Το άρωμα των μπισκότων με πορτοκάλι και γλυκάνισο, οι φασκομηλιές και η ρίγανη, η άλμη της θάλασσας και οι αχινοί είναι μερικά από τα πρώτα αρώματα και γεύσεις που συναντά κανείς στη Σίφνο, όπως αναφέρει αφιέρωμα του Conde Nast Traveller για το νησί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ήλιος, τα χρώματα και το ηλιοβασίλεμα, καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο λιμάνι στις Καμάρες το καλοκαίρι.
Οι κρυφές, μα…άκρως εντυπωσιακές παραλίες, δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν, τα σοκάκια και φυσικά τα αμέτρητα σημεία που μπορεί κανείς να αγναντέψει το απέραντο γαλάζιο!
Το δημοσίευμα, αναφέρεται και στην γαστρονομία του νησιού, η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου και βέβαια, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο οποίος, γεννήθηκε και έζησε στη Σίφνο δεν θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο!