Aigaio365 > LIFESTYLE > Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα από τα άλατα

Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα από τα άλατα

Μπήκε το φθινόπωρο και σιγά – σιγά μας γεννάται ολοένα και περισσότερο η επιθυμία για ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου!

Είναι γεγονός όμως, πως με την καθημερινή χρήση που της κάνουμε και σε συνδυασμό με τη σκληρότητα του νερού, η καφετιέρα μας συχνά γεμίζει άλατα, που επηρεάζουν και τη γεύση του καφέ.

Μάθετε ένα τρικ έξυπνο και οικονομικό για να απολαμβάνετε τον καφέ σας χωρίς… άλατα!

Θα χρειαστείτε μόνο νερό και λευκό ξύδι. Όσο για τη διαδικασία, είναι εξίσου απλή:

* Αδειάζετε την καφετιέρα από καφέ και νερό και απομακρύνετε τα υπολείμματα καφέ, όπως και τους μικρούς κόκκους που ίσως έχουν πέσει στο φίλτρο ή στο δοχείο νερού.

* Γεμίζετε την καράφα μέχρι το ανώτερο όριο με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού.

* Αδειάζετε το περιεχόμενο της καράφας στο δοχείο νερού και τη βάζετε στη θέση της, σαν να πρόκειται να ετοιμάσετε καφέ.

* Βάζετε την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν έχει πέσει η μισή ποσότητα νερού, κλείνετε την καφετιέρα και την αφήνετε έτσι -με το μισό νερό στην καράφα και το άλλο μισό στο δοχείο νερού-, για 1 ώρα. (Σημειώνεται ότι θα αφήσετε σίγουρα το νερό για 1 ώρα την πρώτη φορά που καθαρίζετε την καφετιέρα. Τις επόμενες φορές και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνετε, μπορείτε να παραλείπετε την αναμονή).

* Μετά από 1 ώρα βάζετε ξανά σε λειτουργία την καφετιέρα, για να πέσει και το υπόλοιπο νερό στην καράφα. Πετάτε το νερό με το ξίδι και ξεπλένετε την καράφα.

* Για να ξεπλύνετε και το δοχείο νερού, απλά το γεμίζετε με καθαρό νερό μέχρι το ανώτερο όριο, βάζετε σε λειτουργία την καφετιέρα και όταν πέσει όλο το νερό, το πετάτε.

* Για να είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα μείνει μυρωδιά ή γεύση ξιδιού στην καφετιέρα, επαναλαμβάνετε το προηγούμενο βήμα άλλες δύο φορές, αφού έχετε πρώτα αφήσει την καφετιέρα να κρυώσει ελαφρώς.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien