Aigaio365 > ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ > Θα τους ακολουθούν όσα είπαν στην αντιπολίτευση

Θα τους ακολουθούν όσα είπαν στην αντιπολίτευση

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Εχει πολλές φορές λεχθεί ότι μία καινούργια κυβέρνηση έρχεται –τουλάχιστον για το πρώτο, μεγάλο, διάστημα της θητείας της, αντιμέτωπη με όσα έλεγε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εν πολλοίς, και ο ΣΥΡΙΖΑ «πλήρωσε» όσες προσδοκίες είχε καλλιεργήσει στην κοινωνία, σε συνδυασμό με την κούραση των πολιτών που συσσωρεύθηκε, έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια Μνημονίων.

Στην περίπτωση της ΝΔ, δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ που θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα είχαν κάνει «σημαία» για τα προηγούμενα 4 χρόνια. Ταυτοχρόνως, το ίδιο θα συμβεί για την πλειονότητα των ΜΜΕ, που όχι απλώς ήταν φιλικά προς τη ΝΔ, αλλά επί της ουσίας αποτελούσαν τον μιντιακό βραχίονα και έκαναν… κανονική πολιτική δουλειά.

Τώρα, μ’ άλλα λόγια, έρχεται η πραγματικότητα. Και, ως συνήθως, αυτή η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά σκληρή. Πρώτα απ’ όλα το κατάλαβαν σε μία μεγάλη οικονομική ιστοσελίδα: την επαύριο των Ευρωεκλογών, η εν λόγω ιστοσελίδα ισχυριζόταν ότι το Χρηματιστήριο ανεβαίνει επειδή… προεξοφλεί νίκη Μητσοτάκη. Ωστόσο, από προχθές, η ίδια ιστοσελίδα τονίζει ότι το Χρηματιστήριο… «πληρώνει τα σπασμένα Τσίπρα». Τέτοια αξιοπιστία.

Αυτό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα. Υπάρχουν κι άλλα, πολλά, που αφορούν όλους τους τομείς που η νέα κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να «συμβολοποιήσει» ως αξιωματική αντιπολίτευση. Για παράδειγμα, τώρα θα δούμε πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό, πόσα χρήματα διαθέτει η ανάδοχος εταιρία, αλλά και πόσο πρόθυμη και ικανή είναι να «σηκώσει» ένα τέτοιο θηριώδες project μόνη της –για να μην αναφερθούμε στη γραφειοκρατία, τις οικοδομικές άδειες και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Επίσης, θα δούμε πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστούν οι «Ρουβίκωνες» με τα «τρικάκια» τους. Η στήλη, άλλωστε, θέλει να ελπίζει ότι παρά τον «αέρα» με τον οποίο μπήκε στην Κατεχάκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δε θα θελήσει να αντιμετωπίζει τους «Ρουβίκωνες» με… ελεύθερους σκοπευτές –η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τα κουνούπια δεν αντιμετωπίζονται με μπαζούκας.

Η επαφή της κυβέρνησης με την πραγματικότητα θα δοκιμαστεί και σε ό,τι αφορά την σωφρονιστική της πολιτική: αν οι αποσυμφορητικοί νόμοι καταργηθούν, μετά την επί τριετία «γαλάζια» σταυροφορία κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, τότε απλώς η Ελλάδα θα ανακτήσει την θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την κατάσταση και τον υπερπληθυσμό στις φυλακές της και θα καταστεί εκ νέου αυτοεκπληρούμενη προφητεία η έκρηξη στις φυλακές.

Αυτά είναι μερικά μόνο θέματα που η νέα κυβέρνηση θα βρει μπροστά της. Όχι επειδή παρέλαβε «καμμένη γη» στην διαχείρισή τους –κάθε άλλο. Αλλά διότι φρόντισε η ίδια να τα αναγάγει, με την έξαλλη επί τρία χρόνια αντιπολίτευση, σε ζητήματα «τιμής» για την ΝΔ. Και το ίδιο, βεβαίως, ισχύει για τα μίντια στα οποία περίσσευαν οι οιμωγές σχετικά με το Ελληνικό, την γραφειοκρατία, τους «Ρουβίκωνες» και την εγκληματικότητα και προφανώς τώρα δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή μήπως μπορούν;

Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien