Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού στη Βουλή κατά την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ.

Θα είμαι πολύ σύντομος, κύριε Πρόεδρε, διότι πράγματι περίμενα με αγωνία αν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ξαναπάρει τον λόγο, έστω και αργά, για να δώσει μία απάντηση στις αποκαλύψεις που έκανε. Αντί, όμως, απάντησης ουσιαστικής, έκανε ένα ψυχογράφημα της παρουσίας μου σε αυτό εδώ το Βήμα και μου είπε ότι δεν είχα τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και ότι έκανα αγγαρεία. Φανταστείτε, δηλαδή, να είχα και ενθουσιασμό τι θα γινόταν. Μας είπε, λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ ξανά τα ίδια και τα ίδια.
Όπως και οι τοποθετήσεις της κ. Γεννηματά, αμέσως μετά την παρουσία μου σε αυτό το Βήμα, λες και δεν είχε ακούσει, ήταν να διαβάσει το γραπτό κείμενο που είχε φτιάξει από πριν. Αλλά και η συζήτηση συνολικότερα κινήθηκε πάνω στα γνωστά και ετοιμασμένα.

Από αυτήν εδώ, όμως, τη διαδικασία, κύριε Μητσοτάκη, αναδείχθηκε ένα πράγμα. Αναδείχθηκε ότι εδώ και δεκαπέντε ολόκληρες μέρες εσείς και τα μέσα ενημέρωσης που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία. Γιατί; Για να φύγουν από την επικαιρότητα τα άλλα ζητήματα στα οποία μάς δηλώσατε και τη μεγάλη διάθεσή σας να τα συζητήσουμε -χαίρομαι ιδιαίτερα- και να αναδειχθεί τι; Ότι υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο και μάλιστα σήμερα μας είπατε ότι λείπουν τα λεφτά, ότι ζημιώθηκε δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Τα είχε τα λεφτά και τα έχασε το ελληνικό δημόσιο;

Και όλα αυτά βασισμένα σε μία υπόθεση, την οποία επαναλάβατε στη δευτερομιλία σας, ότι δηλαδή ο εξουσιοδοτημένος, επισήμως, από τις αρχές του φιλικού αυτού κράτους της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι επίσημος και επίσημα αυθεντικά εξουσιοδοτημένος, αλλά μεσάζοντας.

Όταν, όμως, εγώ αποκάλυψα τα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του Πρέσβη και της Πρεσβείας πάνω στην επιχειρηματολογία, στην οποία έχετε στηρίξει δεκαπέντε μέρες τώρα όλη αυτήν τη σπέκουλα και τη λασπολογία, εσείς ήρθατε εδώ προς πολύ μεγάλη μου περιέργεια να αντιτείνετε ότι υπάρχουν κι άλλα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και δεν τα ξέρει ο Πρωθυπουργός. Ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και δεν τα ξέρει ο Πρωθυπουργός!

Κύριε Μητσοτάκη, αλήθεια πιστεύετε ότι αξιοποιώντας στελέχη του Διπλωματικού Σώματος ή των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ρωγμή και αμφισβήτηση στην ηθική ακεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης;

Το θράσος είναι όταν σηκώνεις τη ρομφαία και ξιφουλκείς, προκειμένου να αλλάξεις την ατζέντα. Η δειλία είναι όταν ζητάω εγώ να γίνει συζήτηση παρουσία μου, να βάζετε τους εκπροσώπους σας στη Διάσκεψη των Προέδρων να λένε να μην αναβληθεί η συζήτηση. Αυτό είναι δειλία και θράσος, κύριε Μητσοτάκη. Επειδή, όμως, κύριε Μητσοτάκη, έχετε μία διαστροφή, επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος, για αυτό ξαναμπήκατε μέσα, θέλω να σας επαναλάβω το ίδιο ερώτημα. Ο κ. Σφακιανάκης, τον οποίο παρουσιάζετε απεδείχθη ότι ήταν η πηγή της Πρεσβείας, βάσει της οποίας πηγής εγέρθη όλη αυτή η ιστορία. Άρα, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους ενδιάμεσους, ενώ εμείς κλείνουμε συμφωνίες επωφελείς για το ελληνικό δημόσιο με τους επίσημα εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους μιας φιλικής χώρας.

Αντί, λοιπόν, να απολογηθείτε για την αποκάλυψη αυτής της σκευωρίας που στήσατε εδώ και δεκαπέντε μέρες, έχετε το θράσος να θέλετε να ξαναπάρετε τον λόγο.

Όσον αφορά, κύριε Μητσοτάκη, την πολύ μεγάλη σας τόλμη να θέλετε να συζητήσουμε εδώ και για τη Siemens και για τις off-shore, μην βιάζεστε. Θα συζητήσουμε και για τη Siemens, που θα σας καταδιώκει σε όλη σας την πολιτική καριέρα και για τις off-shore θα συζητήσουμε και για όλα όσα δήλωνε ο Αντιπρόεδρος του κόμματός σας πριν από λίγες ημέρες, ότι είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό να φοροδιαφεύγουν στους φορολογικούς παραδείσους όσοι θέλουν να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση.

Για όλα θα συζητήσουμε, κύριε Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Εσείς εκπροσωπείτε συμφέροντα. Προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου δίχως αποδείξεις. Στήσατε μια πομφόλυγα δεκαπέντε μέρες τώρα, προσπαθώντας να αποδείξετε πράγματα τα οποία δεν αποδεικνύονται, ότι δηλαδή τι; Ότι ο Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας, επιχείρησε να διαπραγματευθεί με τον επίσημο και με πιστοποιητικό αυθεντικότητας εξουσιοδοτημένο της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να πάρει υψηλότερο τίμημα, ενώ εσείς θέλατε η Ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με κάποιον άλλον ενδιάμεσο, ο οποίος τάχα μου εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, αλλά είναι Έλληνας, προκειμένου να πάρει μικρότερο τίμημα.

Η μεγαλύτερη ντροπή, όμως, από όλα όσα κάνατε ξέρετε ποια είναι; Θα σας το επαναλάβω για άλλη μία φορά. Είναι ότι στην προσπάθειά σας να δημιουργήστε αντιπολιτευτικό λόγο, εμπλέκετε το Διπλωματικό Σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου, κύριε Μητσοτάκη.

Και αυτό το βάρος και αυτή η ευθύνη απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή. Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη!Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien