Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΚΕΑ > Σύσκεψη φορέων της Κέας με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για Μακρόνησο, υγεία και παστούρα

Σύσκεψη φορέων της Κέας με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για Μακρόνησο, υγεία και παστούρα

Τη Δευτέρα 24/9 οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, εκπροσωπώντας και τον Αντώνη Συρίγο, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς της Κέας στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στην Κορρησία.

Στη σύσκεψη και σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία προήδρευσε ο δήμαρχος του νησιού Γ. Ευαγγέλου, συμμετείχαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, πληθώρα φορέων και απλοί πολίτες. Αναπτύχθηκε 1αέντονος προβληματισμός γύρω από ζωτικά θέματα του νησιού, όπως η λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, η συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής, η Μακρόνησος κ.α. Για τα συγκεκριμένα ζητήματα οι βουλευτές ενημέρωσαν συνοπτικά για την εξέλιξη τους και επακολούθησε πλούσιος διάλογος και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Στο θέμα της Μακρονήσου εκφράστηκε ικανοποίηση για την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της διοικητικής υπαγωγής της στο δήμο της Κέας, ταυτόχρονα όμως εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον και κυρίως για το αν θα έχει λόγο ο δήμος στις όποιες αποφάσεις, αλλά και για τη συνέχιση της περιορισμένης βόσκησης από τους ελάχιστους κατοίκους της, με τη μεγάλη πλειοψηφία να συμφωνεί βεβαίως στην ανάδειξη της ως ιστορικού τόπου υπό την αιγίδα της Unesco. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν ότι είναι σωστό να λαμβάνεται υπόψη και η άποψη του δήμου, όμως το θέμα της Μακρονήσου και ότι αυτό συμβολίζει αποτελεί πρωτίστως εθνικό ζήτημα εμβληματικού χαρακτήρα για την ιστορία του τόπου.

Στο θέμα της παστούρας, οι βουλευτές ενημέρωσαν ότι το έθεσαν και στο νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, υπερασπιζόμενοι την παράδοση των νησιών και ιδιαίτερα των Κυκλάδων. Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση στις αρχές Ιουλίου με συμμετοχή αγροτικών φορέων των Κυκλάδων και του διευθυντή κτηνιατρικής παραγωγής του Υπουργείου, είχε οργανωθεί σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε ο εξορθολογισμός της χρήσης της παστούρας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνέχιση της ζωικής παραγωγής χωρίς παρενέργειες που ενδεχομένως οδηγούν σε κακοποίηση των ζώων. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε η εκ νέου παρέμβαση μας προς το ΥΠΑΑΤ, με συμμετοχή εκπροσώπων των κτηνοτρόφων.

Στο θέμα της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και με την παρουσία του ιατρού κ. Χιωτάκη, οι βουλευτές συμμεριζόμενοι την ανησυχία των κατοίκων όπως εκφράστηκε και από τη διαμαρτυρία τους με 483 υπογραφές, συμφώνησαν όλα τα ζητήματα να συζητηθούν άμεσα με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις στη στελέχωση (γιατροί, νοσηλεύτρια κλπ.), το θέμα της παιδιάτρου που ενώ είχε διευθετηθεί την τελευταία στιγμή η γιατρός αποποιήθηκε το διορισμό της, αλλά και το θέμα της ενίσχυσης κατά την τουριστική περίοδο.

Συμπερασματικά, κλείνοντας τη σύσκεψη, οι Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός επισήμαναν ότι τέτοιες συναντήσεις στις οποίες εκφράζονται πολλές φορές και με έντονο τρόπο, τα αιτήματα αλλά και οι προβληματισμοί των κατοίκων, αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα τους. Με δυό κουβέντες οι βουλευτές τόνισαν ότι μαζί με τους φορείς θα αγωνιστούν για τις καλλίτερες δυνατές λύσεις.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien