Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Υποστήριξη στον Λεονάρδο Χατζηανδρέου για την διεκδίκηση του Δήμου Νάξου

ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Υποστήριξη στον Λεονάρδο Χατζηανδρέου για την διεκδίκηση του Δήμου Νάξου

Την υποψηφιότητα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, κάτι που είχε αποκαλύψει λίγες ημέρες πριν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Μεσόγειος στο Κόκκινο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου:

Η ολομέλεια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου στις 11/11/2018, εκτίμησε την σπουδαιότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κορυφαίο θεσμό δημοκρατίας, αποκέντρωσης λαϊκής συμμετοχής και ανάπτυξης. Η εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαΐου θα διεξαχθεί με Απλή Αναλογική. Αυτή η εμβληματική δημοκρατική τομή δημιουργεί τις προϋποθέσεις ουσιαστικής αλλαγής και αποτύπωσης της κοινωνικής απαίτησης για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Στις επερχόμενες δημοτικές συγκρούονται οι νεοφιλελεύθερες απόψεις διάλυσης της Τ.Α., η εκχώρηση των βασικών λειτουργιών της σε ιδιώτες, με την πολιτική της Κυβέρνησης μας που βάζει σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της, με το νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης Ι)

Επιβεβαιώθηκε ο στόχος μας που είναι η δημοκρατική αλλαγή στο Δήμου Νάξου, με ένα ικανό δημοτικό σχήμα που θα οδηγήσει τη Νάξο στη νέα εποχή, αντιστρέφοντας τα καταστροφικά αποτελέσματα της τελευταίας οκταετίας. Ενός Δήμου με πρώτο ρόλο στη νέα φάση ανάπτυξης των πέντε νησιών, στην αλλαγή παραγωγικού/οικολογικού/πολιτιστικού μοντέλου και με άλλη στάση απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα, που συνθλίβουν τις ανθρώπινες ανάγκες, τον πολιτισμό μας και την φύση.

Μετά από διαλογική συζήτηση εκτίμησε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχτεί πρώτον, με τη συγκρότηση ενός νικηφόρου σχήματος που θα προκύψει μέσα από ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές συνεργασίες, με διαβούλευση παρατάξεων, επιτρόπων πολιτών, συλλογικοτήτων, με συζητήσεις, ζυμώσεις μέσα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας.

Και δεύτερον με τη στήριξη ως επικεφαλής στο κοινό εγχείρημα ενός υποψηφίου, μη κομματικού, όχι από αδυναμία ή έλλειψη ικανών προσώπων στο το χώρο μας, αλλά με κριτήριο να συσπειρώνει τον ευρύτερο δυνατό προοδευτικό χώρο, να έχει την πλατύτερη αποδοχή και υποστήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και συγχρόνως να διαθέτει την απαιτούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία για την ανόρθωση του Δήμου. Επίσης να διαθέτει το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα με το δεδομένο ότι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη Νάξο θα είναι βαθιά πολιτικό.

Η Γενική Συνέλευση της ΟΜ Νάξου, κλείνοντας μια δίμηνη διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να προτείνει προς την κοινωνία της Νάξου την υποστήριξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου ως επικεφαλής της πλατιάς δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης που είναι αναγκαία για τη νικηφόρα έκβαση με τους καλύτερους όρους της εκλογικής μάχης στο Δήμο Νάξου.

Η ΟΜ εξουσιοδότησε την επιτροπή αυτοδιοίκησης να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της πρότασης μας, με την συμμετοχή της στις παραπέρα διαδικασίες συγκρότησης του εκλογικού νικηφόρου σχήματος.

Η πρόταση μας δεν κατατίθεται αντιπαραθετικά στους δημοτικούς συμβούλους της τελευταίας τετραετίας οι οποίοι ανέπτυξαν πλούσια αντιπολιτευτική δράση κατά της δημοτικής αρχής. Δεν υποτιμά την προσφορά τους, την προσωπικότητα τους, σέβεται τις απόψεις τους και ούτε βρίσκεται κατ’ ανάγκη σε αντίθεση με δρομολογημένες διαδικασίες επιλογής κοινού υποψηφίου. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων στο κοινό εγχείρημα είναι παραπάνω από αναγκαία.

Καλούμε τη κοινωνία της Νάξου, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες να συζητήσουν και να υποστηρίξουν την πρόταση μας, συμμετέχοντας στο πανδημοκρατικό προοδευτικό προσκλητήριο με πρώτο στόχο την εκλογική νίκη στο Δήμο Νάξου και επόμενο μεγαλύτερο στόχο την αναγέννηση του.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien