Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > N. Σαντορινιός: H κυβέρνηση δίνει μάχη για τη βελτίωση της υγείας στα νησιά (βίντεο)

N. Σαντορινιός: H κυβέρνηση δίνει μάχη για τη βελτίωση της υγείας στα νησιά (βίντεο)

Αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων για το 2017 εμφανίστηκε ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός στην χθεσινή συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ. Αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αλλά και το ελεύθερο κάμπινγκ.

«Δεν πετύχαμε απλά το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά τον υπερβήκαμε, μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί μίλησε για 3% πρωτογενές πλεόνασμα στο κομμάτι της ανάπτυξης η αύξηση θα έρθει από τον τουρισμό» δήλωσε ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός δεν επηρεάζεται από την αξιολόγηση γι’ αυτό ενώ πραγματικά μία καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη, θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος γιατί έχει να κάνει με τον τουρισμό και τις εργασίες συντήρησης γύρω από αυτόν». Ο κ. Σαντορινιός εκτίμησε ότι θα πιαστεί ο στόχος και για το 2017.

«Το αφορολόγητο δεν πρέπει να μειωθεί αλλά αν αυτό συνοδευτεί από μείωση των έμμεσων φόρων το αποτέλεσμα στην τσέπη του μισθωτού και του χαμηλοσυνταξιούχου θα είναι μηδενικό» υποστήριξε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι «προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν τα χαμηλά εισοδήματα. Αν μειωθούν κάποιοι έμμεσοι φόροι είναι προς όφελος των χαμηλών εισοδημάτων, το μίγμα της φορολογικής πολιτικής που θα ασκηθεί να είναι μηδενικό».

Αναφορικά με τα νησιά ενημέρωσε ότι «η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη βελτίωση της υγείας, προκηρύσσονται οι θέσεις αλλά δεν πήγαιναν οι γιατροί γιατί δεν υπήρχαν κίνητρα. Στην κατεύθυνση αυτή δόθηκαν από την κυβέρνηση βαθμολογικά κίνητρα με 5πλάσια μόρια καθώς και οικονομικά, 400 ευρώ εμείς και 400 η Περιφέρεια. Σήμερα υπάρχουν γιατροί στα περισσότερα νησιά ακόμα και στην Τήλο, την Κάσο και στην Ψέριμο που δεν υπήρχε ποτέ γιατρός θα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας αποφασίστηκε να πηγαίνει στρατιωτικός γιατρός μία φορά την εβδομάδα, το ίδιο και στους Αρκιούς. Στόχος είναι να πάνε γιατροί σε όλα τα νησιά».

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι αφαλατώσεις. «Στην Πάτμο έχει εγκατασταθεί ανάδοχος ενώ στην Κίμωλο και σε άλλα νησιά όπως στους Λειψούς έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις», ενώ τόνισε πως «Ο ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει στη διασύνδεση ως το τέλος του 2017 αρκετών νησιών στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στα Δωδεκάνησα».

«Δεν μπορούμε να πάρουμε και άλλη σειρά επιλαχόντων αλλά θα κάνουμε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία για περίπου 300 λιμενικούς. Υπάρχει πληρότητα στο λιμενικό σώμα στα νησιά αλλά χρειάζεται ενίσχυση γιατί έχει σχέση με τα μειωμένα οργανογράμματα λόγω των μνημονίων» εξήγησε ο κ. Σαντορινιός.

Για το ελεύθερο κάμπινγκ ο υφυπουργός τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι όλα ελεύθερα, ωστόσο θα πρέπει να διευκολυνθούν με εγκαταστάσεις όπου χρειάζεται». Διευκρίνισε όμως ότι παρά τα όσα ακούγονται συχνά, το όφελος από αυτό το είδος τουρισμού είναι και οικονομικό καθώς ενισχύεται η τοπική οικονομία σε αντίθεση με τα all inclusive και τον μαζικό τουρισμό που όπως χαρακτηριστικά είπε «έχει φάει τα ψωμιά του». Στόχος είναι η ανάπτυξη και του εναλλακτικού τουρισμού προσελκύοντας τουρίστες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, φυσιολατρία, όπως για παράδειγμα ο περιπατητικός τουρισμός.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien