Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΥΚΟΝΟΣ > Μικρά και παραπολιτικά από το αναπτυξιακό συνέδριο των Κυκλάδων

Μικρά και παραπολιτικά από το αναπτυξιακό συνέδριο των Κυκλάδων

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Αρχική σκέψη της κυβέρνησης ήταν να γίνει ένα συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο, στη Ρόδο. Και έτσι θα γινόταν, αν δεν ήταν τόσο έντονη η επιμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Καμιά φορά, οι «από κάτω» πιέζουν τους «από πάνω» και καταφέρνουν πράγματα, τα οποία ωφελούν την κοινωνία. Άλλωστε, τα μέλη είναι αυτά που ζουν, ανακατεύονται και συνομιλούν μαζί της.

440 φορείς από 20 νησιά και πάνω από 170 υπομνήματα. Όχι και άσχημα…

Για αρκετούς εκπροσώπους φορέων ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουν στη Σύρο για το διήμερο, εξ’ αιτίας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Πόσο μάλλον στη Ρόδο.

Απούσα η αξιωματική αντιπολίτευση από το Συνέδριο. Μόνο η Περιφέρεια και κάποιοι δήμαρχοι εκπροσώπησαν τη δεξιά.

Ο Γιάννης Βρούτσης απουσίαζε από το Συνέδριο της Ρόδου γιατί υποστήριξε πως δεν είχε προσκληθεί. Τώρα;

Απών και άλλοι προβεβλημένοι γαλάζιοι υποψήφιοι βουλευτές. Μπορεί να είχαν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν. Γιόρταζε και ο Δωρόθεος…

Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Δοκιμάκης, που αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν έχασε θεματικό τραπέζι. Και την τελευταία μέρα, όπου μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης, πήγε από τους πρώτους στο Θέατρο Απόλλων.

Είναι ο ίδιος, ο οποίος παλιότερα είχε κληθεί σε απολογία από τη ΔΗΜΤΟ Σύρου, επειδή παρακολούθησε ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στην Ερμούπολή!

Ενδιαφέρον έχει η ιστορία με την αξιοποίηση της Φτελιάς στη Μύκονο, με βάση τα όσα ακούστηκαν στο επιμελητήριο την Τρίτη.

Η κυβέρνηση δηλώνει αντίθετη με την παραχώρηση της. Το ίδιο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το ίδιο και η δημοτική αρχή, το ίδιο και η αριστερή αντιπολίτευση. Με λίγα λόγια δεν θέλει κανείς.

Τότε γιατί υπάρχει θέμα;

Άκρως θετικά σχόλια από τον Γιάννη Δραγασάκη για το σχέδιο του ενεργειακού συνεταιρισμού της Σίφνου.

Αρκετά παράπονα ακούστηκαν για τις παρεμβάσεις του περιφερειάρχη στα θεματικά τραπέζια. Ο κ. Χατζημάρκος συχνά διέκοπτε τις ομιλίες και σχολίαζε για αρκετή ώρα. Η θεματική για τον τουρισμό και τον πολιτισμό κράτησε πάνω από 6 ώρες.

Κινητικότητα υπάρχει για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Περιφέρειας. Ήδη ακούγεται πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης έχει απλώσει χείρα συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άσχετα με το αν ευοδωθεί αυτή η συνεργασία, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως μια κεντροαριστερή συνεργασία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην παράταξη Χατζημάρκου.

Πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για τον επικεφαλής της παράταξης που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμη.

Η υποδοχή που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου στον Πιτσιόρλα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προηγούμενο. Μόλις επικυρωθεί η απόφαση από το πρωτοδικείο, αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να ζήσει στιγμές …2014.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien