Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ > Η Δύναμη στους Πολίτες: Ο Λ. Βενιός διακατέχεται από εμπάθεια και ταπεινά πολιτικά κίνητρα

Η Δύναμη στους Πολίτες: Ο Λ. Βενιός διακατέχεται από εμπάθεια και ταπεινά πολιτικά κίνητρα

Η επικεφαλής της παράταξης «Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες» Τίλλα Μπαλή απάντησε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του δημάρχου της Φολεγάνδρου:

«Πριν απαντήσω επί της ουσίας στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Φολεγάνδρου κ. Βενιού, στο οποίο αναφέρεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου, ας δούμε μαζί ορισμένες από τις αναρτήσεις που μνημονεύει.

Δελτίο τύπου ΕΚΑΒ στις 2.6.2017: «Το ελικόπτερο της Βάσης Αεροδιακομιδών της Σύρου, ως επιλογή απορρίφθηκε, γιατί δεν ήταν δυνατή η νυχτερινή προσγείωση του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, λόγω της ακαταλληλότητας του ελικοδρομίου της Φολέγανδρου». Τι καταλαβαίνει ο κοινός αλλά ψύχραιμος αναγνώστης; Ότι το ελικοδρόμιο της Φολεγάνδρου είναι ακατάλληλο για νυχτερινή προσγείωση του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου. Λέγεται πουθενά ότι το ελικοδρόμιο της Φολεγάνδρου είναι εν γένει ακατάλληλο; Πουθενά. Και δεν θα μπορούσε το ΕΚΑΒ να ισχυριστεί κάτι τέτοιο αφού έχουν πάμπολλες φορές προσγειωθεί ελικόπτερα δικά του ή στρατιωτικά και νύχτα ακόμα στο νησί μας.

Σχόλιό μου στις 6.6.2017 στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Για όσους πάντως δεν το γνωρίζουν […] να ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη από τις αρχές του 2016 δεσμεύσει για τον δήμο μας κονδύλι 50.000 ευρώ για την πρόληψη φυσικών καταστροφών. Και ενώ έχουμε όλοι συμφωνήσει στο ΔΣ ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων θα πάει στη συντήρηση του ελικοδρομίου, εκτός από κωδικούς στον προϋπολογισμό που πάνε κ έρχονται δεν έχουμε δει κάτι άλλο. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος κ τα λεφτά είναι εκεί κ περιμένουν». Στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Πίνακα Στοχοθεσίας στο πλαίσιο της επανυπολοβολής του Προϋπολογισμού του Δήμου Φολεγάνδρου για το 2017 που ψηφίστηκε τέλη Μαρτίου υπάρχει ο κωδικός 30.7336.002 «Αποκατάσταση περίφραξης, φωτισμού, πυρασφάλειας ελικοδρομίου» με δευσμευόμενο ποσό 24.800,00 ευρώ. Δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω το πόρισμα της αυτοψίας που διενεργήθηκε στο πεδίο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 15.10.2015, αλλά στηριζόμενη στην κοινή λογική υποθέτω πως δεν θα προϋπολογίζαμε τέτοιο ποσό για εργασίες συντήρησης του ελικοδρομίου, και μάλιστα ύστερα από πρόταση της δημοτικής αρχής, εάν αυτές πράγματι δεν χρειαζόντουσαν. Ωστόσο, η επισήμανση αυτή είναι παντελώς άσχετη με το λόγο που επικαλείται το ΕΚΑΒ για τη μη εξυπηρέτηση του περιστατικού από την πτητική βάση του στη Σύρο, αλλά αφορά δικό μου πολιτικό σχόλιο για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής.

Αντί λοιπόν να έχουμε συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο και απευθυνόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Υγείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) να απαιτήσουμε την επικαιροποίηση / απλούστευση των πρωτοκόλλων που διέπουν την πτητική λειτουργία των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ ή/και του στρατού ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης στα περιστατικά· αντί να απαιτήσουμε την άμεση εξεύρεση λύσης ώστε οι αεροδιακομιδές και ιδίως από τη βάση της Σύρου να μπορούν να καλύπτουν όλες τις ώρες όλα τα Κυκλαδονήσια (χαρακτηριστικά αναφέρω την απόφαση 61/2017 ΑΔΑ 7ΝΤΞΩ1Τ-Υ1Α του Δήμου Σίφνου στην οποία υπάρχει εκτενής προβληματισμός για τα παραπάνω θέματα) και να εξετάσουμε την από κοινού κινητοποίηση με όσα νησιά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αντί λοιπόν να απαιτήσουμε αυτό που είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για εμάς ως νησιώτες, ο κ. Βενιός, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα για μια ακόμη φορά, προτιμάει να προσβάλλει αντί να προτείνει, να προκαλεί αντί να επιλύνει. Άλλωστε η αναφορά του δημάρχου στον Χ. Βενιανάκη, πρώην επικεφαλής της παράταξής μας και απλό δημότη πλέον, και πολύ περισσότερο στην αεροδιακομιδή (μέρα μεσημέρι) της γιαγιάς του μαρτυράει ακριβώς αυτό: εμπάθεια και ταπεινά πολιτικά κίνητρα.

Τελικά ο καθένας εκτίθεται όπως νομίζει. Και όπως του αρμόζει.

Τίλλα Μπαλή

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες»

Δείτε παρακάτω το άκρως επιθετικό και προσβλητικό Δελτίο τύπου του δημάρχου της Φολεγάνδρου

«Τις τελευταίες εβδομάδες διαβάσαμε όλοι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικές ιστοσελίδες που αμφισβητούσαν τη λειτουργική καταλληλότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ελικοδρομίου της Φολεγάνδρου.

Από τις αναρτήσεις ξεχωρίζω αυτές του ΕΚΑΒ, του κυρίου Νίκου Συρμαλένιου, της κυρίας Τίλλας Μπαλή και του κυρίου Χρήστου Βενιανάκη. Μετά την τοποθέτηση γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο και τη διευθέτηση του προβλήματος για το οποίο έχετε ήδη ενημερωθεί, για την αποκατάσταση της αλήθειας και στο θέμα που προέκυψε με το ελικοδρόμιο, σας παραθέτω το έγγραφο της μονής αρμόδιας υπηρεσίας, της ΥΠΑ (φωτό στο τέλος του κειμένου).

Είναι λοιπόν σαφέστατο ότι το ελικοδρόμιο μας ήταν και είναι απολύτως κατάλληλο. Όσον αφορά το ΕΚΑΒ και την ανακοίνωση του, αντιλαμβάνομαι την πρόθεση να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του.

Όσον αφορά τον κύριο Συρμαλένιο για άλλη μια φορά επέλεξε να μην πληροφορείται αντικειμενικά και επαρκώς πριν εκφράσει την κρίση του. Τέλος όσον αφορά τους άλλους δυο, κυρία Μπαλή και κύριο Βενιανάκη, ως Φολεγανδριτης λυπάμαι για τα χάλια τους. (Υπενθυμίζω ότι η τελευταία αεροδιακομιδή πριν τη μοιραία, τέλος Μαρτίου 2017, αφορούσε τη γιαγιά του κ. Βενιανάκη).

Επισημαίνω επίσης ότι τα ελικόπτερα προσγειώνονται στις πίστες των ελικοδρόμιων…»


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien