Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ > Η δύναμη στους Πολίτες: Ο δήμος Φολεγάνδρου διακατέχεται από σύνδρομο «Βασιλάκη Καΐλα»

Η δύναμη στους Πολίτες: Ο δήμος Φολεγάνδρου διακατέχεται από σύνδρομο «Βασιλάκη Καΐλα»

Η δημοτική παράταξη «Η Δύναμη στους Πολίτες» της Φολεγάνδρου απάντησε στην ανακοίνωση του δήμου για τα οικονομικά του νησιού. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Λόγια, παντού λόγια…

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Φολεγάνδρου ως απάντηση στα όσα δημοσιοποιούμε για τη μαύρη τρύπα των ανείσπρακτων οφειλών και την πολιτική επιλογή να μην γίνονται έργα. Και διασκεδάσαμε. Είναι σαφές ότι ο Δήμος Φολεγάνδρου διακατέχεται από χρόνιο σύνδρομο «Βασιλάκη Καΐλα» ή αλλιώς «φτωχό μπαγλαμαδάκι μου εσύ ‘σαι το μεράκι μου».

Ας δούμε όμως τι διαβάζει ο μέσος αναγνώστης κοιτάζοντας πιο προσεκτικά την ανακοίνωση του Δήμου.

Μας λέει ότι «η αντιπολίτευση διαδίδει ότι ο Δήμος έχει πολλά ανείσπρακτα», αλλά μετά παραδέχεται ότι αυτά αγγίζουν το ποσόν των 654.313,08 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 63% περίπου του ετήσιου προϋπολογισμού (1.128.764,66 ευρώ) του Δήμου Φολεγάνδρου!!!

Μας λέει να μην σκεφτόμαστε τι κάνουμε εμείς, αλλά «να δούμε την οικονομική κατάσταση και άλλων δήμων των Κυκλάδων» που τα αντίστοιχα ποσά «ξεπερνούν το εκατομμύριο, φυσικά με άλλη οργάνωση και πολλαπλάσιο προσωπικό». Ποιους δήμους και ποιους προϋπολογσμούς εννοεί άραγε; Της Νάξου, της Μυκόνου, της Σύρου ή της Σαντορίνης; Ή μήπως της Ανάφης που έχει το ένα δέκατο των δικών μας επιχειρήσεων αλλά υπερδεκαπλάσιο αποθεματικό στα ταμεία της;

Μας λέει δακρύβρεχτες γενικότητες για τον κόπο που καταβάλλει να εισπράξει τις οφειλές και για τα δεινά της οικονομικής κρίσης (που και βέβαια πλήττουν σφόδρα το σύνολο της επικράτειας, λιγότερο όμως τις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές όπως είναι οι Κυκλάδες), αλλά δεν μας λέει γιατί βεβαίωσε για πρώτη φορά το 2016 οφειλές ύψους χοντρικά 500.000 ευρώ; Μήπως λόγω των πιέσεων που ασκήσαμε ως αντιπολίτευση; Μήπως λόγω του επικείμενου οικονομικού ελέγχου και προς αποφυγή ποινικών ευθυνών;

Αποκρύπτει ότι οι οφειλές που βεβαιώνονται τώρα για πρώτη φορά αφορούν στην ουσία την τελευταία 5ετία. Ύστερα παραγράφονται. Τι γίνεται με τα προηγούμενα χρόνια; Πόσοι στ’ αλήθεια χρωστάνε, τι χρωστάνε, από πότε και από πού χρωστάνε;

Δεν μας λέει πώς γίνεται οι οφειλές αυτές να αφορούν σε συντριπτικό ποσοστό τα τέλη ύδρευσης. Δηλαδή τελικά ποιοι πληρώνουμε νερό; Και πόσο νερό; Και … πού πάει το νερό όταν χάνεται; – συμπληρώνουμε εμείς.

Τέλος, μας λέει ότι «θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, καθώς όλες μας οι πράξεις μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες προσφυγές της μειοψηφίας, έχουν κριθεί σύννομες και έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τον Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου». Εξακολουθεί όμως να μην λέει τίποτα για την πειθαρχική ποινή της δίμηνης αργίας που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο Φολεγάνδρου για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με δόλο, όπως επίσης και για την πρόσφατη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση από το Τριμελές Πρωτοδικείο Νάξου σε ένα χρόνο φυλάκιση και ένα χρόνο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για παράβαση καθήκοντος και πάλι.

Για όλα αυτά, αλλά και για όσα αναφέρουμε στην ανακοίνωσή μας για τη μαύρη τρύπα των οφειλών και τα αποτελέσματα που έχει, ουδείς λόγος γίνεται.

Έτσι, είτε με παλιούς είτε με νέους συνεργάτες, ένα πράγμα συνεχίζει να κάνει καλά ο Δήμος Φολεγάνδρου: να λέει πολλά και τελικά τίποτα να μην λέει. Και κυρίως τίποτα από αυτά που πρέπει να μην κάνει.»


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien