Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Υποψήφιος με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ο Μιχάλης Φραγκίσκος από τη Νάξο

Υποψήφιος με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ο Μιχάλης Φραγκίσκος από τη Νάξο

Την υποψηφιότητα του Μιχάλη Φραγκίσκου από τη Νάξο, ανακοίνωσε σήμερα η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Αναλυτικά:

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Μιχάλη Φραγκίσκου από την Νάξο.

Ενεργός πολίτης, με έντονη κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα ο Μιχάλης Φραγκίσκος αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό μέλος της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», ενδυναμώνοντας κι άλλο την δυναμική μας πορεία.

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός αναφέρει: «Καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια της “Συμμαχίας” τον αγαπητό Μιχάλη Φραγκίσκο. Έναν άνθρωπο που αγωνίζεται γι αυτά που πιστεύει, με σημαντική διαδρομή σε συλλογικούς αγώνες και ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές διεκδικήσεις. Η μαχητικότητα και αποφασιστικότητά του ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τον κοινό μας αγώνα για μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, για μια πορεία αντάξια των νησιών μας. Καλωσόρισες Μιχάλη, καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό του μήνυμα, ο Μιχάλης Φραγκίσκος αναφέρει: «Διαπλέουμε την ιστορικά ίσως σημαντικότερη θάλασσα του κόσμου, την θάλασσα που ενώνει τη πλωτή διάσπαρτη πολιτεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Ζούμε στη κοιτίδα του πρώτου Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εδώ βιώνουμε την ιστορική συνέχεια που δεν διακόπηκε επί χιλιάδες χρόνια. Και όμως, η σημερινή Πολιτεία των νησιών, με την μορφή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει με τον πιο βίαιο τρόπο την άρνηση και την εκτροπή αυτής της χιλιόχρονης διαδρομής.

Η Πολιτεία μας μετατράπηκε σε ένα δίκτυο αλληλοεξυπηρετήσεων, νομιμοφανών συναλλαγών, ασαφών χρηματοδοτήσεων, συγκεντρωτικής διοίκησης, αδιαφάνειας, υπεροψίας, με ύφος και ήθος που προσβάλλει τον αιρετό θεσμό, τη δημοκρατική παράδοση του νησιωτικού κοινοτισμού, τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Με την πρωτοβουλία ή την ανοχή της περιφερειακής αρχής, διαμορφώθηκε ένα μη βιώσιμο παραγωγικό-πολιτικό-διοικητικό μοντέλο που αλλάζει την φυσιογνωμία και την πολιτεία των νησιών, αποσυνθέτει την συνολική ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου και το οδηγεί στην αυτοκαταστροφή».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στη Χώρα της Νάξου το 1955 από Απεραθίτες γονείς τον Βασίλη και την Σοφία Φραγκίσκου. Είναι παντρεμένος με την Ευδοκία Χατζηπέτρου και πατέρας δύο κοριτσιών, της Σοφίας, χειρούργου οφθαλμίατρου επιμελήτριας στο St Eriks Eye Hospital, Karolinska Institute της Στοκχόλμης και της Ηλέκτρας πολιτικού μηχανικού ΑΠΘ-MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη ΕΜΠ.

Το 1973 τελείωσε το Γυμνάσιο της Νάξου και εισήλθε με υποτροφία στην σχολή Μηχανικών-Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ όπου έλαβα το αντίστοιχο δίπλωμα. Από το 2004 είναι διδάκτορας μηχανικός του ΕΜΠ στο τομέα των μαθηματικών μοντέλων διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

Κατά το διάστημα 1982 ως 1986 εργάσθηκε ως ερευνητής σε προγράμματα του Υ.Ε.Τ. στο ΕΜΠ. Συγχρόνως ως Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ, δίδαξε επί τετραετία στους τελειόφοιτους σπουδαστές του ΕΜΠ και έδωσε πολλές διαλέξεις στο πλαίσιο ημερίδων της ΓΓΕΤ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο ΕΜΠ στο πλαίσιο επιστημονικών εκδηλώσεων. Το διάστημα 1986 ως 1989 κατασκεύασε το μαθηματικό μοντέλο ELOSED της διασποράς των ρυπαντών των απόβλητων Αλουμίνας, το οποίο συμπαρουσιάστηκε σε παγκόσμιο συνέδριο με καθηγητές του ΕΜΠ (2006).

Το διάστημα 1986-1990 άσκησε επαγγελματική δραστηριότητα ως Μηχανικός Μεταλλείων, επιβλέπων Μηχανικός και τεχνικός ασφαλείας σε λατομεία, ορυχεία και εργοστάσια μαρμάρου. Εκπόνησε πολλές μεταλλευτικές και περιβαλλοντικές μελέτες λατομείων, ορυχείων, μελέτες επεξεργασίας και διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων. Συμμετείχε στη μελετητική ομάδα της ΕΛΕΒΜΕ για την αξιοποίηση της σμύριδας Νάξου, του γνευσίου Σερίφου και ως σύμβουλος στη μελέτη του ΙΓΜΕ για τη σμύριδα.

Από το 1990 είναι διευθυντής της εταιρείας πληροφορικής ergosystems. Το 2000-2001 εκτέλεσε με επιτυχία το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κοινωνία της Πληροφορίας), μηχανογράφηση έντεκα ΟΤΑ των Κυκλάδων και την εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων στα λογισμικά τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως σύμβουλος μηχανογράφησης φορέων γενικής κυβέρνησης, εκτέλεσε παρά πολλά έργα μηχανογράφησης Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Ιδρύματα, Λιμενικών Ταμείων, υποστήριξης ΔΕΚΟ, τραπεζών, μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων SRT, Εθνικό Ποινικό Μητρώο στις εισαγγελίες πρωτοδικών (Ψηφιακή Ελλάδα-Ψηφιακή Σύγκλιση), εφαρμογή απλογραφικών και διπλογραφικών συστημάτων λογιστικής σε δήμους-νομικά πρόσωπα των OTA, όπως και πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού & μισθοδοσίας.

Έχει παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, αρκετά σεμινάρια της Microsoft, της Oracle, άλλων εταιρειών software και εφαρμογών συστημάτων του δημοσίου λογιστικού στη Δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, σεμινάρια της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης, Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Μισθοδοσίας, εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, Ms Project Management και κατάρτισης προϋπολογισμών έργων.

Από το 2006 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων πληροφορικής, ΕΚΕΠΙΣ (Α.Μ.: ΕΒΟ7385), με διδασκαλία σε 59 σεμινάρια, 3.000 περίπου ωρών. Το 1999 ίδρυσε το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών πληροφορικής “Ορίζων”, όπου δίδαξε εφαρμογές της πληροφορικής. Εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων εισαγγελιών και πρωτοδικείων.

Από πρωτοετής του ΕΜΠ στον ξεσηκωμό του Νοέμβρη, στη ΚΝΕ το 1974 και μετά ζει ενεργά την πολιτική ιστορία της Ελλάδας με σταθερό σημείο αναφοράς και δράσης τις Κυκλάδες και τη Νάξο. Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κυκλαδιτών Φοιτητών στη μεταπολίτευση. Ενεργή συμμετοχή στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, των συλλόγων ετεροδημοτών, των πολιτιστικών και αγροτικών συλλόγων της Νάξου. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γραμματέας της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού Απεράθου Νάξου. Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του Τ.Ε.Ε. (1997-2000) και αντιπρόσωπος του ΤΕΕ σε πολλές επιτροπές των Κυκλάδων και της Περιφέρειας (Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων ΠΝΑι, κρίσης διαγωνισμών κτλ). Μέλος ΔΣ συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάξου. Μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ως υιός θανόντος αγωνιστή). Μέλος του συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, συλλόγου Μηχανικών Νάξου, συλλόγου Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου και πολλών Πολιτιστικών συλλόγων. Υποστηρικτής της Greenpeace και φίλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Συμμετοχή στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Συμμετοχή στην Β’ έκθεση βιβλίων Απεραθιτών συγγραφέων στη βιβλιοθήκη Νίκου Γλέζου.

Ενεργή συμμετοχή σε όλες τις μεταπολιτευτικές εκλογικές αναμετρήσεις της αριστεράς και ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές στις κοινότητες και στους Δήμους της Νάξου. Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας το 2010 και της Πρωτοβουλίας για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου το 2018.
Ενεργό μέλος των κομμάτων της Αριστεράς από τη μεταπολίτευση ως σήμερα στη διαδρομή ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ. Συντονιστής τοπικών και περιφερειακών οργάνων και αντιπρόσωπος σε όλα τα συνέδρια της Αριστεράς. Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος θεματικών-επιστημονικών τμημάτων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιεύσεις άρθρων σε εφημερίδες της Αριστεράς (Ριζοσπάστη, Αυγή, Εποχή κτλ) και διαδικτυακούς τόπους. Ενεργή συμμετοχή στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου με κατάθεση ολοκληρωμένης αναπτυξιακής συλλογικής πρότασης.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien