Μια πολύ νόστιμη συνταγή από τη Σίφνο που φημίζεται για τα ρεβίθια της. Οι ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου θα συναρπάσουν πραγματικά όποιον τους δοκιμάσει. Ιδανικός μεζές και για το καλοκαίρι στην άκρη της θάλασσας με ένα κρύο ουζάκι.
Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια μαλακωμένα αποβραδίς σε νερό με σόδα, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
αλεύρι για το πανάρισμα
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χοντροκόβεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα βάζεις σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτεις την πατάτα, το κρεμμύδι και τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνεις να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Βήμα 3
Πλάθεις και αλευρώνεις τους κεφτέδες σου.
Βήμα 4
Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 5
Τους βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Βήμα 6
Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.
Tips
Μπορείς να συνοδεύσεις τους ρεβυθοκεφτέδες σου με ένα ντιπ γιαουρτιού που θα περιέχει κάπαρη, ελαιόλαδο και ξύδι.