Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΚΕΑ > Ανακοίνωση του δήμου Κέας για τη φιλοξενία των φοιτητών Αρχιτεκτονικής

Ανακοίνωση του δήμου Κέας για τη φιλοξενία των φοιτητών Αρχιτεκτονικής

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας, που οργάνωσαν και την περσινή επίσκεψη της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ στο νησί μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέα κατά τις ημέρες 31 Μαρτίου, 1η και 2η Απριλίου 2017.

Περίπου 70 άτομα, 65 σπουδαστές και οι συνοδοί καθηγητές τους, φίλοι και τακτικοί επισκέπτες της Τζιάς, θα επισκεφθούν το νησί μας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής με αντικείμενο τη μελέτη παραδοσιακών κτιρίων και κατοικιών, ως μέρος της άσκησής τους στα πλαίσια του μαθήματος “ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ 8ου εξαμήνου – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ”.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση “Οι καθοικιές και οι καθέντρες στη Τζιά”, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών της Σχολής Αρχιτεκτόνων στην Αθήνα, σε συνεργασία πάλι με το Ε.Μ.Π. και τον Σ.Φ.Κ., η ομάδα των Αρχιτεκτόνων επισκέπτεται και πάλι την Τζιά για να συμπληρώσει με νέο πολύτιμο υλικό την εργασία της για την παραδοσιακή Αρχιτεκτονική του Τόπου, που τιμά ιδιαίτερα και συμβάλλει στην ανάδειξη και προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο Δήμος Κέας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Τμήματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων, θα φροντίσει για την διαμονή και μετακίνηση της ομάδας, επειδή όμως πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό ατόμων και τα περισσότερα καταλύματα δεν έχουν ακόμη ανοίξει για τη φετινή σεζόν ή εκτελούν εργασίες συντήρησης, θα εκτιμούσαμε την προσφορά ιδιοκτητών με κατοικίες στην Ιουλίδα, στην Κορησσία και στον Οτζιά, ώστε να καλυφθεί η φιλοξενία όλων των παιδιών που με τόση χαρά έρχονται στο νησί μας. Είναι και ένας τρόπος να δείξουμε την φιλοξενία μας. Όποιος είναι σε θέση να προσφέρει κάποιον χώρο για διαμονή που παραμένει κενός αυτό το διάστημα, μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 22883 60014 και 22883 60018 για περισσότερες πληροφορίες.
(Μιχαέλα Παπαστεργίου & Άννα Ποδογύρου, εθελόντριες του Δήμου Κέας)


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien