Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΚΙΜΩΛΟΣ > Γιάννης Γεροντής: Εμείς ξέρουμε ότι στα νησιά μας δεν ζούνε νούμερα και μέσοι όροι, ζούνε άνθρωποι με ψυχή και καρδιά

Γιάννης Γεροντής: Εμείς ξέρουμε ότι στα νησιά μας δεν ζούνε νούμερα και μέσοι όροι, ζούνε άνθρωποι με ψυχή και καρδιά

Γιάννης Γεροντής
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Μήλου
Με την παράταξη του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

Γεννήθηκα στη Σίφνο το έτος 1959, μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια με άλλες τρεις αδελφές. Δεκαπέντε ετών πήγα στην Αθήνα για να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Λύκειο και με ακολούθησε και η οικογένεια μου, δυστυχώς δύσκολα χρόνια στα νησιά μας, η εκπαίδευση ήταν μέχρι Γ. Γυμνασίου. Σπούδασα στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1987 ζω στο νησί μας και εργάζομαι ως υπεύθυνος Λογιστικού Γραφείου. Είμαι παντρεμένος με τη Φρατζεσκα – Αννα Λεμπέση και έχω τρία παιδιά.

Η αγάπη μου για το νησί και η θέλησή μου για συνεισφορά στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού μας καθώς και με όνειρα για θεμέλια για το μέλλον, με έκανε από πολύ νωρίς να ασχοληθώ με τη τοπική αυτοδιοίκηση. Ασχολούμαι με τα κοινά 29 χρόνια μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Στη ηλικία των 30 ετών εκλέχτηκα Πρόεδρος Κοινότητας Απολλωνίας Σίφνου (1η θητεία 1991 – 1994 , 2η θητεία 01/01/1995 – 1998).

Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου Σίφνου (01/01/1999 – 31/12/2002)
Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2003 – 31/12//2006)
Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2007 – 31/12/2010)
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/01/2011-31/08/2014)
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/09/2014 έως σήμερα)
Πρόεδρος Αγροτικού – Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σίφνου (26/05/2018 έως σήμερα)
Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και
Αργοσαρωνικού (26/05/2018 έως σήμερα)

Σκέψεις και θέσεις μου

Φίλες και Φίλοι,

Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, οφείλει να έχει ως βασικούς της στόχους την ενότητα των δημοτών και όχι τον διχασμό ή διαχωρισμό τους, την αφύπνιση τους και όχι τον εφησυχασμό, την μετάβαση από το όραμα στην απτή πραγματικότητα, την προσέλκυση των νέων μας και την μεταβολή τους από παθητικούς και αδιάφορους σε ενεργούς και δραστήριους δημότες. Υιοθετώντας αυτές τις απόψεις, προχωρώ στη νέα μου διαδρομή ως υποψήφιος στο Β βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» του Μανώλη Γλυνού, έχοντας πάντα ως βασικές μου αρχές την εντιμότητα και την διαφάνεια, την ανιδιοτέλεια και την καθαρότητα στην διατήρηση των αυτοδιοικητικών υποθέσεων, την δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, τον καλοπροαίρετο διάλογο, τον τεκμηριωμένο αντίλογο, την ενοποιητική διάθεση.

Η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαμορφωμένη, μέχρι σήμερα, από πολιτικές αποφάσεις που παρουσιάζονται με τρόπο εμφατικό να εξυπηρετούν το κοινό καλό. Ωστόσο το κοινό καλό, είναι μια γενικόλογη και αόριστη φράση. Αποκτά όμως περιεχόμενο και νόημα ουσιαστικό, όταν ανιχνεύσουμε και κατανοήσουμε τι θεωρεί καλό κάποιος /α που μένει στην Κίμωλο, τι είναι καλό για κάποιο/α που ζει στη Σέριφο, τι νομίζει καλό το παιδί που μεγαλώνει στη Μήλο ή στη Σίφνο.

Είναι προφανές ότι οι ανάγκες των κατοίκων σε κάθε νησί είναι διαφορετικές και αυτή η διαφορετικότητα επιβάλλει να προβληματιστούμε υπεύθυνα, να παραμερίσουμε το αόριστο «κοινό καλό» και να προσπαθήσουμε να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στο «καλό» του κάθε νησιού.

Εμείς ξέρουμε καλά ότι στα νησιά μας δεν ζούνε νούμερα και μέσοι όροι, ζούνε άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, νέοι, μεγάλοι και παιδιά που έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιούνται να διεκδικούν από την κεντρική εξουσία καλύτερες συνθήκες στην δύσκολη, έτσι κι αλλιώς, καθημερινότητας τους. Ο τόπος μας στην ΥΠΟ διαμόρφωση νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα πρέπει να έχει ισχυρή και ικανή Αυτοδιοίκηση. Όλοι μαζί, με ενότητα, συσπείρωση, συνεργασία και με ανοιχτό μυαλό μπορούμε να προγραμματίσουμε το αύριο.

Στόχοι μας είναι:

Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και παράλληλα η δημιουργία νέων εναρμονισμένων πάντα με την τοπική κλίμακα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κάθε νησιού.

Αναβάθμιση του ρόλου της συμμετοχής και της συνεργασίας των επαγγελματικών φορέων των νησιών μας.
Συστηματική προβολή του γεωφυσικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιβάλλοντος καθώς και της γαστρονομίας έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

Συνεχής προσπάθεια για να πειστούν οι δημότες να βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα η δική τους, των συνδημοτών τους και των επισκεπτών, τηρώντας τους νόμους, σεβόμενοι το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον και αποφεύγοντας ενέργειες που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να αξιοποιήσουμε, με την συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων και με το ορθολογικό πρόγραμμα της παράταξής μας, τις νέες, αισιόδοξες προοπτικές γι’ αυτά τα ευλογημένα νησιά μας.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien