Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Εθνικός Κήρυξ: Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Σαντορίνης έσωσαν τη ζωή ομογενή

Εθνικός Κήρυξ: Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Σαντορίνης έσωσαν τη ζωή ομογενή

Δημοσίευμα από το ekirikas.com:

«Ο ομογενής Νικόλαος Σαρλάκης, από το Γουίνιπεγκ Μανιτόμπα του Καναδά, αναρρώνει στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε μεταφερθεί την 1η Ιουνίου από το Νοσοκομείο Σαντορίνης, και τις επόμενες ημέρες θα πάρει εξιτήριο.

Ο «Εθνικός Κήρυξ», επισκέφτηκε τον κ. Σαρλάκη στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή έβγαιναν οι γιατροί από το δωμάτιό του έχοντας τελειώσει την εξέταση που πραγματοποιούν κάθε πρωί, οι οποίοι αφού παραπονέθηκαν για τα όσα έχουν γραφτεί σε διάφορα Μέσα, μας είπαν κατηγορηματικά ότι ο ομογενής πάει καλά, δεν κινδυνεύει ούτε κατ’ ελάχιστον η υγεία του και θα πάρει εξιτήριο σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σε ερώτησή μας, αν υπήρξε επιπλοκή από τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, είπαν πως συμβαίνει το αντίθετο. «Χάρη στην πολύ καλή δουλειά των γιατρών εκεί ζει ο κ. Σαρλάκης. Εμείς απλώς εδώ τον φροντίσαμε».

Το «μυστήριο» λύθηκε όταν γνωρίσαμε τον ασθενή και την σύζυγό του Στέφανι. Μαζί τους και ο πατέρας του Νικόλαου, ιερέας Δημήτριος Σαρλάκης, ο οποίος ιερουργεί στο Γουίνιπεγκ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν θυμωμένοι με τα όσα γράφτηκαν στα διάφορα blogs, θεωρώντας ότι η αρχική ανταπόκριση του καναδικού Μέσου που βασίστηκε σε μαρτυρίες συγγενών και φίλων ήταν μακριά από την αλήθεια.

Δεν θέλησαν να μιλήσουν επίσημα, αλλά μας ζήτησαν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γιατροί Σακκάς Λάμπρος, Μπάνος Δημήτρης και ένας ακόμη που δεν θυμούνται το όνομά του, «ήταν άψογοι». «Με φρόντισαν μου έκαναν κάθε είδους εξέταση, ακτίνες, μαγνητική, ‘ουλτρα σάουντ’, ό,τι υπάρχει», μας είπε ο κ. Σαρλάκης.

Σε σχετική ερώτηση, ο ομογενής είπε πως είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο, λόγω επιπλοκής, αλλά δεν ευσταθούν τα όσα γράφτηκαν δεξιά και αριστερά. «Η νοσηλεία, το ενδιαφέρον και η καθημερινή φροντίδα ήταν σε άριστο επίπεδο. Και τους ευχαριστούμε». Οσο για την πνευμονία, μας είπε πως δεν ήταν παρά λίγο υγρό στον πνεύμονα που αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Nα σημειώσουμε ότι κατά την παραμονή μας στο δωμάτιο του κ. Σαρλάκη έγινε και η αφαίρεση του καθετήρα, γεγονός που σημαίνει ότι πάει καλά η ανάρρωσή του.

Στην ερώτηση, γιατί τότε τον έστειλαν στην Αθήνα, την απάντηση έδωσε η γυναίκα του Στέφανι, λέγοντας ότι το ζήτησε η ίδια. Οπως εξήγησε, ήταν μόνη, δεν κοιμόταν παρά ελάχιστα, «ήθελα την οικογένεια του άντρα μου κοντά μου» και έτσι τους έστειλαν στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, είπε ότι ήταν πρωτοβουλία των δικών της ανθρώπων στον Καναδά, και πως ποτέ δεν το ζήτησε ούτε και ήθελε να υπάρξει συνέχεια στον έρανο μέσω του «Ε.Κ.», αν και όντως υπάρχει πρόβλημα οικονομικό όπως παραδέχθηκε, γιατί και οι δύο θα μείνουν εκτός δουλειάς για αρκετό καιρό.

Το μόνο που θέλουν από τον «Ε.Κ.», τόνισαν, είναι να αναφερθεί η πολύ καλή νοσηλεία που είχαν και στη Σαντορίνη και στην Αθήνα γιατί είναι αδικία να επικρατήσει κάποια αντίθετη άποψη.

Να σημειώσουμε ότι ο Νικόλαος και η Στέφανι παντρεύτηκαν στον Καναδά στις 14 Ιανουαρίου και στις 24 Μαϊου γλέντησαν με συγγενείς και φίλους του γαμπρού στη Σαλαμίνα, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι του μέλιτος στη Σαντορίνη.

Ο κ. Σαρλάκης είχε οξεία εκκολπωματίτιδα του παχέος εντέρου και η διάτρηση του εκκολπώματος μπορεί να οδηγήσει σε περιτονίτιδα. Είναι μία κατάσταση απειλητική για τη ζωή που απαιτεί επείγον χειρουργείο.

Ηταν απλά άτυχος στο ταξίδι του μέλιτος και ασφαλώς τα όσα περνά το νεόνυμφο ζευγάρι είναι ένας εφιάλτης επειδή έτυχε να αρρωστήσει σοβαρά ο κ. Σαρλάκης.»Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien