Aigaio365 > SPORTS > Μπλέκουν τον Φοίνικα σε στημένους αγώνες στο βόλεϊ-Η απάντηση της ΕΣΑΠ

Μπλέκουν τον Φοίνικα σε στημένους αγώνες στο βόλεϊ-Η απάντηση της ΕΣΑΠ

Βόμβα μεγατόνων έριξε η ιστοσελίδα sdna.gr. To αθηναϊκό σάιτ έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο, που έστειλε η Οικονομική Αστυνομιά σε ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και ΕΣΑΠ (Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών).

Σ’ αυτό γίνεται γνωστό, ότι 4 ομάδες εμπλέκονται σε υπόθεση στημένων αγώνων, με μια εξ αυτών να είναι ο Φοίνικας Σύρου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας για την διερεύνηση τέλεσης ή μη των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων της “εγκληματικής οργάνωσης”, της “δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα”, της “εκβίασης” και της “απάτης”, παρακαλούμε όπως:

Α) Μας γνωρίσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας καταγγελίες-πληροφορίες σχετικά με χειραγώγηση αγώνων πετοσφαίρισης κατηγορίας Α1 Ανδρών για το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως και την 29/4/2017, στις οποίες να εμπλέκονται ή αναφέρονται οι ομάδες:

1.Παναχαϊκή 2013

2.Φοίνικας Σύρου

3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

4.Λαμία

5.Κύζικος Ν. Περάμου

Β) Σε θετική περίπτωση, όπως μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ή διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής».

«Ουδέποτε έχει υπάρξει κατηγορία, καταγγελία»

Άμεση ήταν η τοποθέτηση της ΕΣΑΠ με επιστολή που έστειλε στο sdna.gr ο πρόεδρος της, Παντελής Ταρνατόρος.

Σ’ αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πράγματι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με επιστολή της προς την ΕΟΠΕ που κοινοποίησε και στην ΕΣΑΠ ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν καταγγελίες ή και πληροφορίες για χειραγωγημένους αγώνες την τελευταία διετία.

Η ΕΣΑΠ ως όφειλε απάντησε άμεσα και ανέφερε πως ουδέποτε έχει υπάρξει κατηγορία, καταγγελία ή έστω αναφορά στα επίσημα όργανα της ΕΣΑΠ σχετικά με το ερώτημα της έρευνας των υπηρεσιών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Άλλωστε εάν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας κάποιο στοιχείο ή ακόμα και φήμη γύρω από το ευαίσθητο θέμα της χειραγώγησης αγώνων δεν θα περιμέναμε την έρευνα των Αρχών. Θα υπήρχε άμεση καταγγελία της Ενωσης μας προκειμένου να προστατέψουμε το άθλημα που υπηρετούμε από τυχόν κακόβουλες και παράνομες δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου θεωρούμε άδικο, υπερβολικό και άστοχο τον τίτλο του άρθρου σας για «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ». Σπιλώνει τη φήμη ιστορικών συλλόγων που κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλήματος στην Περιφέρεια και μάλιστα σε μία περίοδο που η ΕΣΑΠ και τα μέλη της κορυφώνουν τις διαπραγματεύσεις τους για τις κεντρικές χορηγίες του νέου πρωταθλήματος.

Το βόλεϊ στο παρελθόν έχει πληρώσει βαρύ φόρο από την τυφλή βία με ρίζες στον χουλιγκανισμό και σε παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν του αξίζει να αμαυρώνεται από χαρακτηρισμούς του τύπου «εγκληματική οργάνωση». Στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου το βόλεϊ παραμένει ένα καθαρό, θεαματικό και δίκαιο άθλημα που πάντα νικάει ο καλύτερος. Παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν και η ΕΣΑΠ αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. είναι στη διάθεση του των Αρχών αλλά και του Τύπου για κάθε διευκρίνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα συμφέροντα, τη φήμη και το κύρος των συλλόγων αλλά και του αθλήματος με κάθε νόμιμο μέσο και προς κάθε κατεύθυνση.

Με τιμή

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ

Παντελής Ταρνατόρος»Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien