Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειον και Πρώϊον Νοσοκομείον”

Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειον και Πρώϊον Νοσοκομείον”

Της Μαίρης Ρώτα

Πολύ συχνά ακούμε γνώμες από Αθηναίους φίλους μας πως όποτε χρειάστηκε να επισκεφθούν το Νοσοκομείο Σύρου, (για λόγους υγείας βέβαια) το βρήκαν πολύ καλύτερο από τα περισσότερα Αθηναϊκά Νοσοκομεία. Και φυσικά μας ερμήνευαν τους λόγους για τους οποίους επαινούσαν το Νοσοκομείο της Σύρου. Και εμείς βέβαια αισθανόμαστε υπερήφανοι ακούγοντας όλα αυτά τα θετικά σχόλια, τόσο για τους γιατρούς του Νοσοκομείου, όσο και για τους νοσηλευτές.

Παράλληλα τους εντυπωσίαζε και η καθαριότητα των δωματίων και των άλλων χώρων, όπως και η άψογη συμπεριφορά του προσωπικού. Πριν λίγα χρόνια, μια πολύ καλή μου φίλη, Αθηναία, ήταν με τον σύζυγό της για Πάσχα στη Σύρο. Έχουν ένα πολύ ωραίο εξοχικό σπίτι στο Φοίνικα. Και όπως συνήθιζαν θα έφευγαν μετά το Πάσχα, για να επιστρέψουν το καλοκαίρι. Η άτυχη φίλη μου, ποτίζοντας τα ωραία λουλούδια στον κήπο της, παραπάτησε και πέφτοντας χτύπησε, έσπασε το χέρι της. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν Σάββατο μεσημέρι. Ωχ, σκέφτηκα, τώρα τι κάνουμε;

Τρέξαμε βέβαια στο Νοσοκομείο. Εξωτερικά Ιατρεία, περιμέναμε λίγο… και αισθάνομαι την ανάγκη να πω την έκπληξή μου και την συγκίνηση που αισθανθήκαμε όλοι μας από την επαφή μας με τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Παρά τη μικρή εφημερία, η ατμόσφαιρα στα Επείγοντα ήταν ήρεμη και πολιτισμένη. Μας υποδέχθηκε με ευγένεια μια νέα νοσηλεύτρια και ένας νέος γιατρός και παρά το γεγονός ότι φρόντιζαν ταυτόχρονα και άλλα έκτακτα περιστατικά, νοιάστηκαν και επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα το χέρι της φίλης μου. Ήταν τόσο ευγενικοί, τόσο ανθρώπινοι και τόσο κατατοπιστικοί και σαφείς στο τι θα γινόταν στη συνέχεια. Πήραν ιστορικό, προώθησαν για ακτινογραφία, την επισκέφθηκε ο χειρουργός κ.α. Και… λίγο αργότερα είπαν ότι πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να δουν αν θα χρειασθεί χειρουργική επέμβαση ή αν η … ανάταξη (σωστά το έγραψα;) πήγε καλά. Μετά λοιπόν από όλα αυτά και ενώ οι φίλοι μας είχαν τα εισιτήριά τους για να φύγουν την επομένη και ενώ έχουν φίλους γιατρούς στην Αθήνα, η καλή μου φίλη μου είπε: “Δεν πάω πουθενά. Εδώ θα μείνω! Κι αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, εδώ θα την κάνω. Αισθάνθηκα μια ασφάλεια κοντά στους γιατρούς του Νοσοκομείου σας. Νοιάστηκαν με ανθρωπιά για το ραγισμένο χέρι μου.”

Φυσικά, είχα λυπηθεί πολύ για το ατύχημα της φίλης μου. Ιδιαίτερα βέβαια χάρηκα για τα τόσο θετικά σχόλια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου της Σύρου.

Τα θετικά σχόλια συνεχίζονται

Κάποια μέρα (πριν 3 ή 4 χρόνια) αν θυμάμαι καλά, η πολύ αγαπητή μου ξαδέλφη, δικηγόρος, μου τηλεφώνησε από Αθήνα και με παρακαλούσε με αγωνία αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε την μεγάλη αδελφή της που μόλις είχε φθάσει στη Σύρο από τη Σέριφο μόνη της με σπασμένο πόδι. Ποιος τη βοήθησε; έφθασε μ’ ένα μικρό σκάφος στο νησί μας και αμέσως οι ειδικοί του Νοσοκομείου την φρόντισαν. Κοντά της βρέθηκαν οι άνθρωποι της “Κατ’ Οίκον Νοσηλείας” φροντίζοντας να έχει τη βοήθεια που χρειαζόταν έως ότου φθάσει στη Σύρο ο γιος της. Στο πρώτο μας τηλεφώνημα, μόλις έφθασε ο ανιψιός μου στο νησί δεν θα ξεχάσω τη φράση του: “θεία μου, βρισκόμαστε σε πολύ καλά χέρια!! Δεν πίστευα ότι θα συναντούσα στη Σύρο, σ’ ένα νησί των Κυκλάδων, τέτοια ποιότητα γιατρών, τέτοιο νοσηλευτικό προσωπικό, τέτοιους ανθρώπους να νοιάζονται για τον άνθρωπο τόσο πολύ…. Αλλά και οι άνθρωποι της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας προσφέρουν έργο ζωής. Πίστευα ότι θα έπαιρνα τη μητέρα μου στην Αθήνα. Θα μείνουμε εδώ!!”. Όταν ο νέος άνθρωπος μιλάει έτσι, με τέτοιο θαυμασμό για όσους φρόντισαν τη μητέρα του, αυτό τα λέει όλα. Και βέβαια, η ηλικία της μητέρας του δείχνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν Νοσοκομείο….

“Το Νοσοκομείο μας έχει μια κομβική θέση στο χώρο της υγείας στις Κυκλάδες”

Ήταν τα λόγια της διοικήτριας κ. Μαργαρίτας Μπουραντά όπως έγραψε η Άννα – Τερέζα Δαλμυρά, (από την εκδήλωση κοπής πίτας στο Νοσοκομείο Σύρου). “Ο ρόλος του Νοσοκομείου είναι πρωτίστως να υπερασπίζεται την υγεία”.

Πριν λίγες μέρες χρειάστηκε να γίνει μια εισαγωγή στο Νοσοκομείο μας γιατί υπήρξε πρόβλημα υγείας, αρκετά σοβαρό σε δικό μας άνθρωπο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά στην υγεία του και φύγαμε από το Νοσοκομείο πολύ καλά. Αισθάνομαι ότι θα πρέπει να αναφερθώ, έστω με αυτό το κείμενο της εφημερίδας μας, στην εντύπωση που αποκομίσαμε από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τους γιατρούς που μας παρακολουθούσαν και φρόντιζαν τον ασθενή μας. Ιδιαίτερα η υπεύθυνη γιατρός μας εντυπωσίασε και την ευχαριστούμε, από καρδιάς, για την φροντίδα της. Τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Όλη η ομάδα των γιατρών που φρόντιζε τον δικό μας άνθρωπο ήταν τόσο ευγενικοί, τόσο ανθρώπινοι και τόσο κατατοπιστικοί και σαφείς στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα… η συμπεριφορά τους και οι συμβουλές τους ήταν μια αφάνταστα σημαντική βοήθεια.

Αξίζει, επίσης, ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας που ήταν κοντά μας τόσες φορές ημέρα και νύχτα φροντίζοντας και τον δικό μας και τους άλλους ασθενείς με άριστη προσπάθεια, με ευγένεια και χαμόγελο.

Όσες φορές ζητήσαμε τη βοήθειά τους, ήταν έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά να προσφέρουν ότι ζητήσαμε.

Σας ευχαριστούμε θερμά αγαπητοί μας άριστοι νοσηλευτές: Σταυρούλα, Ελένη, Σταύρο, Μαίρη, Ελένη, Κατερίνα, Ελπίδα…. και τους άλλους που δεν γνωρίσαμε τα ονόματά τους.

Είχε δίκιο ο ανιψιός μου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όταν μου είπε: “… Δεν πίστευα ότι θα συναντούσα στη Σύρο τέτοια ποιότητα γιατρών, τέτοιο νοσηλευτικό προσωπικό, τέτοιους ανθρώπους που νοιάζονται για τον άνθρωπο τόσο πολύ…”

Πηγή Κοινή ΓνώμηΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien