Aigaio365 > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > 1.700 ως τώρα οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας του ΟΑΕΔ

1.700 ως τώρα οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας του ΟΑΕΔ

Την στρατηγική προσέγγιση του ΟΑΕΔ για τις επιχειρήσεις, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, παρουσίασε η διοικητής του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, Μαρία Καραμεσίνη, ως προσκεκλημένη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος, για το οποίο η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου, είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, μέσω της δημιουργίας μιας νέας οικονομικής οντότητας. Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται στους 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ενώ το ποσό κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Ωστόσο, με την πιθανή, μετά από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράμματος μπορεί να ανέλθει έως το ποσό των 36.000 ευρώ.

Τον ρόλο του οργανισμού, που είναι να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας, τόνισε η κυρία Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ειδικά το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε «γενναιόδωρο»: «…Παρέχονται ισχυρές επιχορηγήσεις στους πρώην αυτοαπασχολούμενους και νυν ανέργους, οι οποίοι θα επιδιώξουν, μόνοι τους ή μαζί με άλλους, να αναπτύξουν διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας, ως δεύτερη ευκαιρία, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε. Είναι ένα νέο μέτρο, που δεν υπήρχε στο παρελθόν, ειδικά σχεδιασμένο σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό και θεωρώντας το Ε.Β.Ε.Π. έναν αξιόπιστο σύμμαχο της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και την Δυτική Αττική, χαίρομαι πολύ που θα ξεκινήσουμε αυτή τη συνεργασία…».

Τέλος, σημείωσε πως, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.700 αιτήσεις υπαγωγής, με προοπτική να αυξηθούν, όταν εξαντληθεί ο αριθμός τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασιλλης Κορκίδης, υπογράμμισε: «…Θεωρώ πως, είναι υποχρέωσή μας είναι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας, που, είτε επλήγησαν από την κρίση, είτε προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Έχουμε επανειλημμένως διατυπώσει τις θέσεις μας, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και είμαστε καλά προετοιμασμένοι, μεταξύ άλλων, με τις απαραίτητες δομές και την εξειδικευμένη συμβουλευτική, να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια. Κοινή επιδίωξη πρέπει να είναι το μοντέλο επιχειρηματικότητας «ευκαιρίας», αντί αυτού της «ανάγκης», που εντός κρίσης αποδεικνύεται μη βιώσιμο. Κλάδοι, όπως η Ναυτιλία και τα Logistics έχουν αποδείξει τη δυναμική τους. Αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου, όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα είναι η επίτευξη της κερδοφορίας, που αποτελεί και στόχο μιας βιώσιμης επιχείρησης…».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία έδωσε το παρόν και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γ. Γαβρίλης, συζητήθηκαν τα θέματα της πορείας για τη δημιουργία της Ιπποδαμείου Αγοράς, η ανακήρυξη του Πειραιά σε αρχαιολογικό χώρο και άλλα.

Μετά τη συνεδρίαση, ακολούθησε ενημερωτικό Σεμινάριο, με θέμα «Φωτίζοντας το νέο Νόμο για τις Α.Ε.- Business opportunity ή ένας ακόμη πονοκέφαλος;». Αναλυτικότερα, με το νόμο 4548/2018, (όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4587/2018) αναμορφώθηκε το δίκαιο των εμπορικών εταιρειών και ιδίως το δίκαιο των Ανωνύμων Εταιριών, ύστερα από σχεδόν ένα αιώνα από τη θέση σε ισχύ του γνωστού νόμου 2190/1920.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien