Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ερωτήματα του Μαξίμου για τις συναντήσεις του Άδ. Γεωργιάδη με τον Ν. Μανιαδάκη

Ερωτήματα του Μαξίμου για τις συναντήσεις του Άδ. Γεωργιάδη με τον Ν. Μανιαδάκη

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, σχολιάζει σε ανακοίνωσή το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να απαντήσει εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ζητάει απαντήσεις και από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Μανιαδάκη.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται στο γεγονός ότι «τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει στη συνέχεια:

«Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω».

Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν απαντήσεις:

1) Γιατί, ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν ;
2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.
Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του ;
3) Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.
Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Θα επανέλθουμε.»

H απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ:

Μετά από όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν τη σκευωρία που έστησε η Κυβέρνηση για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει την τακτική της λάσπης, η οποία όμως γυρίζει πάνω του.
Στην τελευταία ανακοίνωσή του, αφού δεν βρήκαν τίποτε άλλο εναντίον μου, τώρα με κατηγορούν ότι οργάνωσα τη διαφυγή του κ. Μανιαδάκη στο εξωτερικό και μου ζητούν να απαντήσω σε μια σειρά ερωτημάτων που δήθεν αδυνατούν να κατανοήσουν.

Απαντώ, λοιπόν, στα ερωτήματά τους:

1) Αν και υποψιαζόμουν ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο “Γιάννης Αναστασίου”, δεν μπορούσα να το γνωρίζω με βεβαιότητα. Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα με διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν. Στον “Γιάννη Αναστασίου” έχω καταθέσει μήνυση, η οποία και δεν μπορούσε να εκδικαστεί, διότι όσο ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε “ήρωα”, μου απαγόρευαν να ασκήσω εναντίον του τα νόμιμα δικαιώματα μου.
Τώρα η μήνυσή μου θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζω να αποκαλύψει ποιος τον έβαλε να πει όλα αυτά τα ψέματα εναντίον μου.

2) Όλο αυτό το διάστημα είχα επικοινωνία μαζί του -αφού είχα την διαβεβαίωση του ότι δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας- και μου μετέφερε διαρκώς κινήσεις εκβιασμού εναντίον του για να καταθέσει ψέματα ως εμπειρογνώμων και να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο που δεν με αγγίζει. Όλα αυτά θα κληθεί να τα καταθέσει σε πολλές μηνύσεις μου που ετοιμάζονται προς όλους όσοι επιχείρησαν να στήσουν αυτή την ιστορία.

3) Την περασμένη Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει εναντίον μου και εναντίον των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Σαμαρά με την απειλή ότι αν δεν το έκανε, θα του ασκούσαν δίωξη. Ελπίζω να μου είπε ψέματα και αυτό να μην έχει συμβεί ποτέ για προφανείς λόγους…

4) Μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει, καθώς είχε συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό. Κάποιος που θέλει να διαφύγει παρανόμως και είχε τόσες ευκαιρίες, δεν το κάνει παίρνοντας μαζί τα παιδιά και τις οικοσκευές του. Αλλά όλα αυτά θα ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, δεν γνώριζα ότι επρόκειτο να μετακομίσει.

Τώρα, μία δική μου ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα: ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες συνάντησαν ποτέ τον κ. Μανιαδάκη υποσχόμενοί του ανταλλάγματα για να πει ψέματα, έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι;
Και εγώ θα επανέλθω, κύριε Τσίπρα…Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien