Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για το δάνειο του Πολάκη

Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για το δάνειο του Πολάκη

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Την εβδομάδα που πέρασε χύθηκε πολύ μελάνι και σπαταλήθηκαν πολλές ώρες τηλεοπτικού αέρα για την υπόθεση του δανείου του Παύλου Πολάκη και για το τηλεφώνημα στον Γιάννη Στουρνάρα.

Πολλοί από την κυβέρνηση αν και θεωρούν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε απόλυτο δίκιο, πιστεύουν πως δεν χειρίστηκε σωστά σε επικοινωνιακό επίπεδο το θέμα. Μάλιστα, τονίζουν πως αυτές οι «επικοινωνιακές παγίδες» στήνονται από την αντιπολίτευση για να κρυφτεί η «μεγάλη εικόνα» που είναι η έξοδος από τα μνημόνια, τα θετικά μέτρα που ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο και η προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο προέτρεψε τα κυβερνητικά στελέχη να μην παρασύρονται «σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά» και τους κάλεσε να ασχοληθούν «με τους μεγάλους στόχους» που έχουν «αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν».

ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ

Η Εφημερίδα των Συντακτών πριν από μερικές μέρες άσκησε εντονότατη κριτική στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας πως «αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι» και πως «κάνει ζημιά στο κόμμα του», ενώ τον αποκαλεί «Σαχλαμαρόμαγκα».

Την Παρασκευή, η Αυγή σε άρθρο για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού σημείωνε πως «η Αριστερά κινδυνεύει να μοιάσει με τους “απέναντι” στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το σύστημα» και συμπλήρωνε: «Αυτό είναι κυρίως το θέμα, Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον
εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους “με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν”, τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…».

Πάντως παρά τις όποιες εσωκομματικές ενστάσεις για τη συμπεριφορά Πολάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν αποτελεί, ούτε θεωρείται «βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έσπευσαν να τον παρουσιάσουν συγκεκριμένα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ.

ΠΟΣΟ «ΤΥΧΑΙΑ» ΗΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

H υπόθεση με το δάνειο Πολάκη βγήκε στη δημοσιότητα την… κατάλληλη στιγμή για την αντιπολίτευση, φανερώνοντας την ισχυρή επιρροή που αυτή έχει σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με την ομολογία Τσουκάτου, πως το ΠΑΣΟΚ το 2000 έλαβε από ιδιωτικές επιχειρήσεις 16 δισ δραχμές (περίπου 47 εκατομ. ευρώ). Μάλιστα, με αφορμή τις καταθέσεις Τσουκάτου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ακόμη, την ώρα που άπαντες περιμένουν τις πρώτες κλητεύσεις πολιτικών προσώπων από τη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis, η αντιπολίτευση κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο δάνειο Πολάκη, το οποίο σύμφωνα με τα πορίσματα τόσο της Attica Bank, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι απολύτως νόμιμο!

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο αντικαθίσταται το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ από έναν σύγχρονο Οργανισμό με διευρυμένες αρμοδιότητες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με στόχο «την πρόληψη νόσων, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και την προαγωγή της υγείας».

Ακόμη, το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών, όπου προβλέπεται η υποχρεωτική ανάρτηση τιμοκαταλόγων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ εισάγεται και η δυνατότητα εφημερίας. Συστήνεται το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών, ρυθμίζεται το ζήτημα της λειτουργίας εθνικών μητρώων ασθενών και προβλέπεται η «δημιουργία, διατήρηση και ενημέρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας», Επίσης, δημιουργούνται χώροι εποπτευόμενης χρήσης για τους χρήστες ναρκωτικών υψηλού κινδύνου.

Από την 1η Μαρτίου οι εξειδικευμένες και απαραίτητες εξετάσεις ανάλυσης DNA για τους ασθενείς με καρκίνο, οι οποίες είναι σωτήριες σε αρκετές περιπτώσεις, θα γίνονται δωρεάν μέσω του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Όμως άπαντες ασχολούνται με το δάνειο…Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien