Παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου! Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι…Ιδανικοί για την περίοδο της νηστείας!
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια ψιλά άνυδρα
3- 4 κρεμμύδια ξερά
3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
3 κλωναράκια μαινταντό
Μια χούφτα φυλλαράκια μαντζουράνας
3 πατάτες βραστές καθαρισμένες
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και ρίχνουμε τα ρεβίθια.
Τα αφήνουμε 8 ώρες να «φουσκώσουν».
Τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και τα σουρώνουμε να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χοντροκόβουμε γιατί δεν πρέπει να λιώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
Αλέθουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Τέλος αλέθουμε στο μπλέντερ όλα τα πράσινα αρωματικά χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά τα λιωμένα ρεβίθια, τα κρεμμύδια και τα πράσινα αρωματικά και τις πατάτες και ανακατεύουμε δυνατά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες τους ρεβιθοκεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε. Τους απλώνουμε σε μια πιατέλα αφήνοντάς τους για 20 λεπτά «να ξεκουραστούν».
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο που πρέπει να «καίει» γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα με άνυδρα ντοματάκια.