Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΤΗΝΟΣ > Απολογισμός από τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Τήνου

Απολογισμός από τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Τήνου

Απολογισμός οικονομικού έργου για το 2018 πραγματοποιήθηκε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου «Νικόλαος Κόγκος».

Αναλυτικά η ομιλία:

Καλησπέρα, σας ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση του χορού μας, γιατί το Δ.Σ μπορεί να διοργανώνει τον χορό αλλά εσείς τον κάνετε επιτυχή πράξη.

Αυτό πρέπει να γνωρίζετε ισχύει και για τα έργα που κάνει ο Σύλλογος, το Συμβούλιο εκλέγεται με την εμπιστοσύνη σας για να τα επιλέγει , να τα αξιολογεί ,να τρέχει και με χρηματοδότηση από διάφορους φορείς στους οποίους απευθύνεται , αλλά με κύριο χρηματοδότη εσάς που είτε μέσω της συνδρομής σας, ή της δωρεάς σας , ή της συμμετοχής σας στις εκδηλώσεις του συλλόγου (όπως σήμερα), είτε μέσω των κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων που ανήκει ο καθένας ,τα πραγματοποιεί.

Για το λόγο αυτό στο διοικητικό συμβούλιο εργαζόμαστε με την συνείδηση ότι: ο κόπος είναι δικός μας, αλλά τα έργα του συλλόγου είναι δική σας επιτυχία , σας ανήκουν.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας συνηθίζεται να παίρνει την μορφή γενικής συνέλευσης έτσι θα κάνουμε έναν απολογισμό οικονομικό και έργου για το 2018.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

Α΄ ΕΣΟΔΑ

Α1. Συνδρομές 1190,00
Α2. Σύλλογοι 5523,00
Α3. Ενίσχυση από ιδιώτες και επιχειρήσεις 17191,15
Α4. Εκδηλώσεις Συλλόγου 2055,00
Α5. Χορηγίες (Π.Ι.Ι.Ε.Τ) 4000,00

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 29959,15

Β.ΕΞΟΔΑ

Β1.Μισθοδοσία 13516,20
Β2.Ενίσχυση Κ.Υγ.Τήνου 13319,38
Β3.Φαρμακευτικά είδη για κατ΄οίκον νοσηλεία 4043,99
Β4.Καύσιμα -συντήρηση -ασφάλιση αυτοκινήτου 2545,65
Β5.Στήριξη για θεραπεία 630,00
Β6.Λειτουργικά (γραφική ύλη κλπ) 521,93

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 34577,15

για την κάλυψη της διαφοράς έγινε χρήση του αποθεματικού προηγούμενου έτους.

Κατ οίκον νοσηλεία

Η νοσηλεύτρια μας Δομινίκη Μπουντούρη τρέχει από την μία άκρη του νησιού στην άλλη και για το 2018 έκανε 2368 επισκέψεις από τις οποίες οι 516 στα χωριά γεγονός που σημαίνει κατά μέσο όρο 2 κάθε εργάσιμη μέρα σε χωριό.

Ευχαριστούμε την Δομινίκη η οποία με την ανθρώπινη και επαγγελματική συμπεριφορά της κάνει το Σύλλογο μας υπερήφανο για την προσφορά του στον συγκεκριμένο τομέα.

Με την ευκαιρία να τονίσουμε την άψογη συνεργασία μας με τους ανθρώπους του προγράμματος
“ Βοήθεια στο Σπίτι” σε διάφορες περιπτώσεις (άδειες, αντιμετώπιση περιστάτικών από κοινού κλπ)
Ο σύλλογος μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διαθέσει το δεύτερο αυτοκίνητο του.

Eργα

Μονάδα Οξυγόνου

Το μεγαλύτερο και αξιολογότερο έργο των τελευταίων χρόνων στον τομέα της Υγείας στο νησί μας, είναι η προμήθεια και εγκατάσταση <<γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου>> στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Το έργο στοίχισε είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25,000) , πραγματοποιήθηκε με την γεννεόδωρη προσφορά του μισού της αξίας του μηχανήματος από το σωματείο Φίλοι της Τήνου (11,735ευρώ )και τα υπόλοιπα από προσφορές στην μνήμη του αείμνηστου Δημάρχου Σίμου Ορφανού, και προσφορές πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων, επιχειρήσεων ,ιδιωτών του νησιού, τους οποίους αναλυτικά ευχαριστήσαμε στην εκδήλωση της παράδοσης του έργου στο Κέντρο Υγείας.

Μερικά ακόμη έργα στο Κ.Υ είναι η απεντόμωση -απολύμανση του Κέντρου Υγείας,η επισκευή του ψυγείου νεκρών , η τοποθέτηση διανομέα ιντερνετ , αγορά υλικών για διάφορες υδραυλικές επισκευές, και άλλα.

Θεσμικά

Προχωράμε στην πιστοποίηση του συλλόγου σαν ιδιωτικό φορέα παροχής κοινωνικής φροντίδας και στην πρώτη φάση έχουμε πάρει αριθμό στο εθνικό μητρώο ιδιωτικών φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας και στο ειδικό μητρώο εθελοντικών μη Κυβερνητικών οργανώσεων. Προχωράμε τώρα στην δεύτερη φάση της οριστικής πιστοποίησης η οποία είναι η πιο δύσκολη και χρονοβόρα.

Επιτρέψτε μου για όλα τα παραπάνω να ευχαριστήσω τα μέλή του Δ,Σ κα Μπαλταρέτσου Ελισσάβετ αντιπρόεδρο ,τον κο Νίκο Σπηλιόπουλο γενικό γραμματέα την κα Μιχαηλία (Μικαέλα ) Ορφανού ταμία και τις κυρίες Απέργη Κατερίνα Βαρβέρη Παναγιώτα και Ελένη Παρασκευά μέλη.
Παρακαλώ να εγκρίνετε τον απολογισμό μας.

Λίγο θα σας απασχολήσω ακόμη για τα διαδικαστικά της λαχειοφόρου αγοράς.

Η λαχειοφόρος αγορά με δώρα από τις επιχειρήσεις του νησιού , τις οποίες βλέπετε στον κατάλογο δώρων που έχετε στο τραπέζι σας, είναι ένας τρόπος οικονομικής στήριξης του Συλλόγου.
Η σημερινή Λαχειοφόρος αγορά θα έχει δύο σκέλη στο πρώτο , έχουμε λαχνούς που κερδίζουν όλοι (παλιά δινόταν πακετάκι 5 λαχνων αξίας 10 ευρώ εκ των οποίων κέρδιζε ένας) εμείς αποφασίσαμε να έχουμε ένα λαχνό (στην ίδια τιμή ) που κερδίζει και να μην γεμίζουν με σχισμένα χαρτάκια τα τραπέζια, καλό και για την οικονομία και για το περιβάλλον .

Τα δώρα που μας χορήγησαν οι επιχειρήσεις του νησιού είναι το λιγότερο ανάλογης αξίας με τον λαχνό που σημαίνει οτι: η τύχη σας παίζει με το να πάρετε τα χρηματα σας πίσω σε είδος έως και να κερδίσετε δώρο πολλαπλάσιας αξίας .

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την τύχη σας σε μεγάλα δώρα ,τα οποία αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του καταλόγου που κρατάτε και για τα οποία θα γίνει ειδική κλήρωση με αξία λαχνού 2,5 ευρώ .

Για τις προσφορές ευχαριστούμε με την ίδια θέρμη όλους ,ανεξαρτήτου αξίας δώρου, και υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του νησιού μας είτε πρόκειται για την αγορά ειδών είτε έξοδος για ψυχαγωγία και φαγήτό.

Πληροφορίες TinosToday


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien