Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Μικρά και παραπολιτικά από το διήμερο του Συνεδρίου στη Ρόδο

Μικρά και παραπολιτικά από το διήμερο του Συνεδρίου στη Ρόδο

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Το Rodos Palace προσέφερε στα κυβερνητικά στελέχη υπεροπολυτελή δωμάτια για την παραμονή τους στο νησί, τα οποία αρνήθηκαν για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Ισχύει ότι ο Χατζημαρκος δεν κάλεσε τον Γιάννη Βρούτση στη Ρόδο;

Πάντως τα σενάρια που θέλουν τον Χατζημάρκο να αναλαμβάνει υπουργικό πόστο σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη διαψεύδονται από το περιβάλλον του περιφερειάρχη.

Αρχιζουν τα …όργανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Ο εμφύλιος στη δεξιά πτέρυγα όπως φαίνεται θα συνεχιστεί στα δικαστήρια. Θα έχει ενδιαφέρον.

Αρχίζουν και ακούγονται ονόματα, τα οποία θα μπορούσαν να στηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Καμία από τις φήμες πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

Μην είστε σίγουροι ότι τελικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από τα Δωδεκάνησα.

Και μην είστε σίγουροι ότι θα στηριχθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο περιφερειακό συμβούλιο το ΚΚΕ ήθελε να περάσει ψήφισμα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη βάση στη Σούδα, με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Συρία, το οποίο απορρίφθηκε κατ’ ευθείαν από την παράταξη Χατζημάρκου.

Μόλις τρεις δήμαρχοι από τις Κυκλάδες κατέβηκαν στη Ρόδο. Κουκάς από τη Μύκονο, Δαμουλάκης από τη Μήλο και Μαραγκός από τη Σύρο. Οι υπόλοιποι περιμένουν τη συνέχεια στη Σύρο ή …δεν έχουν βλέψεις για περαιτέρω πολιτική καριέρα;

Ανύπαρκτο το Κίνημα Αλλαγής στο διήμερο του Συνεδρίου.

Οι ξενοδόχοι και ο ΣΕΤΕ παραπονέθηκαν επειδή ο νόμος δεν τους αφήνει να χτίζουν πάνω στη θάλασσα!

Και επειδή πληρώνουν ΔΕΗ!

Κάποιοι ομιλητές από τη Ρόδο έθεσαν θέμα αλλαγής της έδρας της Περιφέρειας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών απέκλεισε εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Αν και η συνέχεια του Συνεδρίου στη Σύρο είχε αποφασιστεί από την Πέμπτη του Πάσχα, μόλις προχθές διέρρευσε από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Σε σύσκεψη την Τρίτη το πρωί στο Μαξίμου καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τη Σύρο. Ρόλο θα έχει και η Νάξος.

Οι διοικητές του Νοσοκομείου Σύρου και Σαντορίνης κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους. Και φαίνεται ότι έχουν να πουν αρκετά στη Σύρο.

“Η Ρόδος του 50% του πληθυσμού του Νοτίου Αιγαίου αξίζει το σεβασμό σας” είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος στην έναρξη του Συνεδρίου. Ευθεία βολή σε όσους απαίτησαν και πέτυχαν τη συνέχιση του Συνεδρίου στις Κυκλάδες; Η δήλωση χειροκροτήθηκε από 20 άτομα, τα οποία μάλλον ήταν προετοιμασμένα και …στρατηγικά διάσπαρτα στην αίθουσα.

Το ίδιο συνέβη και στο κλείσιμο του συνεδρίου, όταν ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μεταφορικό ισοδύναμο και να κατεβάσει τους συντελεστές ΦΠΑ. Κάποιοι χειροκρότησαν πριν προλάβει καν να τελειώσει την πρόταση.

Πληρωμένη απάντηση από τον Τσίπρα: «Αν ήμουν εγώ περιφερειάρχης θα ζητούσα και το μεταφορικό ισοδύναμο και τη μείωση του ΦΠΑ».

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Χατζημαρκος για Χαρίτση και Κουντουρά. Παίζει ρόλο το ότι πήρε 2 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για την τουριστική προβολή των νησιών;

Στα διάφορα πηγαδάκια, περισσότερη κριτική στην κυβέρνηση ασκούσε ο επικεφαλής της Νησιωτικής ανατροπής (ο οποίος είχε στηριχθεί το ’14 από τον ΣΥΡΙΖΑ) παρά τα μέλη της γαλάζιας Περιφερειακής Αρχής.

Σε ένα μήνα αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. «Πονοκέφαλος» αλλά και ειλημμένη απόφαση η στήριξη όσων κατασκευαστούν σε λιγότερο τουριστικά νησιά.

Από ότι φαίνεται, θα επικοινωνηθεί αρκετά στη Σύρο η επέκταση του αεροδρομίου και τα έργα στο Μανδράκι.

Πηγές του υπουργείου υποδομών υποστήριζαν ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν εξελίξεις για το λιμάνι της Σαντορίνης.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien