Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Σύρος: Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Νίκου Λειβαδάρα

Σύρος: Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Νίκου Λειβαδάρα

Συναντήσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα στις 29 και 30 Μαρτίου:

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, παραδόθηκε στον επικεφαλής της παράταξης, φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται οι δράσεις που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια στο νησί της Σύρου τα τελευταία χρόνια, καθώς και εκείνες που προγραμματίζονται προς χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Ο Νίκος Λειβαδάρας τόνισε ότι αποτελεί ξεκάθαρη θέση του συνδυασμού, η συνεργασία με το Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αναπτυξιακών αποτελεσμάτων για το νησί μας.
Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν από κοινού στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, της Κοινωνικής μέριμνας, της Εκπαίδευσης και των Υποδομών μέσα σ’ ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και ειλικρινούς διαλόγου, γεγονός που αποτελεί στρατηγική επιλογή της παράταξης για την επόμενη μέρα της Σύρου.

Συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων.

Οι κ. κ. Μάρκος Βουτσίνος και Γιάννης Χαρίτος, αφού ξενάγησαν τους εκπροσώπους του συνδυασμού στους χώρους του ιστορικού κτηρίου όπου στεγάζονται οι δύο φορείς, προέβησαν σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συνταξιούχων, ενώ έκαναν εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων, των θέσεών και των μελλοντικών τους πρωτοβουλιών.

Ο Νίκος Λειβαδάρας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουμε μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις της Σύρου σ’ ένα νέο σχεδιασμό για την υλοποίηση ενός συνεκτικού, ρεαλιστικού και φιλόδοξου αναπτυξιακού μοντέλου με περιβαλλοντικό πρόσημο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα αλλά και τις ήδη υπάρχουσες παραγωγικές δομές.

Επίσης, τόνισε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο της παράταξης η ανάπτυξη του ναυπηγείου καθώς προβλέπεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα συμβάλλουν στην οικονομική μεγέθυνση του τόπου μας.

Τέλος, ανέφερε επιγραμματικά τις θέσεις σχετικά με το πρόγραμμα για την κοινωνική προστασία των συνταξιούχων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Συνάντηση με τον Μουσικό Όμιλο Σύρου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» Νίκου Λειβαδάρα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με τον Πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σύρου κ. Γιάννη Αργυρίου και τον επίτιμο Πρόεδρο κ. Ζαννή Μιχάλοβιτς.

Ο Μουσικός Όμιλος αποτελεί έναν πολιτιστικό φορέα με 35 χρόνια ενεργούς δράσης στο νησί μας για την προώθηση της μουσικής, με μια χορωδία που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους ανθρώπους. Η μεγάλη προσφορά του Ομίλου στο νησί αφορά τόσο στο πεδίο της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων όσο και στην παγίωση εκδηλώσεων που έγιναν θεσμός στη Σύρο, όπως η δημιουργία του χορωδιακού φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδών από κάθε μέρος της Ελλάδας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και τα άμεσα σχέδια για την διοργάνωση μουσικών αφιερωμάτων το προσεχές καλοκαίρι.

Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κυρίως τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις των εκδηλώσεων και την μειούμενη οικονομική συνδρομή του Δήμου.

Συζητήθηκαν επίσης, θέματα πολιτισμού, όπως η αποσυμφόρηση του θεάτρου Απόλλων, η ανάγκη ενίσχυσης της παιδικής χορωδίας, η σημαντική συμβολή της Alice Labarche στην προσέλκυση νέων ανθρώπων και η προβολή του έργου του Ομίλου μέσα από την επικοινωνιακή υποστήριξη του Δήμου.

Ο Νίκος Λειβαδάρας αφού ευχαρίστησε για την αναλυτική παρουσίαση κατά την πρώτη επαφή του ως επικεφαλής της παράταξης, δεσμεύτηκε σε επόμενη συνάντηση, να συζητηθούν σε βάθος τα προβλήματα του Ομίλου, ώστε να αναζητηθούν από κοινού λύσεις με βάση την αξιοκρατία και την διαφάνεια, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή του Ομίλου στην παραγωγή πολιτισμού αλλά και στην προβολή της Σύρου σε όλη τη χώρα.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien