Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Μητσοτάκης στην έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα

Μητσοτάκης στην έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα

Το μήνυμα ότι «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κηρύσσοντας την έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση και έκανε άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.

Το 11ο συνέδριο της ΝΔ είναι διαφορετικό, στέλνει μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, έχουμε το σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους να το υπηρετήσουμε. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του συνεδρίου είπε «από το βράδυ της Κυριακής το ρολόι θα μετρά αντίστροφα για να διώξουμε την χειρότερη κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση».

«Είμαστε όλοι εδώ, παλιά και δοκιμασμένα στελέχη, που σήκωσαν στους ώμους την παράταξη στις δύσκολες στιγμές. Είναι μαζί μας στελέχη που ενισχύουν καθημερινά την δράση βλέποντας την ΝΔ σαν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει την προσδοκία των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «η παρουσία τους επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία και σπάει τα στεγανά. Μαζί μας είναι όπως σε κάθε συνέδριο οι νέοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, που δίνουν καθημερινούς αγώνες στα πανεπιστήμια κόντρα σε δυνάμεις της βίας και της ανομίας. Είναι μαζί μας επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, νοικοκυρές άνεργοι, όσοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξης που μιλάει σε όλους τους Έλληνες. Για όλους αυτούς είμαστε σήμερα εδώ. Δεν βλέπουμε ταξικούς εχθρούς».

Ειδική αναφορά έκανε στους πρώην προέδρους της ΝΔ: «Είναι εδώ οι πρώην πρόεδροι της παράταξης. Ο Κώστας Καραμανλής που έφερε την ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια και της έδωσε λαϊκό έρεισμα. Ο Αντώνης Σαμαράς που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε την θητεία του, η πατρίδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που κράτησε τη ΝΔ σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της και είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα. Δίνουν μήνυμα νίκης, προσήλωσης και πίστης σε μία παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν».

Σκοπός του συνεδρίου, είπε, είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές για την έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό, τις αρχές με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και την φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων. Ο στόχος να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι εθνικός. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν άνθρωποι που δεν είναι μέλη της ΝΔ. Είναι αποτέλεσμα μίας ανανέωσης τα τελευταία δύο χρόνια».

Ειδική αναφορά έκανε στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη. Απευθυνόμενος προς την κ. Γεννηματά είπε: «ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως η εθνική ανάγκη μας έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κράτησε την χώρα στη ΕΕ και άνοιξε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Βάλλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορές αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στο Ποτάμι είπε: «Το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο».

Συνεχίζοντας είπε: «Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. Η κοινωνία δυσπιστεί. Τα ψέματα η ανικανότητα η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης δηλητηριάζουν την κοινωνία. Εμείς έχουμε χρέος να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά, το λογαριασμό των ψεμάτων τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Απέναντι έχουμε ένα καθεστώς. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε όση λάσπη και αν πετάξει. Η μεγάλη πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις εργασίες του συνεδρίου λέγοντας «θα μειώσουμε τους φόρους και θα εξυγιάνουμε το κράτος, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, θα αναπτύξουμε πως θα βγούμε από το τέλμα που μας έφερε η σημερινή κυβέρνηση. Πως θα πάμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Χαιρετισμός Κωστή Χατζηδάκη στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε πως όλοι έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα τονίζοντας πως αυτή πρέπει να είναι στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το χρέος τους απέναντι στη χώρα και όπως είπε, «είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρόγραμμα και σχέδιο, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη στόχος του Συνεδρίου είναι να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος. Όπως είπε χιλιάδες συμπολίτες συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και από αυτές τις διαδικασίες έχουν ήδη υπάρξει σημαντικά μηνύματα.

«Είμαστε το κόμμα της αλήθειας, δεν τάζουμε ούτε γεφύρια, ούτε ποτάμια, μένουμε πιστοί σε αυτό που ζητούν οι πολίτες, να μην τους κοροϊδεύουμε», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει οικονομική ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως μόνο με τη ΝΔ μπορεί να υπάρξουν καινούργιες δουλειές.

Χαιρετισμοί ευρωπαίων αξιωματούχων στο συνέδριο της ΝΔ

Στο συνέδριο της ΝΔ προβλήθηκε σύντομο βίντεο με μηνύματα ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σε αυτό το βίντεο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Καταινεν χαρακτήρισε τη ΝΔ υπεύθυνη πολιτική δύναμη και τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι το μέλλον της Ευρώπης και η ΝΔ θα παίξει καθοριστικό ρόλο».

Στο ίδιο βίντεο ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βάρατκαρ ειπε: «Με την ηγεσία του κόμματος σας η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει».

Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο ευρωβουλευτής και γ.γ. του ΕΛΚ Αντονιό Λόπεθ είπε μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ είναι η τελευταία ευκαιρία για να ανοίξει η Ελλάδα ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της και να βρει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η τρόικα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά με όργανο τους Συριζανέλ»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση «Συριζανέλ», εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «ήταν το εργαλείο της Τρόικας για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά».

Ξεκίνησε με ευρύτερη αποτίμηση της δεκαετίας προκειμένου να στοιχειοθετήσει ότι η ένταξη στα μνημόνια δεν ήταν ευθύνη της ΝΔ: «Όταν ακούμε τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί τη ΝΔ για όσα έχουν συμβεί είναι μία τεράστια συκοφαντία. Η ΝΔ έχει κάνει σφάλματα αλλά υπήρξε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μας κατηγορεί ο κ. Τσίπρας «εσείς που καταστρέψατε την Ελλάδα, που επί των ημερών σας η χώρα έχασε το ΑΕΠ 25% και οι άνεργοι έφθασαν στο 1,5 εκ. Ουδέν ψευδέστερο, όταν το ακούνε οι νεοδημοκράτες πρέπει να εξεγείρονται. Τι έγινε το 2009; Έγιναν εκλογές και συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Του Κώστα Καραμανλή για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα με την άλλη που έταζε λαγούς με πετραχείλια και έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Τι έγινε μετά; Ο κ. Παπανδρέου άρχισε να μοιράζει λεφτά με αποτέλεσμα να ανέβουν τα σπρεντς και να μπούμε στο μνημόνιο. Την διετία 2010-2012 χάνεται το 25% και η ανεργία πηγαίνει στο 28%. Στα δυόμισι χρόνια από την στιγμή που αναλάβαμε πετύχαμε να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και το κυριότερο παραλάβαμε μία οικονομία σε ύφεση και την παραδώσαμε την πρώτη σε οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Σήμερα η χώρα είναι η τελευταία σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Η ΝΔ δεν ευθύνεται για την πτώση του 25%, ούτε για την ανεργία την οποία παρέδωσε στο 8% το 2009 και την παρέλαβε στο 28% το 2012».

11ο Συνέδριο ΝΔ – Παναγιώτης Ρήγας: Διαρκές ζητούμενο ο διάλογος των πολιτικών κομμάτων

Την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, παρά τις σημαντικές και δομικές διαφορές τους, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στον χαιρετισμό του,μ στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

Παρά τις δυσκολίες πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διάλογο στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού, είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι «γνωρίζουμε τις θέσεις, την κριτική και πολεμική πολλές φορές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Ακολούθως αναφέρθηκε σε μία σειρά αξιολογήσεις «των ξένων εταίρων για την ελληνική οικονομία, από θεσμούς που δεν αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ?, λέγοντας ότι «Μετά από μία πρωτοφανή κρίση η χώρα έχει ξαναστηθεί στα πόδια της βλέποντας το φως στην άκρη του τούνελ. Οι αποδόσεις των ομολόγων στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Στα διετή ομόλογα είναι στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2010. Το σπρεντ υποχώρησε κατά 407 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2010. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, καταγράφοντας θετικούς ρυθμούς για τρία τρίμηνα το 2017, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά από το 28% που είχε φθάσει, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 4,4% το 2017. Τα στοιχεία δεν μας κάνουν να αιθεροβατούμε αλλά να αισιοδοξούμε».

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΝΔ ο κ. Ρήγας είπε: «Ήλθε η στιγμή να συζητήσουμε με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η κριτική ακόμη και σκληρή είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news που παράγονται από κάποιους που τους είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής νταβατζήδες. Ο διάλογος στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού μας είναι ζητούμενο».

Χαιρετισμός εκπροσώπου ΚΚΕ βουλευτη Γ. Λαμπρούλη στο συνέδριο

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ ανέφερε οτι πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός βιώνει τις αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων.

«Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σε ένα βαθμό, δεν θα αφορούν τα λαϊκά στρώματα. Θα είναι ανάκαμψη για λίγους και επισφαλής», σημείωσε επισημαίνοντας πως » ο λαός πρέπει να οικοδομήσει τη δική του κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων»

Την ανάγκη συγκλίσεων και συναινέσεων υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ, Ευθύμιος Δρόσος

Την ανάγκη διαλόγου και συγκλίσεων και συναινέσεων υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ, Ευθύμιος Δρόσος, κατά τον χαιρετισμό του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

Το συνέδριο της ΝΔ, ανέφερε ο κ. Δρόσος διεξάγεται σε μία περίοδο διεργασιών για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για καταμερισμό ευθυνών. Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο υπάρχουν σημεία για συγκλίσεις και συναινέσεις και οφείλουμε όλοι να κάνουμε τις υπερβάσεις μας και να προχωρήσουμε σε ειλικρινή και ανοικτό διάλογο. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο, η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση και η διεθνής αξιοπιστία της είναι ενισχυμένη. Ο Αύγουστος του 2018 θα είναι σταθμός, ωστόσο η προσπάθεια δεν σταματά, χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει»

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien