Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Πουθενά και ποτέ δεν συναντήθηκαν οι πολιτικές μας

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Πουθενά και ποτέ δεν συναντήθηκαν οι πολιτικές μας

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ απαντάει με Δελτίο Τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αναλυτικά: 

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΝΟΔΕ των Κυκλάδων, δικαιολογημένα διαπιστώνει την “απουσία” μας όλη την τετραετία, γιατί όντως πουθενά και ποτέ δεν συναντηθήκαμε!

Πράγματι, δεν συναντηθήκαμε στο άνοιγμα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, στη βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, στην αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σύρου, Νάξου, στην αναγέννηση των Κέντρων Υγείας.

Δεν συναντηθήκαμε στον αγώνα για το άνοιγμα του Νεωρίου, στην εξεύρεση λύσης του Σμυριδικού στη Νάξο, στην υπεράσπιση των εργαζομένων και στα μέτρα κατά της ανεργίας.

Δεν συναντηθήκαμε στην ολοκλήρωση, εκκίνηση και επανακατασκευή υποδομών όπως το νέο Αεροδρόμιο στην Πάρο, το μεγάλο φράγμα στη Νάξο, το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, στην ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης στη Σύρο, την Πάρο και τη Μύκονο, στις αφαλατώσεις των μικρών νησιών.

Δεν συναντηθήκαμε στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, του ποιοτικού τουρισμού, του πολιτισμού και της αποκατάστασης των εγκαταλειμμένων μνημείων.

Δεν συναντηθήκαμε στους αγώνες για το περιβάλλον και τη θεσμοθέτηση μέτρων για την προστασία του (Natura, ανακύκλωση).

Δεν συναντηθήκαμε στις δράσεις αλληλεγγύης και στη θεσμοθέτηση κοινωνικών μέτρων.

Δεν συναντηθήκαμε στην Τήνο, στην ανάκτηση του λαϊκού και δημοκρατικού χαρακτήρα του ΠΙΙΕΤ, όπως όριζαν οι μεγάλοι δωρητές του νησιού και της χώρας.

Δεν συναντηθήκαμε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Σύρο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Κυκλάδων, στον καθορισμό ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης των Κυκλάδων, στα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους Δήμους και εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν.Αιγαίου και στον Φιλόδημο, με χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων.

Τέλος, δεν συναντηθήκαμε ούτε την Πρωτοχρονιά, στην έναρξη του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που επιδοτεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τις μεταφορές εμπορευμάτων και καυσίμων στις Κυκλάδες.

Όσο για τα προβλήματα που προέκυψαν από τους δασικούς χάρτες (σε καμία περίπτωση δήμευση περιουσιών), παραδεχθείτε πρώτα, ότι αυτά δημιουργήθηκαν από τους νεοδημοκρατικούς νόμους, παλιούς (998/79) και νέους που ψήφισε και ο κ. Βρούτσης (4280/8-8-2014) και έπειτα ζητήστε πολιτισμένα, χωρίς ντροπή, την τροποποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε κανέναν δασικό νόμο, απλά εφαρμόζει τους υπάρχοντες με την έγκριση του ΣτΕ και τη συνταγματική επιταγή για τους δασικούς χάρτες.

Η ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει στο χορό των ανακοινώσεων – κραυγών. Θα συνεχίσει να δίνει λύσεις σε προβλήματα που η δική σας παράταξη δημιούργησε, να δουλεύει συστηματικά και να αφουγκράζεται τις ανάγκες, χωρίς τον ναρκισσισμό της αυτοπροβολής.

 

Η ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων:

Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να έχουν «απύθμενο» θράσος.

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος μια Επιτροπή που ξαφνικά, μετά από τέσσερα χρόνια «σιωπητηρίου», ξύπνησε. Μιλούμε φυσικά για τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που επιτέλους αποφάσισε να δηλώσει παρούσα. Εμφανίστηκαν, βέβαια, όχι για να στηρίξουν τα νησιά μας ή να πάρουν θέση και να στηρίξουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά να προσπαθήσουν να μας δείξουν και να μας πείσουν πως υπάρχει κυβέρνηση και πως νοιάζεται για τα προβλήματα μας.

Πού ήταν όμως αυτοί οι κύριοι όλα αυτά τα χρόνια που η κυβέρνηση τους ακύρωσε ό,τι θετικό είχαν κερδίσει τα νησιά μας από την προηγούμενη κυβέρνηση;;; Πουθενά!!! Κρυμμένοι!!! Και τώρα νάτοι… ήρθαν να μας πουν ή μάλλον να μας δικαιολογήσουν τη «δήμευση» της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Κύριοι μην οδύρεστε!! Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον!! Και κυρίως μην εθελοτυφλείτε!!

Ευτυχώς για τους Κυκλαδίτες, κύριοι, υπάρχουν ο κ. Βρούτσης και ο κ. Χατζημάρκος που ανέδειξαν το θέμα και έτσι έγινε γνωστό και ήταν η αιτία να βγείτε και εσείς από το «λήθαργο της εξουσίας».

Ναι αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, «δημεύεται» η περιουσία των συμπολιτών μας και σεις «σφυρίζετε» αδιάφορα. Το φωνάζει καιρό τώρα ο Σύλλογος των μηχανικών, οι Δήμαρχοι και οι πολίτες. Εσείς λαϊκίζετε και όχι όλοι οι παραπάνω, γιατί αρνείστε να δείτε και να κατανοήσετε το πρόβλημα!!!

Για εσάς όλα βαίνουν καλώς!! Ζούμε την καλύτερη εποχή – Βρισκόμαστε στον «Παράδεισο». Ένα ωραίο παραμύθι με ένα «θλιβερό» και επικίνδυνο, για όλους μας, τέλος!!

Η περιουσία των συμπολιτών μας, κύριοι, τους ανήκει. Την απέκτησαν με δουλειά, κόπο και θυσίες!!! Δεν Δημεύεται – Δεν παραχωρείται!!!

Γνωρίζουμε ότι δεν σας αρέσει η αλήθεια και ότι είστε ταυτισμένοι με το ψέμα!!

Όμως ως εδώ… τελεία και παύλα!! Δεν θα σας αφήσουμε – Δεν θα σιωπήσουμε!!

Θα αγωνιστούμε να διορθωθεί, άμεσα, ακόμη μια αδικία εις βάρος των συμπολιτών μας!!Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien