Υλικά
• 500 γραμμ. Φαρίνα
• 250 γραμμ μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γραμμ γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 αυγό χτυπημένο
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• {Για τη γέμιση:]}600γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
• 1/2 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
• 1 γεμάτη κ.σ. φρυγανιά
• 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
• 2 αυγά
• 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
• λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε με κουτάλι ή στο μίξερ. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε σε κομματάκια τη μαργαρίνη και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα (τρίβουμε το μείγμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος). Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά και τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε για 45΄ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε τα κομμάτια σε πολύ λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε δίσκους ζύμης 10 εκ. Σε κάθε φύλλο ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά τσιμπώντας τα, φυλακίζοντας μέσα τη γέμιση. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένες λαμαρίνες. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε στους 180οC για 25΄, να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με κανέλα.