Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Χαρίτσης: Όλες οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν γίνει νόμος του κράτους

Χαρίτσης: Όλες οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν γίνει νόμος του κράτους

«Οι πολίτες βλέπουν σιγά σιγά τις θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στην τσέπη τους. Όσο τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων γίνονται περισσότερο αντιληπτά, τόσο μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών στρωμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν και θα τον στηρίξουν ξανά»

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στη δημοσιογράφο Λέλα Κεσίδου (Κυριακή 30/3/19):

Για τις δημοσκοπήσεις και την ανατροπή των προβλέψεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε η Κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας αυτή την περίοδο κορυφώνεται και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με νέα μέτρα, όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στου Δήμους. Όλες οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕθ έχουν γίνει νόμος του κράτους και οι πολίτες βλέπουν σιγά σιγά τις θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στην τσέπη τους. Όσο τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων γίνονται περισσότερο αντιληπτά, τόσο μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών στρωμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν και θα τον στηρίξουν ξανά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έλυσε με αίσθημα εθνικού συμφέροντος ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την εξωτερική πολιτική της χώρας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, γιατί όλο αυτά τα χρόνια , κόμματα και πολιτικοί έχτιζαν καριέρες αντιμετωπίζοντας το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα με όρους πατριδοκαπηλίας. Μία Κυβέρνηση που ήρθε το 2015 για να αλλάξει τα πράγματα, είπε με έμφαση ο Υπουργός Εσωτερικών, όφειλε να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα. Και το έκανε με παρρησία και θάρρος και με εθνικά επωφελείς όρους, γνωρίζοντας ότι βραχυπρόθεσμα θα υπήρχε πολιτικό κόστος. Το επόμενο διάστημα η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα πολύ σημαντικών πολιτικών εξελίξεων καθώς έρχονται αντιμέτωπες δύο αντίθετες στρατηγικές αντιλήψεις. Από τη μία αυτή που τάσσεται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης και από την άλλη αυτή της οπισθοδρόμησης και της πατριδοκαπηλίας. Στη σύγκρουση αυτή η λογική της προόδου θα επικρατήσει.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η προετοιμασία που έχει γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών εξασφαλίζει ότι παρά τον πολύ αυξημένο δείκτη τεχνικής δυσκολίας, οι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Από κει και πέρα, ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών δεν μπορεί να συναρτάται με τεχνικά, αλλά με πολιτικά κριτήρια. Από την πλευρά μας, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της για να ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, με συγκεκριμένα μέτρα και να μπορέσουν οι έλληνες πολίτες να αισθανθούν όλο και περισσότερο, ότι η χώρα έχει μπει σε μία νέα φάση. Και όταν έρθει η ώρα θα συγκρίνουν τα πεπραγμένα και τα σχέδια των πολιτικών δυνάμεων για την επόμενη μέρα και θα κάνουν την επιλογή τους.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ξεκίνησε να κάνει πράξη αυτό που καμία άλλη Κυβέρνηση δεν έκανε τα τελευταία 40 χρόνια. Συγκροτήθηκε μία διακομματική, επιστημονική επιτροπή που εργάζεται από τον Δεκέμβριο, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε πολύ σύνθετα ζητήματα – όπως το ποιοι θα πρέπει να ψηφίζουν, πού θα ψηφίζουν και πώς θα ψηφίζουν – και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της. Με βάση αυτό το πόρισμα, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο νόμου, το οποίο θα καταθέσουμε στη βουλή, για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με έναν τρόπο τεχνικά και διοικητικά διαχειρήσιμο, που δεν θα αλλοιώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος. Αναμένουμε από τα κόμματα που είχαν για δεκαετίες την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, να επιδείξουν μεγαλύτερη ωριμότητα και θεσμική υπευθυνότητα και να μην σπεκουλάρουν πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien