Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Αυτές είναι οι προτάσεις του συνδυασμού «Ανοιχτοί ορίζοντες για τη Σύρο»

Αυτές είναι οι προτάσεις του συνδυασμού «Ανοιχτοί ορίζοντες για τη Σύρο»

Ανοιχτοί ορίζοντες στις Κοινότητες

Προχωρώντας προς την τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών, πραγματοποιούμε σήμερα την εκδήλωσή μας στην Ποσειδωνία, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε ότι για μας ξεκινά μια νέα εποχή στις Τοπικές Κοινότητες, που από σήμερα με το νέο νόμο, ονομάζονται απλά Κοινότητες.

Μέχρι σήμερα, τα τοπικά συμβούλια διεκπεραίωναν ή επικύρωναν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή στην καλύτερη περίπτωση, είτε λειτουργούσαν συμβουλευτικά, είτε εξέδιδαν αποφάσεις προέγκρισης αδειών για ίδρυση καταστημάτων ή άδειες που δεν μπορούσαν έτσι κι αλλιώς να αρνηθούν, διαχειρίζονταν ένα ελάχιστο ποσό, γνωστό ως προκαταβολή, χωρίς να έχουν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο για τα ζητήματα των περιοχών τους.

Μέχρι σήμερα, το μοντέλο της διοίκησης των Τοπικών Κοινοτήτων ήταν δέσμιο των πολιτικών επιλογών της παράταξης και της θέλησης της πλειοψηφούσας αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την επόμενη μέρα των επερχόμενων εκλογών, δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, που ενισχύει τη δημοκρατία στις αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων, ένα περιβάλλον μεγαλύτερης ευθύνης για όλους μας.

Οι Τοπικές Κοινότητες δεν θα είναι ακόλουθοι του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αποκτούν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ευθύνης τους. Διαχειρίζονται απευθείας το δικό τους μερίδιο, για έργα που θα υλοποιηθούν, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τους πόρους που διανέμονται στους Δήμους από το Κράτος, με αποφάσεις των ίδιων των δημοτών και των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στο νέο αυτό περιβάλλον, μπορούν να ηγηθούν όσοι θα επιδείξουν δημοκρατικές αρχές, προγραμματισμό, συνεργατικό πνεύμα αλλά και ωριμότητα στην ανάληψη της ευθύνης για μια μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων και στις Κοινότητες.

Κατά την περίοδο συγκρότησης της δικής μας παράταξης το κυρίαρχο ζήτημα που με απασχόλησε ήταν να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν συνδυασμό συνεργατών, μια ομάδα από συμπολίτες μας, που αφενός έχουν την διάθεση και το μεράκι να συμβάλουν η καθεμιά και ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις σε μια νέα διαφορετική πορεία ανάπτυξης του τόπου μας και αφετέρου να επιθυμούν να συνεργαστούν χωρίς ταμπέλες. Διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα κοινό σκοπό, να βάλουμε όλοι μαζί τα θεμέλια για έναν τόπο που όλοι μας θα νιώθουμε περήφανοι που ζούμε εδώ.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα καταφέραμε. Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από μέλη που απλά γεμίζουν κενά στα ψηφοδέλτιά μας, αλλά από ξεχωριστές μονάδες που όλοι μαζί αποτελούν ένα σύνολο δημιουργίας που θα φέρει την αλλαγή.

Για μας, οι Τοπικές Κοινότητες αποτελούν κοιτίδες δημοκρατίας, γι’ αυτό και η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα την διασφάλιση της ανάπτυξης των Τοπικών Συμβουλίων σε ένα θεσμό με καθοριστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες που θα αποτυπώνονται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και στον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι Κοινότητες σε αυτές τις εκλογές έχουν δικά τους ξεχωριστά ψηφοδέλτια, πέραν αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο δημότης θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει την παράταξη, που θα παρουσιάσει, το δικό της πρόγραμμα για τα τοπικά ζητήματα της κάθε περιοχής, αλλά και τον τρόπο που επιλέγει να ασκήσει διοίκηση, τη σημασία που δίνει στις προτεραιότητες, τις προτάσεις και τις επιλογές των δημοτών για την δική τους περιοχή.

Ο δικός μας συνδυασμός δηλώνει το παρών παντού, σε κάθε Κοινότητα, με ανθρώπους, που εγγυώνται μια ανάπτυξη, που μπαίνει σε νέες ράγες, με συνεργασία, για τους κοινούς μας στόχους.

Είναι στην αντίληψή μας και στις πεποιθήσεις μας, ότι τα Τοπικά συμβούλια θα πρέπει να διαχειρίζονται περισσότερους πόρους τού προϋπολογισμού και οι αποφάσεις για τα έργα και τις δράσεις να παίρνονται μέσα από τις Κοινοτικές Συνελεύσεις.
Γι’ αυτό δημιουργούμε το θεσμό του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού. Στόχος, η ενεργοποίηση των δημοτών στην δημιουργία των δικών τους Κοινοτικών αναπτυξιακών σχεδίων με βάση τις προτεραιότητες των δικών τους αναγκών.

Κάθε χρόνο θα καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ποσοστό του προϋπολογισμού που θα διατίθεται για το σκοπό αυτό.

Οι κοινοτικές συνελεύσεις με βάση τις προτάσεις των δημοτών, θα ιεραρχούν τα έργα και τις ανάγκες τους και με μια διαδικασία ψηφοφορίας από εκλεγμένους αντιπροσώπους από κάθε γειτονιά, θα διαμορφώνουν το δικό τους Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο θα ενσωματώνεται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, προκειμένου οι προτάσεις να «ωριμάσουν» και να υλοποιηθούν τα έργα ή οι υπηρεσίες που θα έχουν αποφασιστεί.

Δεν σταματάμε όμως μόνο εδώ. Στόχος μας είναι οι Κοινότητες να πρωταγωνιστήσουν στην αναπτυξιακή διαδικασία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων μας, συμβάλλοντας ενεργητικά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στοχεύουμε στην μέγιστη αξιοποίηση του νέου νομικού πλαισίου για τις ενεργειακές κοινότητες.

 •   Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα Κοινοτικά μας συμβούλια στην προώθηση της δημιουργίας ενεργειακών συνεταιρισμών των πολιτών, των αγροτών, των βιοτεχνών, με στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στα σπίτια, τα θερμοκήπια, τις βιοτεχνίες, με Σταθμούς Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης.
 •   Στηρίζουμε και ενισχύουμε έστω και την μικρή παραγωγή από την εκμετάλλευση βιομάζας από τα οργανικά απόβλητα των σπιτιών, των κτηνοτροφικών μονάδων, των χωραφιών, των οικοπέδων.
 •   Στηρίζουμε και ενισχύουμε την εγκατάσταση καθαρών πηγών ενέργειας σε όλα τα δημοτικά ακίνητα, σχολεία ή οικόπεδα.
 •   Αντικαθιστούμε σταδιακά όλους τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες στο περιφερειακό οδικό μας δίκτυο και τις Κοινότητες με νέας τεχνολογίας led.
 •   Στηρίζουμε και ενισχύουμε ενεργειακές παρεμβάσεις σε αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης.

Κι όλα αυτά μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και Κοινοτικών πόρων που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς, με στόχο την μείωση των δημοτικών τελών και την αλλαγή του ισοζυγίου της ενεργειακής κατανάλωσης με περισσότερο φιλικές για το περιβάλλον μορφές ενέργειας και τη μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων μας.

Ανοίγουμε τους ορίζοντες σε μια νέα εποχή όπου η δημοτική αρχή θα συνεργάζεται στενά με τα Κοινοτικά συμβούλια με ένα και μοναδικό σκοπό, την αλλαγή στην καθημερινότητα, την εξοικονόμηση κάθε μορφής πόρων, την ανάπτυξη του τόπου μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικισμό, σε κάθε κοινότητα.

Ανοιχτοί ορίζοντες στην Περιφερειακή Ανάπτυξη

Η ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Σύρου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της παράταξής μας γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουμε χωρίς διαχωρισμούς αλλά με δικαιοσύνη και ασφάλεια στην επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό επεκτείνουμε το πλαίσιο όλων των πολιτικών του Δήμου μας στην περιφέρεια σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Ο πολιτισμός, η κοινωνική μέριμνα, οι παρεμβάσεις για την καθημερινότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι αθλητικές εκδηλώσεις, η εξυπηρέτηση των δημοτών με σύγχρονους τρόπους που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία αποτελούν πεδία τα οποία θα αναπτυχθούν σε όλη την Περιφέρεια του νησιού μας παράλληλα με τα απαραίτητα έργα υποδομής.

Ειδικότερα:

 •   Προχωρούμε άμεσα στην υλοποίηση του έργου αποχέτευσης της Βάρης και του υπολοίπου του οικισμού Αζολίμνου καθώς επίσης και στην προσθήκη τριτοβάθμιας μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων στο εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού της Ερμούπολης έτσι ώστε το νερό που θα προκύπτει από την επεξεργασία να οδηγηθεί μέσω δικτύου υδροδότησης στη λεκάνη της Βάρης για τη χρήση του στις αγροτικές δραστηριότητες.
 •   Σε δεύτερη φάση προχωρούμε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στο Μέγα Γυαλό έτσι ώστε να παραλειφθούν τα λύματα και αυτής της περιοχής και να οδηγηθούν με τη σειρά τους στη νέα μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού της Ερμούπολης.
 •   Παράλληλα με την υλοποίηση των παραπάνω έργων θα αναθέσουμε τις αναγκαίες μελέτες για την επίλυση του προβλήματος αποχέτευσης του Φοίνικα, της Ποσειδωνίας και του Γαλησσά που αποτελεί τον τελικό στόχο για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης του νησιού μας. Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν επικουρικά και τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές χαμηλού υψομέτρου.
 •   Τοποθετούμε νέο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή του Πισκοπιού και το συνδέουμε με το υφιστάμενο δίκτυο του Πάγου έτσι ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες διαχείρισης των αναγκών που προκύπτουν σε νερό.
 •   Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το κόστος του νερού στο νησί μας είναι ιδιαίτερα υψηλό δεδομένου ότι αποτελεί ένα βιομηχανικό προϊόν που παράγεται από τα εργοστάσια αφαλάτωσης. Κεντρικό μας μέλημα αποτελεί η μείωση του κόστους αυτής της παραγωγής με άμεση μεταβίβαση αυτού του οφέλους στους δημότες. Για το σκοπό αυτό θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) προκειμένου να μειώσουμε δραστικά την ενεργειακή δαπάνη παραγωγής του νερού. Στόχος μας είναι μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 40-50% ανά κυβικό παραγόμενου νερού, γεγονός που θα ανακουφίσει αισθητά τους δημότες και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στους επιχειρηματίες και του αγρότες του νησιού μας.
 •   Η αγροτική παραγωγή του νησιού μπορεί να είναι σχετικά περιορισμένη ποσοτικά, πλην όμως διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αποκτήσει μια υψηλή αξία. Πρωταρχικό μας μέλημα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί η ένταξη των προϊόντων μας στη συνολική γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Σύρος στον επισκέπτη. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό όπως περιλαμβάνεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα η ανάδειξη συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων σε Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) θα προσδώσει σε αυτά προστιθέμενη αξία πάντοτε με την καθοδήγηση των παραγωγών μέσα από προγράμματα ενημέρωσης. Ήδη δραστηριοποιούνται στο νησί επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς τη διείσδυσή τους στην αγορά (τυροκομεία, οινοποιεία, αποστακτήριο κλπ).
 •   Ο έλεγχος των απωλειών νερού στο δίκτυο ύδρευσης είναι ένα καθοριστικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα συμβάλει με τη σειρά του στη μείωση του κόστους παραγωγής του νερού. Για το σκοπό αυτό προχωρούμε στην εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης με το οποίο θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι δυνατότητες διαχείρισης και εξοικονόμησης του πολύτιμου αυτού αγαθού για το νησί μας.
 •   Η προστασία της παραλιακής ζώνης του Φοίνικα αποτελεί ένα πάγιο αίτημα και μια αναγκαιότηταγια τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Είναι προφανές ότι κανένας ξυλοπεζόδρομος, ακόμα και αν μπορούσε να αδειοδοτηθεί, δεν μπορεί να επιβιώσει υπό τις παρούσες συνθήκες κυματισμού που δημιουργούνται με τους ισχυρούς νοτιάδες. Για το σκοπό αυτό θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση κατάλληλης υποδομής ανάσχεσης του κυματισμού έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το διαχρονικό αυτό πρόβλημα.
 •   Σχεδιάζουμε την επέκταση του καταφυγίου σκαφών στο Φοίνικα με στόχο την αύξηση της δυναμικότητάς του δεδομένου ότι αποτελεί μια βασική πύλη εισόδου και διαχείρισης σκαφών που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και διερευνούμε τη δυνατότητα ανάλογου έργου στην περιοχή του Όρμου Βάρης – Αχλάδι.
 •   Διερευνούμε τη δυνατότητα αξιοποίησης του κτήματος στον παλαιό αιγιαλό του Γαλησσά για χρήσεις που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες και εκδηλώσεις συνυφασμένες με τις ανάγκες των κατοίκων την χειμερινή περίοδο αλλά και με δραστηριότητες συνδυασμένες με την τουριστική περίοδο και τις τουριστικές παροχές του χωριού.
 •   Αλλάζουμε σταδιακά το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του οικισμού της Άνω Σύρου με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του.
 •   Σε συνεργασία με τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων προχωρούμε σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις, (όπως οι παρακαμπτήριες οδοί σε Φοίνικα και Βάρη για την αποσυμφόρηση του παραλιακού τους μετώπου), χώροι στάθμευσης, παιδικές χαρές, περιπατητικές διαδρομές, τοπικές αναβαθμίσεις τού ηλεκτροφωτισμού θα ιεραρχηθούν και θα υλοποιηθούν σταδιακά ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης.
 •   Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης πολιτών και επισκεπτών μέσα από έξυπνες εφαρμογές που θα αναπτυχθούν.
 •   Τα αρχοντικά και τα υποστατικά των χωριών μας αποτελούν ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό απόθεμα το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από την καταγραφή τους και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών που θα δίνουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες όπως γίνεται με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα μέρη της Χώρας.
 •   Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διασπαρούν με ισότιμο τρόπο σε όλο το νησί δίνοντας το πρώτο λόγο στις τοπικές κοινότητες που ξέρουν να αφουγκράζονται με τον καλύτερο τρόπο τις επιθυμίες της περιοχής τους. Ο Δήμος οφείλει να συντονίζει αυτές τις εκδηλώσεις έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο απαραίτητος προγραμματισμός σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του νησιού και να παρέχει τα απαραίτητα μέσα για την επιτυχή τους διοργάνωση.
 •   Για τις αθλητικές διοργανώσεις έχουμε χρέος να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις και τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού μας που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας σημαντικά αθλητικά γεγονότα με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις περιοχές της Σύρου. Επιπλέον αξιοποιούμε και αναβαθμίζουμε σταδιακά περιφερειακές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως τα γήπεδα της Βάρης και του Πάγου.
 •   Με το συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου διασφαλίζουμε τη λειτουργία όλων των περιφερειακών δομών για τους ηλικιωμένους (ΚΑΠΗ Άνω Σύρου και Φοίνικα – Παραρτήματα Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Πάγου, Κινίου και Γαλησσά), εμπλουτίζοντας το στελεχιακό δυναμικό τους με Κοινωνικό Λειτουργό που σε συνεργασία με τον εργοθεραπευτή και τη φυσικοθεραπεύτρια θα συντονίζουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης προς όφελος των μελών τους, καλύπτοντας παράλληλα χρόνιες ανάγκες τους σε συνεργασία με τα άλλα τμήματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας . Παράδειγμα επίσκεψη από ψυχολόγο, ιατρό γενικής ιατρικής και άλλες κοινωνικές παροχές. Όσον αφορά τον Παιδικό Σταθμό του Βήσσα μετά από καταγραφή των κτιριακών και λειτουργικών του αναγκών θα προχωρήσουμε στην αποκατάστασή τους.
 •   Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν το δρόμο που θα ακολουθήσουμε σε στενή συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου και την καθοδήγηση από εξειδικευμένο συντονιστή. Οι πόροι μας, θα κατευθυνθούν στα πεδία που θα φέρουν άμεσα και απτά αποτελέσματα, δημιουργώντας βήμα -βήμα τις προϋποθέσεις, που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες στις περιόδους χαμηλής ζήτησης. Η συνεργασία μας με ειδικούς επαγγελματίες του τουρισμού, αποτελεί μια επιλογή μας για την απόκτηση τεχνογνωσίας, με στόχο την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Ενδεικτική στόχευση για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί η ανάπτυξη του γεωτουρισμού και του περιπατητικού τουρισμού. Το γεωλογικό απόθεμα της Σύρου αποτελεί ένα ξεκάθαρο συγκριτικό μας πλεονέκτημα γνωστό σε όλους τους γεωεπιστήμονες ανά τον κόσμο. Με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γεωλογικού μουσείου συνδεδεμένου με γεωδιαδρομές σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στοχεύουμε στην οργανωμένη προσέλκυση ομάδων φοιτητών, ερευνητών, περιπατητών και μαθητών σε περιόδους χαμηλής τουριστικής ζήτησης για το νησί.
 •   Η διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποτελεί έναν Τομέα στον οποίο το νησί μας φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της Χώρας αλλά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η όλη διαδικασία έχει ατονήσει με σημαντική ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής. Στόχος μας είναι η τόνωση της διαδικασίας και η ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου να κερδηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη τους μέσα από την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η υλοποίηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης των πολιτών, η προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης, η χωριστή συλλογή των πράσινων αποβλήτων και η δημιουργία περιφερειακών Πράσινων Σημείων στην Ποσειδωνία και τη Βάρη.
 •   Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και η ενδυνάμωση του ρόλου των Κοινοτήτων. Αποτελεί συμφέρον όλων μας αυτή η επιλογή και πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για την ενεργοποίηση των πολιτών και τη δημιουργία μιας σχέσης ειλικρινούς λογοδοσίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την κοινωνία.Αγαπητοί συνεργάτες, Συμπατριώτες,Το πλοίο των ανοιχτών οριζόντων βρίσκεται πλέον μεσοπέλαγα και ταξιδεύει με σταθερό ρυθμό προς το λιμάνι της επόμενης μέρας για το νησί μας. Αγωνιζόμαστε ώστε η Επόμενη Μέρα να μας βρει όλους ενωμένους και προσανατολισμένους στον κοινό μας σκοπό που δεν είναι άλλος από την ευημερία του νησιού μας.

  Αγωνιζόμαστε ώστε η Επόμενη Μέρα να είναι η αρχή μιας νέας αντίληψης για την τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί μας όπου η συνεργασία, ο διάλογος και η συναίνεση θα αποτελούν τον οδηγό όλων των ενεργειών μας.
  Για την πραγματοποίηση τους, Περιμένω και Περιμένουμε, όλοι σας, ο καθένας προσωπικά να συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια. Η συμβολή σας είναι ουσιαστική. Συμμέτοχοι της όλη προσπάθειας.

  Καλή μας Επιτυχία! Ευχαριστώ!


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien