Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Για ξέπλυμα και δωροδοκία πρώην υπουργός

Για ξέπλυμα και δωροδοκία πρώην υπουργός

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Από την Κυριακάτικη Kontranews

Όλες οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ συγκλίνουν στο ότι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία και να κληθούν ως ύποπτοι για να καταθέσουν ένας ή και δύο εν ενεργεία βουλευτές της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργοί. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Δικαιοσύνη δεν αποκλείουν το γεγονός να ασκηθούν άμεσα και διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία η οποία δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί παραγραφής λόγω του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Αντώνη Σαμαρά (πρωθυπουργό 2012 – 2015), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό 2012), Δημήτρη Αβραμόπουλο (υπουργό Υγείας 2006 – 2009), Αντρέα Λοβέρδο (υπουργό Υγείας, 2010 – 2012), Ανδρέα
Λυκουρέντζο (υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Μάριο Σαλμά (αναπληρωτή υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργό Υγείας 2013 – 2014), Γιάννη Στουρνάρα (υπουργό Οικονομικών 2012 – 2014), Ευάγγελο Βενιζέλο (υπουργό Οικονομικών 2011 – 2012 και αντιπρόεδρο κυβέρνησης 2013 – 2015) και Γιώργο Κουτρουμάνη (υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 2011 – 2012).

Το ότι άμεσα θα κληθούν ένας ή δύο, δεν σημαίνει πως στο μέλλον δεν θα ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι από τους παραπάνω, για τους οποίους συνεχίζονται οι έρευνες και συλλέγονται στοιχεία. Από την άλλη, το δεδομένο μέχρι στιγμής είναι ότι απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία τουλάχιστον πέντε.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελέας Διαφθοράς σε βάρος τουλάχιστον ενός συγκεκριμένου βουλευτή και πρώην υπουργού, χτίζονται τόσο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και από άλλα ντοκουμέντα που είτε κατέθεσαν οι μάρτυρες, είτε συλλέχθηκαν από τις εφόδους των Αρχών στα γραφεία της φαρμακευτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη έχει στην κατοχή της χειρόγραφες σημειώσεις, ημερολόγια με καταγεγραμμένα ραντεβού, e-mails, ηχογραφήσεις, ακόμα και ενοχοποιητικά βίντεο! Μεγάλη ήταν η συμβολή στη συγκέντρωση των στοιχείων του FBI, καθώς όπως είναι γνωστό το σκάνδαλο της Novartis έχει παγκόσμιες προεκτάσεις. Επίσης, εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει εντοπιστεί και ύποπτος λογαριασμός ενός πολιτικού, με ποσό με… πολλά μηδενικά.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων, οι Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν το πώς κλείνονταν τα ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών και το πως γίνονταν οι συναλλαγές. Συγκλονιστικές καταθέσεις μιλούν για χρήματα σε τροχήλατες βαλίτσες και για φακέλους που δίνονταν χέρι με χέρι από υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής σε υπουργούς και άλλους αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες εβδομάδες, η Κυριακάτικη Kontranews είχε αποκαλύψει πως ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης (πρόκειται για τον άνθρωπο που συνελήφθη την πρωτοχρονιά στο αεροδρόμιο, την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από τη χωρά) έχει κάνει λόγο για «δεσμίδες με χαρτονομίσματα» που είδε στην τσέπη υπουργού προηγούμενων κυβερνήσεων, μετά από συνάντησή του με εκπροσώπους φαρμακευτικών. Όλα αυτά φαίνεται πως είναι διάσπαρτα κομμάτια από το ίδιο παζλ, τα οποία έχει αναλάβει να ενώσει η Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΜΑΙL ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, οι διωκτικές αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα e-mail από στέλεχος της Novartis, το οποίο στάλθηκε στα ανώτατα κλιμάκια της εταιρείας, το οποίο ζητάει να αυξηθεί το ποσό που δίνονταν ως μίζα σε πολιτικά πρόσωπα, διότι ερχόντουσαν εκλογές!

Μάλιστα στο επίμαχο mail, ένας πολιτικός φέρεται να ζητούσε έξτρα 200.000 ευρώ, για να βγάλει την προεκλογική του εκστρατεία. Σε e-mail επίσης, προβλεπόταν η πολιτική αλλαγή που θα ερχόταν, αλλά και προτάσεις για μελλοντικές… προσεγγίσεις πολιτικών.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως στοιχειοθετούνται βαριές κατηγορίες σε μια περίοδο όπου παρουσιάζονταν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων φαρμάκων και άλλων υπηρεσιών, καθώς και διανομής μαύρου χρήματος, ενώ εξετάζονται και οι πολιτικές αποφάσεις των συγκεκριμένων υπουργών που φαίνεται να πάρθηκαν εις όφελος των συμφερόντων της εταιρίας και όχι του λαού. Το εξοργιστικό είναι πως υπάρχουν στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως άνθρωποι της Novartis υπoδείκνυαν (!!!) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει για τις τιμές των φαρμάκων.

Εκτός από τον έναν ή τους δύο πρώην υπουργούς, αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρώην πρόεδροι οργανισμών και πρώην αξιωματούχοι.

Επιπλέον, εκτός από τις τιμολογήσεις φαρμάκων, ελέγχονται και τα υπέρογκα ποσά που δίνονταν σε διάφορες εκδηλώσεις ή σε διαφημίσεις σε sites και σε τοπικά κανάλια. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει το κατά πόσο οι παραπάνω συναλλαγές ήταν νόμιμες ή έκρυβαν προσπάθεια ξέπλυμα χρήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!»

Εν αναμονή των εξελίξεων, το πολιτικό κλίμα φαίνεται πως οξύνεται επικίνδυνα. Από τη μεριά της η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «σκευωρίες» και προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, λίγο πριν τις συνεχόμενες εκλογικές μάχες. Από την άλλη, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να «δημιουργήσει σκάνδαλα από το μηδέν», φέρνοντας στο προσκήνιο την υπόθεση Πετσίτη. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου:

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σκάνδαλο για να καλύψουν ένα άλλο γιγάντιο που θα σκάσει από στιγμή σε στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι οικονομικές δοσοληψίες του κ. Πετσίτη σχετίζονται με την κυβέρνηση. Κάποιος που ήταν συμμαθητής του Νίκου Παππά έγινε πλούσιος. Γιατί να έχει πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση; Αντιθέτως, πολιτικό θέμα θα υπάρξει όταν ανακοινωθούν οι πρώτες δικαστικές ενέργειες για το σκάνδαλο Novartis, όπου υπάρχουν στοιχεία με καταθέσεις και ανοίγματα λογαριασμών. Επειδή κάποιοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη κάνουν τώρα μια απόπειρα να πουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεν έχουν κλέψει όλα τα κόμματα, ούτε όλα τα κόμματα χρεοκόπησαν την χώρα!»

 

 

 

 



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien