παραγωγής Ενέργειας να διαχέοται στις Τοπικές Κοινωνίες.

Για όλα αυτά αγωνίζομαι και συμμετέχω με εθελοντικές Δράσεις και Μελέτες, μεταξύ των οποίων έχω εκπονήσει Ειδική Προμελέτη προς τον Δήμο Άνδρου για «Πρότυπο Επιδεικτικό – Εκπαιδευτικό Πάρκο παρουσίασης Συστημάτων όλων των Α.Π.Ε.», σε κατάλληλη έκταση που έχω εντοπίσει πλησίον της Χώρας, και που μπορεί να λειτουργήσει ως Ενεργειακή Συνεταιριστική Κοινωνική Επιχείρηση, ενώ δυνατόν να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση από Ειδικό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α.. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει δυνατό να μου διαθέσει ο Δήμος χρόνο σε Δημοτ. Συμβούλιο η και Ανοικτή Συνέλευση πολιτών για να παρουσιάσω την Πρόταση μου.»



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien