Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΥΚΟΝΟΣ > Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αδήλωτη offshore και τα οικόπεδα της Μυκόνου

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αδήλωτη offshore και τα οικόπεδα της Μυκόνου

Τι συνδέει τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη Μύκονο εκτός από τη ραστώνη των διακοπών; Είναι ενήμερη η ηγεσία της γαλάζιας παράταξης και ο κ. Μητσοτάκης που είναι εν αναμονή πρωθυπουργός για τις δράσεις και την εμπλοκή του βουλευτή του με offshore εταιρείες;

«Μου το κόψανε το νησί. Έχουμε τη Μύκονο που είναι το στολίδι του τουρισμού και θεωρούμε ότι είναι κακό εμείς οι Έλληνες (πολιτικοί) να πηγαίνουμε στη Μύκονο… », παραπονιόταν το 2017 σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποφεύγοντας επιμελώς να μας πει ποιοι και γιατί του… την κόψανε τη Μύκονο;

Σήμερα, 12/03/2019 το Newsbomb.gr αποκαλύπτει μια πολύ θολή υπόθεση που αφορά όχι μόνο τον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά και ολόκληρη τη γαλάζια παράταξη η οποία έρχεται με τον αέρα της αλλαγής…

Και το ερώτημα που θέτει το Newsbomb.gr είναι το εξής:

Τι συνδέει τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη Μύκονο εκτός από τη ραστώνη των διακοπών;

Έχει κάποιο άλλο μυστικό που το κρατάει επτασφράγιστο;

Για να ακονίσουμε τη μνήμη του κ. Βαρβιτσιώτη ρίχνουμε στο «τραπέζι» ένα όνομα.

Μήπως θυμάται κάποια εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD;

Μήπως ο κ. Βαρβιτσιώτης θυμάται κάποια οικόπεδα στη Μύκονο;

Έγιναν κάποιες αγοραπωλησίες μέσω της offshore SANIBEL ESTATES LTD μεταξύ 11 ατόμων για τα παραπάνω ακίνητα;

Τι είδους αγοραπωλησίες έγιναν;

Με ποια κέρδη;

Και πόσα από αυτά τα κέρδη δηλώθηκαν στην εφορία και στα πόθεν έσχες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;

Το ότι έχει πάνω από 66 ακίνητα στην κατοχή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι γνωστό. Τα κληρονόμησε όλα, χωρίς κόπο.

Για ποιους λόγους μπήκε στη διαδικασία να ιδρύσει offshore και να πραγματοποιήσει αγοραπωλησίες;

Ένας μεγάλος σοφός έλεγε ότι δεν μπορείς να ξεγελάς πολλούς και για πολύ καιρό και μάλλον ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν το έλαβε σοβαρά υπ΄ όψιν του ή μπορεί και να πίστευε ότι … «έχει εξασφαλισμένη την ασυλία».

Επίσης, τέτοιες καταστάσεις οφείλουν να είναι διαφανείς και κρυστάλλινες για ένα κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει.

Είναι δυνατόν η ΝΔ να αφήνει τέτοιες σκιές για τα προβεβλημένα στελέχη της που είναι στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και της επικαιρότητας;

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Βρισκόμαστε στο έτος 1999 , εποχή απόλυτης ανθοφορίας του χρηματιστηρίου και τη συνακόλουθη οικονομική καταστροφή χιλιάδων μικρομετόχων και μικροεπενδυτών, εποχή κατά την οποία καταγράφηκαν δεκάδες αυτοκτονιών.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζει… Τώρα πια ξέρει!

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και γόνος πολιτικής οικογενείας, ιδρύει την εξωχώρια εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD, με καταστατική έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας (80 broad str.), στην οποία είναι ο ίδιος Διευθυντής και γραμματέας του Δ.Σ.

Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρίας ήταν ένας και μοναδικός, σύμφωνα με τον ιδρυτή της. Με μετόχους τον ίδιο την αείμνηστο μητέρα του Σοφία Βαρβιτσιώτη (το γένος Θωμά και Αφροδίτης Λαναρά) της οποίας ήταν αντιπρόσωπο και αντίκλητος και εννέα ακόμη άτομα, να προβούν στην αγορά πολλών στρεμμάτων αγροτεμαχίων στην Μύκονο.

Τον Αύγουστο του 1999, τα συμβόλαια με την εξωχώρια εταιρεία είχαν υπογραφεί και αφορούσαν στην αγορά 250 στρεμμάτων, έναντι του ποσού των 2.000.000.000 δραχμών το οποίο καταβλήθηκε με επιταγές στην Τράπεζα Κρήτης και στην Τράπεζα Εργασίας.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά νομικά και ηθικά και αν θα εγερθούν ποινικές ευθύνες, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αντανακλαστικά της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

Και τούτο διότι:

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης οφείλει να δηλώνει στο «Πόθεν Έσχες» την εξωχώρια εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και κάποια έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας η εταιρεία αυτή δεν έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα πόθεν έσχες.

Ειδικά αν η εταιρεία παραμένει ενεργή, από το 2016 και μετά που ψηφίστηκε ο νόμος για ρητή απαγόρευση στους πολιτικούς να έχουν εξωχώριες εταιρίες, η διατήρησή της, είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

Ποιος ο λόγος, ένας πολιτικός που πρέπει να υπηρετεί και να επιδιώκει τη διαφάνεια και την νομιμότητα κρύβεται πίσω από μια εξωχώρια εταιρία για να πραγματοποιήσει κρυφές και αδήλωτες αγοραπωλησίες;

Από πού προήλθε το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δραχμών το οποίο καταβλήθηκε για την αγορά των οικοπέδων στη Μύκονο;

Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο γινόταν μεγάλο παιχνίδι στο Χρηματιστήριο και άνθισαν πολλές offshore μέσω των οποίων ξεπλένονταν χρήματα.

Να υπενθυμίσουμε δε ότι μεγάλο παιχνίδι έγινε μεταξύ άλλων μετοχών και με τις μετοχές Λαναρά.

Η offshore υπάρχει ακόμα ή έχει «απενεργοποιηθεί»;

Τι απέγινε αυτή η εταιρεία σήμερα; Υπάρχει δεν υπάρχει;

Και τα οικόπεδα που είχε στην κατοχή της ως αγοράστρια τι έχουν απογίνει;

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν η εταιρεία παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα τα οικόπεδα και ότι έχει στην κατοχή της κατάσχονται υπέρ του δημοσίου.

Από που προήλθε το πρόστιμο των 4,5 εκατ. ευρώ;

Το έτος 2008 η εταιρεία εκλήθη να πληρώσει υψηλότατο φορολογικό πρόστιμο που άγγιζε σύμφωνα με πληροφορίες μας το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ. αλλά …τελικά η λιβεριανή εταιρεία ενετάχθη στον νόμο περί περαίωσης (Ν3697/2008) και η φορολογική οφειλή μειώθηκε στα 583.035 ευρώ.

Τυχαίο; Σύμπτωση;

Και τότε σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση μας , ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιχείρησε να μετακυλήσει σε κάποιους εκ των αγοραστών των οικοπέδων την υποχρέωση καταβολής του προστίμου, «απειλώντας τους» ακόμη και με πλειστηριασμούς ακινήτων τους.

Όλες αυτές οι πράξεις, ενέργειες και… παραλείψεις του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έχουν «προστιθέμενη ποινική απαξία» και χρήζουν πειστικών απαντήσεων και όχι ευτελών ισχυρισμών.

Τι απαντά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην αποκάλυψη του Newsbomb.gr

«Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που περιλαμβάνονται στο δήθεν αποκαλυπτικό δημοσίευμα του διαδικτυακού ΜΜΕ με το διακριτικό τίτλο «NEWSBOMB.GR» με ημερομηνία 12/3/2019, και προς αποκατάσταση της πλήρους αληθείας δηλώνω τα εξής:

Η υπεράκτια εταιρεία «SANIBEL ESTATES LTD» συστάθηκε το έτος 1998, με καταστατική έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, σύμφωνα με τους νόμους της Λιβερίας περί «εμπορικών εταιρειών». Υπήρξα και εγώ μέτοχος της εν λόγω εταιρίας, μαζί με άλλα δέκα (10) φυσικά πρόσωπα. H συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε έναρξη εργασιών στην Ελλάδα και έλαβε αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειωτέον ότι, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν διατελούσα εκλεγμένος βουλευτής, ούτε κατείχα κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν ήμουν υποψήφιος βουλευτής!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:

• Στις 05/01/1999 αγοράσαμε, ως Εταιρεία, αγρούς και αγροτικές εκτάσεις στη Μύκονο συνολικής έκτασης περίπου 232.206 τ.μ.

• Στις 31/08/1999 τα πιο πάνω ακίνητα πωλήθηκαν με συμβολαιογραφική πράξη σε τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Για την περαιτέρω αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνεται, επίσης, ότι:

• Κάθε εισόδημα που μου αναλογούσε ατομικά, από τις πωλήσεις των εν λόγω αγροτεμαχίων, έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση που νόμιμα υπέβαλα για την οικεία οικονομική χρήση.

• Η τελευταία πράξη της εν λόγω εταιρείας ήταν στις 31/08/1999, η πώληση δηλαδή των ανωτέρω περιγραφόμενων ακινήτων. Έκτοτε η εταιρεία αυτή δεν έχει καμία δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και, μάλιστα, έχει διαγραφεί από τα μητρώα εταιρειών της Λιβερίας.

• Έχει δε υποβάλει δήλωση διακοπής των εργασιών της και στη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, με ημερομηνία διακοπής εργασιών στις 31/08/1999, ημερομηνία κατά την οποία δεν διατελούσα εκλεγμένος βουλευτής, ούτε κατείχα κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν ήμουν υποψήφιος βουλευτής! Συνεπώς, εύλογα προκύπτει ότι ουδεμία παράβαση του νόμου περί εξωχώριων εταιρειών έχει συντελεσθεί!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ψευδή και συκοφαντικά που αναφέρονται στο δημοσίευμα, επισημαίνονται τα εξής:

• Για την αγοραπωλησία επεβλήθη στον Πρόεδρο της διαλυθείσας εταιρείας ο αναλογών φόρος τον οποίον και καταβάλαμε όλοι οι μέτοχοι.

• Ήδη, από το 2010, δεν υφίσταται ουδεμία οφειλή προς το ελληνικό δημόσιο.

Με την ανωτέρω αναλυτική παράθεση γεγονότων -τα οποία είναι πέρα για πέρα αυταπόδεικτα και αληθή- είναι πλέον προφανές ότι το εν λόγω δημοσίευμα βρίθει ανακριβειών και, κατ΄επέκταση, συκοφαντιών. Είναι, επίσης, σαφές ότι όχι μόνο ο συντάκτης του, αλλά και οι ιστοσελίδες που το αναπαρήγαγαν, λειτουργούν με προφανή δόλο αποσκοπώντας να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Θεμελιώδης αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι η συλλογή αξιόπιστων πληροφοριών και η διακρίβωση της αλήθειας των γεγονότων, πράγμα το οποίο ουδέποτε και κατ’ ουδένα τρόπο δεν συνετελέσθη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι η πολλοστή φορά στη χώρα μας που, με επίφαση της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας, επιχειρούν ορισμένοι να πλήξουν πολιτικά πρόσωπα, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καθοδηγήσουν συνειδήσεις.

Η συγκεκριμένη δήθεν «αποκάλυψη», άλλωστε, έχει «χρησιμοποιηθεί» εδώ και πάνω από δέκα χρόνια από διάφορα δημοσιογραφικά «κέντρα» που μόνο στόχο είχαν να πλήξουν -και εκείνα- την τιμή και την υπόληψή μου. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δε η χρονική συγκυρία που επιλέξατε εσείς να ανασύρετε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τόσο επειδή έχει παρέλθει μια ολόκληρη εικοσαετία, όσο και επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Για όλα αυτά, επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου διακαιώματός μου».

Η απάντηση του Newsbomb.gr

Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα του κ. Βαρβιτσιώτη να υποστηρίζει γενικά κι αόριστα ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή του με επιχειρήματα του τύπου ότι πρόκειται για… παλιά υπόθεση.

Τον ευχαριστούμε ωστόσο αφού επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν απαντά στην ουσία της υπόθεσης:

– Τι αγοραπωλησίες έγιναν μέσω της εξωχωριας εταιρείας και γιατί τα κέρδη από αυτή την δραστηριότητα δεν αναφέρονται στα πόθεν εσχες του ως βουλευτής;

– Ποια ήταν τα κέρδη που αποκόμισε και σε ποιο πόθεν εσχες έχουν δηλωθεί;

– Γιατί ο κ. βουλευτής της ΝΔ δεν αναφέρει ποιο ήταν το αρχικό πρόστιμο από την εφορία και με ποια ρύθμιση κατάφερε να το ρίξει σε ευτελές ποσό και επι ποίας κυβέρνησης;

– Τι πρόστιμο πλήρωσε στην εφορία; Με πόσα «καθάρισε»;

Αυτά είναι ουσιώδη ερωτήματα στα οποία αρνείται να απαντήσει ο κ. Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης.

Ίσως να απαντήσει η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, όπως συμβαίνει στα σοβαρά κράτη…


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien