Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΤΗΝΟΣ > Όλοι οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου 7-9 Μαΐου στη Τήνο

Όλοι οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου 7-9 Μαΐου στη Τήνο

Κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως της διεθνούς και ελληνικής bar σκηνής, ο Ago Perrone , o Alex Kratena, o Sullivan Doh, η Gabriela Moncada, η Monica Berg, ο Χρήστος Χουσέας, ο Δημήτρης Κιάκος, ο Βασίλης Κυρίτσης, ο Γιάννης Πετρής, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ο Θοδωρής Πύριλος, ο Διονύσης Πολάτος, ο Γιώργος Τσιρίκος και ο Ανέστης Ζαμανόπουλος θα βρεθούν για ένα τριήμερο στην Τήνο στο 1ο “Aegean Cocktails & Spirits” Workshop που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαΐου, στo πλαίσιo του Tinos Food Paths από το Difford’s Guide.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διοργανώνεται ένα event που στόχο έχει την ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων και προϊόντων με άμεσο αποδέκτη όλη την trade παγκόσμια κοινότητα που θα παρακολουθήσει 15 κορυφαίους bartenders από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να δοκιμάζουν, να μιλούν και να φτιάχνουν κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα.

Το όραμα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και είχε ως στόχο τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στην συνείδηση των bartenders στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Πρώτος καλεσμένος του Aegean Cocktails & Spirits ήταν ο Steve Olson, περιζήτητος ακαδημαϊκός και expert παγκοσμίως , που έκανε στο Athens Bar Show, τον Νοέμβριο του 2016 μια ομιλία με τίτλο «The Most Underestimated Spirit in the World”, ουσιαστικά αναφερόμενος στο τσίπουρο. Μια μοναδική παρουσίαση , από τον άνθρωπο που έβγαλε το μεσκάλ έξω από το Μεξικό και το καθιέρωσε σαν παγκόσμιο trend (https://www.diffordsguide.com/el-gr/encyclopedia/383/gr/bws) .

Φέτος τον Μάιο, με σύμμαχό το Tinos Food Paths, βραβευμένο σαν το καλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά κυρίως με διοργανωτές μια ομάδα ανθρώπων με πάθος όρεξη και όραμα, έχει σχεδιάσει ένα τριήμερο μοναδικό που οι bartenders θα έχουν την ευκαιρία μέσα στα μαγευτικά τοπία της Τήνου, να δοκιμάσουν τα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν κοκτέιλ , να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα ελληνικά spirits και να συντάξουν το manifesto του Aegean Cocktails & Spirits.

Η γευσιγνωσία θα γίνει στο άδυτο της τραπεζαρίας της μονής των Ουρσουλινών, τα κοκτέιλ στον περίβολο της εκκλησίας, ενώ θα περπατήσουμε σε χαρτογραφημένα μονοπάτια, θα δειπνήσουμε κάτω από την πανσέληνο δίπλα στα αμπέλια στον Φαλατάδο, θα μιλήσουμε για τα αποστάγματα μέσα ένα λατομείο λευκού μαρμάρου ενώ μάγειρες και σεφ από όλο το νησί θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα θα ψήσουν ψάρια και να κάνουν κακαβιά πάνω στην άμμο σε ένα γεύμα δίπλα στην θάλασσα, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Ο στόχος είναι το 1o Aegean Cocktails & Spirits Workshop να είναι η αρχή για μια ετήσια συνάντηση των φίλων μας από όλο τον κόσμο, στην πανέμορφη χώρα μας, αλλά και η πραγματική αρχή για μια ουσιώδη και αποτελεσματική συζήτηση για τα Ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα σε διεθνές επίπεδο . H Ελλάδα και οι μοναδικές παραγωγές της είναι ο παράδεισος του localization και του hosting που αυτή την στιγμή αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες παγκόσμιες τάσεις.

Ημερομηνίες : 7 &9/5 στην Τήνο, Tinos Food Paths .

Kαλεσμένοι από το εξωτερικό

Ago Perrone- Bar Manager Connaught Hotel London, Awarded as Best Bartender Internationally, Tales of the Cocktail 2016

Alex Kratena- ex- Head Bartender Artesian Bar (Best Bar in the World for 3 consecutive years)- Cocktails Ambassador, Awarded as Best Bartender Internationally, Tales of the Cocktail 2017

Monica Berg- Bartender – Celebrity Mixologist from Norway.

Gabriela Moncada Former Bartender at Savoy Hotel

Sullivan Doh- Bartender owner of Le Syndicat & La Commune Bars in Paris (using only local French products).

Από την Ελλάδα:

Χρήστος Χουσέας- Ιδιοκτήτης 42 Bar

Γιάννης Πετρής- Bartender The Red Door

Βασίλης Κυρίτσης- Bartender The Clumsies

Αλέξανδρος Γκικόπουλος-Bartender- Brand Ambassador

Δημήτρης Κιάκος- Ιδιοκτήτης- The Gin Joint

Γιάννης Σαμαράς – Ιδιοκτήτης- The Trap

Θοδωρής Πύριλλος- A for Athens

Μπάμπης Καιδαλίδης- Organizer Bar Show

Διονύσης Πολάτος- Bar Owner Ipitou Bar

Γιώργος Τσιρίκος- Three Cents

Ανέστης Ζαμανόπουλος- Remy Cointreau portofolio


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien