Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > “Βαράτε Ποεδηνατζήδες μου”

“Βαράτε Ποεδηνατζήδες μου”

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων και της κυβέρνησης, με αφορμή το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

To santonews.gr για την συγκεκριμένη διαμάχη αναρτά το παρακάτω:

Κάτι, ενοχλεί πολύ τους ΠΟΕΔΗΝΑΤΖΗΔΕΣ, στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Σε καμία άλλη υγειονομική μονάδα της χώρας, δεν έχουν επιφυλάξει τόσο ενδιαφέρον.

Αντί άλλης, ανάρτησης θα έπρεπε ίσως να πήγαιναν σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο) στο Νοσοκομείο. Να δουν δεκάδες περιστατικά. Γιατρούς σε κάθε ασθενή. Καμία γκρίνια. Κανένα παράπονο. Διαρκή συγχαρητήρια μηνύματα από έλληνες και ξένους ασθενείς.

Όλα αυτά από ένα Νοσοκομείο που δεν έκλεισε καν ένα χρόνο λειτουργίας και που το μεγαλύτερό του πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να βρει 5 ΣΠΙΤΙΑ για να στεγάσει τους γιατρούς που είναι έτοιμοι να κατέβουν στο νησί και να ενισχύσουν το δυναμικό του, ακόμα περισσότερο.

Όσο δε για το γεγονός, ότι περιγράφουν με τόσες λεπτομέρειες (δεν άπτονται αυτά του ιατρικού απορρήτου;) περιστατικά, δεν προκαλεί περαιτέρω απορίες.

Οι παροικούντες εν τη Σαντορίνη, γνωρίζουν και δεν θυμώνουν. Λυπούνται μόνο για τους -τοπικούς- πρόθυμους που θέλουν το μεγαλύτερο απόκτημα του νησιού τα τελευταία 40 χρόνια, να καταρρεύσει. Ας ρωτήσουν, όμως τους κατοίκους, αν θα τους το επιτρέψουν. Και όχι: ΔΕΝ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!. Όπως δεν θα ξεμείνει και από υποστηρικτές.

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

“ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Μετατρέπεται στη πρώτη ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με επιστολή μας στον Πρωθυπουργό 11/5/2017 επισημάναμε τις επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας και εργασίας που επικρατούν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια – φιέστα που πραγματοποίησε.

Οι λιγοστοί ιατροί του Νοσοκομείου όχι μόνο του ΕΣΥ αλλά και της ΑΕΜΥ Α.Ε., κατέθεσαν αναφορά 7/3/2017 στην Εισαγγελία της Νάξου στην οποία περιγράφουν τους κινδύνους που τίθενται οι ζωές των ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών.

Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί αιμοδοσία και δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος.

Πώς να γίνουν χειρουργεία;

Γίνονται μόνο μικροχειρουργεία.

Συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών.

Χθες προσήλθαν δύο παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου ( το ένα με εγκαύματα και το άλλο με αλλεργική πορφύρα). Δικαιολογημένα αεροδιακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης αφού το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει Μονάδα Παίδων και αιματολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών.

Οι αεροδιακομδές είναι συνεχείς και καθημερινές.

Σήμερα στις 6 π.μ. το πρωί 63χρονος αεροδιακομίσθει με έμφραγμα. Ευτυχώς πρόλαβε τον μοναδικό καρδιολόγο ιατρό του Νοσοκομείου. Από το πρωί λείπει σε κανονική άδεια και δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο.

Τι να κάνει, ένα Νοσοκομείο που δεν διαθέτει βασικές ειδικότητες ιατρών και Νοσηλευτικό προσωπικό;

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ένας και μοναδικός παιδίατρος υπηρετεί στο Νοσοκομείο, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από το Κέντρο Υγείας.

Που είναι οι προσλήψεις παιδιάτρων ή άλλων βασικών ειδικοτήτων ιατρών από την ΑΕΜΥ Α.Ε., που επικαλείται ότι έκανε το Υπουργείο Υγείας;

Μπορεί ο ένας παιδίατρος να είναι στο Νοσοκομείο 24 ώρες το 24ωρο. Απαγορεύεται να πάρει άδεια;

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Από σήμερα στη Σαντορίνη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αρρωστήσει πολίτης με καρδιολογικό ή παθολογικό πρόβλημα.

Ο ένας καρδιολόγος που υπάρχει του χορηγήθηκε κανονική άδεια. Πόσο να αντέξει μόνος του;

Επίσης σε κανονική άδεια βρίσκεται ο μοναδικός παθολόγος του Νοσοκομείου. Πίσω στο Νοσοκομείο μένει ένας Γενικός ιατρός.

Ένας Γενικός ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ ο οποίος καλύπτει τα ΤΕΠ, αλλά και την παθολογική κλινική.

Αν είναι δυνατόν.

Ένας καρδιολόγος, Ένας παθολόγος και Ένας Γενικός ιατρός δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ανοικτό ένα ολόκληρο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ξέμεινε από βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Πως μπορεί να λέγεται Νοσοκομείο;

Και ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.

Καλές κορδέλες κύριε Τσίπρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien