Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης «αποτυγχάνει δημιουργικά»

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης «αποτυγχάνει δημιουργικά»

Δήμητρα Βεργίνη
Δημοσιογράφος

Ουκ ολίγες φορές το Νοσοκομείο της Σαντορίνης έχει δεχθεί κατηγορίες για την ποιότητα των υπηρεσιών του, για «αποτυγχημένη» λειτουργία, ελλείψεις προσωπικού, κ.α. Αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου Νοσοκομείο και διοίκηση βρέθηκαν στο στόχαστρο κάποιων ΜΜΕ αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ. Αληθεύουν οι κατηγορίες; Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο την ίδια ώρα όπου ορισμένοι επιλέγουν να ασχοληθούν με το επαγγελματικό παρελθόν των εργαζομένων του;

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης «Αποτυγχάνει δημιουργικά»

Σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Χ.Πανοτόπουλου, η Μονάδα Εμφραγμάτων του Γ.Ν. Θήρας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο, λίγο μετά την έλευση του Καρδιολόγου – Εντατικολόγου και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπενέκου και έχει φροντίσει μέχρι στιγμής 50 ασθενείς.

«Και η προηγούμενη και η τωρινή Διοίκηση του νοσοκομείου όταν κάτι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Θήρας, έχουμε ΧΡΕΟΣ να το πραγματοποιήσουμε. Η φωτογραφία είναι σημερινή, στην Μονάδα νοσηλεύονται 2 ασθενείς και όποιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αμφιβολία, θα βρίσκομαι εδώ να την επισκεφθούμε μαζί» επισημαίνει ο κ. Πανοτόπουλος.

Επιπλέον, μια ολοκαίνουρια Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, η οποία βρισκόταν σε αχρησία εδώ και 1,5 χρόνο είναι πλέον στη διάθεση των αιμοδοτών της Σαντορίνης. Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου φιλοδοξεί στο μέλλον να οργανώσει αιμοδοσίες και στα γύρω νησιά. «ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η κοινή πρόταση για το «αεροπλανάκι»

Στην κοινή πρόταση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΕΚΑΒ και Νοσοκομείου για τις αεροδιακομιδές, αναφέρθηκαν σε συνεντευξη που παραχώρησαν στην ΕΡΤ1 ο διοικητής του νοσοκομείου Χ. Πανοτόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Το ΕΚΑΒ θα αναλάβει να παρέχει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και γιατρό από το Νοσοκομείο Θήρας, ενώ το Ίδρυμα Νομικού θα διαθέσει στέγη για τους πιλότους. Η οποιαδήποτε διακομιδή θα γίνεται σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο Αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα.

Επισκέψεις γιατρών στη Θηρασιά

Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν λήψεις Τεστ Παπ απο την κυτταρολόγο του Νοσοκομειου στο Περιφερειακό Ιατρείο Θηρασιάς, ενω πριν κάποιες μέρες επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει και Κλιμάκιο Ιατρών το οποίο αποτελούταν από έναν οδοντίατρο, έναν ορθοπεδικό και έναν παιδίατρο.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien