Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΠΑΡΟΣ > Προσπαθούν οι αρχές της Πάρου να συγκαλύψουν ομοφοβική επίθεση;

Προσπαθούν οι αρχές της Πάρου να συγκαλύψουν ομοφοβική επίθεση;

Πριν λίγες μέρες, δημοσιεύσαμε την καταγγελία ενός νεαρού στην Πάρο, ο οποίος δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από δύο Ιταλούς. Τότε, ο ίδιος υποστήριξε πως η αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο, ενώ η αντίδραση του διοικητή του Α.Τ. Πάρου ήταν απαράδεκτη.

Λίγες μέρες αργότερα, το θύμα της επίθεσης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πάρου, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. Σύμφωνα με τον νεαρό, η δημοτική αρχή και τα τοπικά ΜΜΕ δεν αναδεικνύουν το θέμα όσο πρέπει: «Έχετε εξουσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Γιατί δεν το κάνετε; Όπως εξουσία έχει και ο Παριανός Τύπος ο οποίος δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα για την επίθεση μου και το οποίο δεν το θεωρώ τυχαίο» είπε χαρακτηριστικά στον Μάρκο Κωβαίο.

Αναλυτικά η ιστορία, όπως δημοσιεύθηκε στο thevirginer.com

«Χθες το πρωί, μου τηλεφώνησε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και κανονίσαμε συνάντηση στο Δημαρχείο. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι στόχος αυτού του post δεν είναι ούτε να στοχοποιήσω τον κ. Κωβαίο αλλά ούτε να χαϊδέψω τα αυτιά του.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο για την πρόσκληση του στο γραφείο του αλλά και για την 1,5 ώρα που συζήτησε μαζί μου. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω οτι εμπιστευτηκά μου παραδέχτηκε αρκετές αλήθειες για την Αστυνομία και συγκεκριμένα για το δικό μας αστυνομικό τμήμα (τις οποίες τον παροτρύνω οπωσδήποτε να γνωστοποιήσει στον παριανό λαό). Παρόλα αυτά όμως θα χαρακτήριζα τη στάση του μετριοπαθής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ψήφισμα το οποίο αγνόησε όπως θα δείτε. Εγώ στη θέση του θα είχα τολμήσει πολλά περισσότερα. Παρόλα αυτά όμως ο Δήμος Πάρου δεν έμεινε αδρανής. Δεν μου γύρισε την πλάτη αλλά δεν ενώθηκε και με τη φωνή μας. Έδρασε με τον τρόπο που θα διαβάσετε παρακάτω τον οποίο σας αφήνω να αξιολογήσετε μόνοι σας.

Η Συνάντηση

Συναντηθήκαμε στις 12 το μεσημέρι και ευτυχώς δεν είχα περιμένει πάνω από 5 λεπτά όταν μου φώναξε «Κώστα, έλα». Αφού χαιρετηθήκαμε, άρχισε να με ρωτάει αν αισθάνομαι καλύτερα στην υγεία μου και μερικές λεπτομέρειες για την επίθεση. Στην ουσία τώρα, η συζήτηση συνέχισε ως εξής με τον Δήμαρχο να λέει:

Τα ψέματα του Διοικητή

⁃ Μίλησα με τον Διοικητή ο οποίος μου ανέφερε ότι στάλθηκε περιπολικό , πήγε στον φούρνο αλλά δεν βρήκε κανέναν και μάλιστα έψαξαν και κάτω στην Νάουσα.
⁃ Τότε γιατί δεν συνομίλησαν με την γυναίκα που τους κάλεσε;
⁃ Είχε δώσει στοιχεία η Σ*******; Δεν ξέρω.
⁃ Α δηλάδη έψαξαν σε όλη τη Νάουσα και όχι την Σ******* που έμενε 15 μέτρα από τον φούρνο; Και ακόμη είναι τόσο ανεύθυνοι που παίρνει τηλέφωνο ένας πολίτης , καλεί περιπολικό και εκείνοι δεν παίρνουν τα στοιχεία του;
⁃ Εγώ πιστεύω οτι έστειλαν το περιπολικό.
⁃ Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν ήρθε.
⁃ Μάλιστα μου είπαν οτι ήταν να στείλουν το περιπολικό στο αεροδρόμιο και το έστειλαν εκεί τελικά.
⁃ Εννοείται ότι ήταν στο δρόμο προς αεροδρόμιο και γύρισε πίσω;
⁃ Όχι βρίσκοταν στην Παροικιά.
⁃ Μα εγώ περίμενα πάνω από μια ώρα. Πόση ώρα ήθελαν για να φτάσουν Νάουσα; Εκτός και αν έκαναν το γνωστό: φτάνουν μετά από 5 χρόνια που εχει τελειώσει ήδη ο καυγάς και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

Πόση ώρα θέλουν για αν φτάσουν Νάουσα ΟΕΟ;;;

(Σημαντική σημείωση: εγώ μετά το φούρνο πήγα σε ένα σπίτι 30 μέτρα από εκεί. Κάτι που γνώριζαν και οι ιδιοκτήτες του φούρνου και που αν είχε έρθει η αστυνομία θα τους το είχαν πει!)

Συνέχεια:

⁃ Στο τηλεφώνημα κιόλας που περιέγραψες το περιστατικό στον αστυνομικό δεν είπες το όνομα σου. ( εδώ κατάλαβα οτι ο Δήμαρχος είχε μάλλον μια μεγαλύτερη συζήτηση με τον Διοικητή…..)
⁃ Μα αφού μου είπε οτι δεν μπορεί να με εξυπηρέτησει αν δεν περάσω από εκεί. Ποιο το νόημα; Μάλιστα τότε ήταν που άρχισε να μου ουρλιάζει και να ρωτάει το όνομα μου. Μου φώναξε μια του είπα θα περάσω από εκεί, μου φώναξε δεύτερη και τότε του έκλεισα στην μούρη.
⁃ Ποιος αστυνομικός ήταν;
⁃ Ο Φ********
⁃ Αα παριανός
⁃ Α και Παριανός; φαντάσου ενδιαφέρον και σεβασμό στον συντοπίτη του.

Η συζήτηση συνεχίζεται ως εξής:

-Έχω γράψει μια επιστολή την οποία θα στείλω στο Αστυνομικό Τμήμα. Θα στην δώσω να την διαβάσεις αλλά δεν θα την δημοσιεύσω. Δεν θέλω να κάνω φασαρία αλλά να λύσουμε το ζήτημα ήρεμα.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: με νέα ενημέρωση που είχα από το Δημαρχείο η επιστολή του Δημάρχου τελικά θα δημοσιευθεί και στο διαδύκτιο)

Αφού διαβάζω την επιστολή, του λέω

⁃ Συγγνώμη αλλά αυτό είναι πολύ γενικό: απλά ζητάτε να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο. Απλά γράφεται η Νάουσα να μην γίνει Λαγανάς Ζακύνθου.Δεν απαιτείται την νυχτερινή αστυνόμευση.
⁃ Ο Διοικητής θα υποστηρίξει ότι υπάρχει. Και υπάρχει αστυνόμευση σε όλο το νησί. Δεν είναι μόνο η Νάουσα εξάλλου.
⁃ Και τότε δεν γιατί εμφανίστηκαν ποτέ όταν την χρειάστηκα; Και όσο για την αστυνόμευση δεν υπάρχει. Συμφωνώ βέβαια σε αυτό που λέτε ότι η αστυνόμευση πρέπει να αφορά όλο το νησί αλλά εσείς ο ίδιος γράφεται στην επιστολή σας προς τον Διοικητή ότι η Νάουσα είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Πάρου.

Γιατί δεν ήρθαν ποτέ;;;

Σε εκείνο το σημείο ο Δήμαρχος κάλεσε μπροστά μου άτομο από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, του εξήγησε το περιστατικό, του έδωσε τη διεύθυνση του blog μου στην οποία είπε οτι εκτίθεται η ΕΛ.ΑΣ και οτι προφανώς θα πρέπει να προστατέψει την εικόνα της. Και συνεχίζει ως εξής:

⁃ Αυτή τη στιγμή μετά από αυτά που έγραψες θα υπάρξει έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα της Παροικιάς. Θα γίνει εξέταση και θα υπάρξουν συνέπειες.
⁃ Μα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν με ενδιαφέρει κάποιος να χάσει τη δουλειά του.
⁃ Και τι σε ενδιαφέρει;
⁃ Θέλω να υπάρξει νυχτερινή αστυνόμευση θέλω εσείς να βγάλετε μια ανακοίνωση και να το ζητάτε δημόσια. Θέλω να απαιτήσετε αυτό που γράφεται στο ΨΗΦΙΣΜΑ.
⁃ Σου εξήγησα οτι δεν θέλω να το πάμε επικοινωνιακά αλλά να το λύσουμε με ήσυχο τρόπο.
⁃ Μα δεν πρόκειται για κάτι επικοινωνιακό. Έχετε εξουσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Γιατί δεν το κάνετε; Όπως εξουσία έχει και ο Παριανός Τύπος ο οποίος δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα για την επίθεση μου και το οποίο δεν το θεωρώ τυχαίο (…)

Επισκεφτείτε την αρχική μου για να διαβάσετε το άρθρο μου «Γιατί ο Παριανός Τύπος Σιωπά;;;»

Στο τέλος της συζητήσης μας μπαίνει μέσα μια γραμματέας για να μας βγάλει photo. Και μου λέει:

⁃ Α εσείς είστε που έχετε κάνει τον χαμό.
⁃ «Χαίρομαι που το παραδέχεστε»,είπα και κοίταξα τον Δήμαρχο με νόημα… «Αυτό συμβαίνει όταν ένας αστυνομικός τολμάει να μιλήσει σε πολίτη», συνέχισα.
⁃ «Έχετε αδικήσει λιγάκι όμως το νήσι», μου είπε εκείνη.
⁃ «Ισχύει αυτό. Ο κόσμος θα νομίζει ότι είναι πιο ασφαλής προορισμός η Μύκονος ή η Σαντορίνη από την Πάρο.Ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια.», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.
⁃ Ναι δεν είναι αλήθεια αλλα δεν με νοιάζει. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να σας μιλάω από αναπηρικό καροτσάκι. Και αύριο θα μπορούσε να βρεθεί συμπολίτης μας νεκρός λόγω όχι απλά έλλειψης αλλά καθόλου αστυνόμευσης. Αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυσφήμιση για το νησί; Και αν εξάλλου θέλουμε τουρισμό τότε να παρέχουμε και τα απαραίτητα standards όπως π.χ. ασφάλεια.

Φεύγοντας είπα στο Δήμαρχο:

-Εγώ να ξέρετε θα συνεχίσω το διασυρμό του Αστυνομικού Τμήματος της Παροικιάς μέχρι να κάνει την Νυχτερινή Αστυνόμευση πράξη.
-Βασικά ήθελα να καλέσω τον Διοικητή να παραβρεθεί στη συνάντηση μας αλλά δεν ήθελα να το κάνω χωρίς να σε ρωτήσω.
-Και καλά κάνετε.

Δώσαμε τα χέρια και αποχαιρετιστήκαμε.»


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien