Aigaio365 > MAIN SLIDER > Τι έγινε την 1η μέρα του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Σύρο

Τι έγινε την 1η μέρα του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Σύρο

Συνεχίζεται σήμερα το συνέδριο «Νότιο Αιγαίο οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος θα αναφερθεί και στα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Τη δρομολόγηση για τρεις μήνες, πλοίου που θα συνδέει δυο φορές την εβδομάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σκιάθο, τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων με το Ηράκλειο, εξήγγειλε μιλώντας χθες στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Το δρομολόγιο θα επιδοτείται από τις άγονες γραμμές.

«Η γραμμή αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές για τα νησιά των Κυκλάδων», τόνισε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε ότι εκτός από αυτό το δρομολόγιο, «μετά από προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας κάθε Παρασκευή και Κυριακή, θα δρομολογηθεί ταχύπλοο από τον Πειραιά, και δυο φορές την εβδομάδα το ταχύπλοο που έρχεται από το Ηράκλειο και ανεβαίνει προς τα νησιά των Κυκλάδων, θα καταλήγει στη Σύρο και από εκεί θα πηγαίνει στην Σαντορίνη. Με τους τρόπους αυτούς καλύπτεται σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου».

Αναφερόμενος στο «μεταφορικό ισοδύναμο», είπε ότι έρχεται να απαντήσει σε μια πραγματική ανάγκη και ένα αίτημα όλων των νησιωτών τα τελευταία σαράντα χρόνια.

«Ο τουρισμός μας ενώνει όλους» τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφερόμενη αναλυτικά στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση και στους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Σε ότι αφορά τον πολιτισμό, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου τόνισε κατά την ομιλία της ότι οι Κυκλάδες αποτελούν κομβικό σημείο της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει αναλυτικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που προγραμματίζονται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα επισημαίνοντας ότι οι αρχαιότητες των Κυκλάδων έχουν εμβληματικό χαρακτήρα και θα πρέπει να προστατευτούν αλλά και να αναδειχθούν.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μεγέθυνση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατά 2,3%,  τόνισε την επιτυχία της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα με σταθερά και αποφασιστικά βήματα στο τέλος της επιτροπείας και μάλιστα μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις.

Οι εργασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανάπτυξη, στη διάρκεια των οποίων θα κατατεθούν προτάσεις και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την πορεία ανάπτυξης των νησιών και την επίλυση των προβλημάτων τους, ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου και του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Γ. Μαραγκού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη -με εξαίρεση την Αττική, που αποτελεί κατηγορία από μόνη της- στην οποία έχουμε δύο συνέδρια. Ένα στα Δωδεκάνησα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο τον Απρίλιο και ένα στις Κυκλάδες, ενώ στο πλαίσιο εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Νάξο, θεματικός διάλογος με αντικείμενο την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.

Από πλευράς περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, θα κατατεθούν για όλους τους τομείς συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες θα επιδιωχθούν να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση έτσι ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για το πολλά προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα νησιά.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien