Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > “Μιλάμε για την ουσία της πολιτικής, μιλάει η Περιφερειακή Αρχή για τηλεφωνήματα και sms”

“Μιλάμε για την ουσία της πολιτικής, μιλάει η Περιφερειακή Αρχή για τηλεφωνήματα και sms”

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Γραφείο Τύπου» της Περιφερειακής Αρχής, στην οποία περιλαμβάνεται η δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, είναι ενδεικτική του πολιτικού πολιτισμού της και το περιεχόμενο της ακολουθεί την πεπατημένη: απουσία πολιτικού πολιτισμού, αποφυγή απαντήσεων στα καίρια ζητήματα, πολιτικάντικο ύφος γραφής.

Και η πολιτική ουσία; Ο «Κλεισθένης», το Αναπτυξιακό Συνέδριο σε Σύρο και Ρόδο; Οι αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει καθημερινά η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας δεν έχουν τέλος. Όταν τη βολεύει, «ο καθένας και η καθεμία να πάει μόνος του στο αναπτυξιακό συνέδριο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε στο Περιφερειακό» (Περιφερειάρχης, Συνεδρίαση Ρόδου 15/04/2018). Όταν πιέζεται πολιτικά- σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας συνεδρίασε την προηγούμενη βδομάδα για το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκηση-, εισάγει το θέμα μαζί με πλείστα άλλα ώστε να δώσει μια επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας.
Τονίζουμε ότι:

1. Χρειάζεται να εμπεδωθεί από την Περιφερειακή Αρχή ότι οι υπογράφοντες είναι επικεφαλής παρατάξεων και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, και εκπροσωπούν χιλιάδες νησιώτες και νησιώτισσες, και ως τέτοιους οφείλουν να τους σέβονται.

2. Η συνυπογραφή τους σε κοινά κείμενα τόσο εδράζεται σε αρχές της δημοκρατίας, της απαιτούμενης στοιχειώδους συνεννόησης για τα δρώμενα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, την ισονομία και την κοινωνική λογοδοσία. Πρόκειται για έννοιες προφανώς που δε συγκαταλέγονται στο λεξιλόγιο της περιφερειακής αρχής. Κατά συνέπεια, ο καθείς και η καθεμιά είναι ελεύθερος/-η να σχολιάσει και τα σχόλια του να κριθούν από τους πολίτες.

3. Τελικά θα υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση στις παρατηρήσεις που έγιναν και στα αιτήματα των παρατάξεων και των ανεξάρτητων συμβούλων; Θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να συζητήσει τα κρίσιμα για την Περιφέρεια μας θέματα;

Θα συνιστούσαμε στο κ. Μπιζά την επόμενη φορά να γράψει μόνος του τις ανακοινώσεις, αντί να του την υπαγορεύσει το γνωστό «Γραφείο Τύπου» της Περιφερειακής Αρχής. Θα αποφύγει έτσι να απορροφηθεί πλήρως στην «επικοινωνιακή φούσκα» που έχει κτίσει γύρω της η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή. Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλει να διαφυλάξει τον ίδιο το θεσμό που υπηρετεί.

Υ.Γ. Θα αναμένουμε το εγχειρίδιο που θα εκδώσει το Γραφείο Τύπου –φανταζόμαστε άμεσα, αρκεί να βρει το σωστό ανάδοχο, όπως έγινε με τα ημερολόγια 2018 της περιφέρειας- για το πότε και με ποιους θα μιλάμε, τι θα λέμε αλλά και πότε θα έχουμε πολιτικές ή επαγγελματικές σκέψεις. Έτσι, δε θα «γελοιοποιούμε τους θεσμούς»… Αλαζονεία ή απλή ανοησία;

Μπιζάς:Τις αναφορές περί αλαζονείας και ανοησίας, τις επιστρέφω στον ή στην συντάκτρια της παραπλανητικής, πολιτικά καταδικαστέας ανακοίνωσής τους

Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Μπιζά:

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και λοιποί δυσαρεστημένοι, ελλείψει πολιτικού λόγου και πειστικών επιχειρημάτων, προτιμούν να εκχωρούν την διακριτή πολιτική τους οντότητα και να εκφράζονται συλλύβδην δια των «επιδόξων». Δικαίωμά τους.

Το να καταγγέλλεται όμως η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου επειδή… συνεδριάζει, είναι από μόνο του δείγμα γραφής της επικοινωνιακής τους σύγχυσης. Η πολιτική τους σύγχυση, είναι δεδομένη.

Η απουσία παρατάξεων της μειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση, υποβαθμίζει και προσβάλει τον θεσμό που υπηρετούν.
Ταυτοχρόνως, η απουσία τους συνιστά άρνηση εκπροσώπησης, μέσα στο θεσμικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, των νησιωτών που τους εμπιστεύθηκαν, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα συνεχίσω να επιτελώ το ακέραιο το έργο που επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους την δυνατότητα να εκφράζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, με σεβασμό στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δε θα ασχοληθώ με τις αναφορές περί αλαζονείας και ανοησίας, τις οποίες επιστρέφω στον ή στην συντάκτρια της παραπλανητικής και πολιτικά καταδικαστέας ανακοίνωσής τους.
Άλλωστε, η κοινωνία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου μας κρίνει και μας αξιολογεί όλους, συνεχώς.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien