Aigaio365 > MAIN SLIDER > Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα και προβλέπει την εξαίρεση από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Κ. Παπανάτσιου: Καταθέτουμε ένα ακόμη μέτρο των εξαγγελιών της ΔΕΘ

«Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή ένα ακόμη μέτρο από αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που καταργεί το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικούς συνεταιρισμούς κλπ.

«Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα τέλος που επιβλήθηκε τις μέρες των μνημονίων. Σήμερα, με την τροπολογία που φέρνουμε, σηματοδοτούμε την έναρξη της σταδιακής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα βάρη των μνημονίων με το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος δείχνει και και την ευαισθησία της κυβέρνησης για τα συνεργατικά σχήματα και για τους συνεταιρισμένους αγρότες οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, είναι οι μικροί αγρότες. «Είναι ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τις επόμενες μέρες έρχονται και τα επόμενα μέτρα στη Βουλή, για ψήφιση», είπε η υφυπουργός Οικονομικών Οικονομικών.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήγησε ότι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αφορά αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του Ν.4384/2016, δηλαδή εκείνοι που προσκομίζουν το 80% της αγροτικής παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς, είναι επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί του άρθρου 46 του Ν. 1566/1985, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, οι συνεταιρισμοί εργαζομένων καθώς και οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, σε πτώχευση ή αδράνεια.

«Κάνουμε ένα μικρό βήμα, αλλά ξεκινάμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι ώστε να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις από τα βάρη των μνημονίων», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η ΑΥΓΗ



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien