Aigaio365 > VIRAL > Το hoax της ΝΔ με τον πλαστό πίνακα της Κομισιόν που έγινε viral

Το hoax της ΝΔ με τον πλαστό πίνακα της Κομισιόν που έγινε viral

Viral μεταξύ στελεχών (μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος) και φίλων της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε χθες ένας πίνακας ο οποίος υποτίθεται πως αποτυπώνει στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια

Όπως επισημαίνει ο Ν. Σαραντάκος στο facebook:

«Αξίζει μια ανακεφαλαίωση για τον χόακα που διέδωσαν σήμερα (σ.σ.: χθες) τα τρολ του Κούλη, αφού στην προηγούμενη ανάρτηση υπήρχε αβεβαιότητα που διαλευκάνθηκε στο μεταξύ.

Σήμερα (σ.σ.: χθες)το πρωί, λοιπόν, άρχισε να διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα διαγραμμα με τρεις πίτες, που υποτιθεται ότι παρουσιάζει τα μίγματα οικονομικής πολιτικής των τριών κυβερνήσεων απο το 2010 και μετά (ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα). Η πρώτη πίτα, του ΓΑΠ, έχει περίπου ισορροπία μεταξύ περικοπής εξόδων και αύξησης εσόδων (φόροι και εισφορές), με ελαφρά υπεροχή των εσόδων (54%). Η μεσαία πίτα, του Σαμαρά, έχει μεγάλη υπεροχή των περικοπών (72%). Η δεξιά πίτα, του Τσίπρα, έχει συντριπτική υπεροχή των φόρων (82%). Κατά σύμπτωση οι (άγιες) περικοπές έχουν ωραίο γαλάζιο χρώμα ενώ οι (μισητοί) φόροι εχθρικό κόκκινο χρώμα.

Πέρα από την ακρίβεια των στοιχείων, το πρόβλημα είναι ότι στο γράφημα φέρει το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όταν το είδα, υποψιάστηκα αμέσως ότι το γράφημα είναι πλαστό, διότι η Κομισιόν ουδέποτε χρησιμοποιεί όρους όπως Μνημόνιο και κυρίως ουδέποτε εκθετει απροκάλυπτα κυβερνήσεις. Επιπλέον, φίλοι που ξέρουν από φωτογραφικά, είδαν αμέσως ότι το γράφημα ήταν πειραγμένο, χαλκευμένο, παραποιημένο.

Tο καλό του Διαδικτύου ειναι πως επιτρέπει αναζήτηση και συλλογική δουλειά κι έτσι γρήγορα βρέθηκε το αυθεντικό γράφημα (το δεύτερο). Δεν προερχεται φυσικά από την Κομισιόν, αλλά από εισήγηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Δήμα σε κάποια ημερίδα της Βουλής!! Ο κ. Δήμας διατείνεται ότι τα στοιχεία τα πήρε από το Υπουργειο Οικονομικών, αλλά βεβαια δεν ξέρουμε πώς τα επεξεργάστηκε. Φίλος οικονομολόγος που του έχω εμπιστοσύνη υποστηρίζει ότι το διάγραμμα έχει ανακρίβειες. Ωστόσο, η ακρίβεια του διαγράμματος είναι ζήτημα τεχνικό και δεν θέλω να εστιαστώ εκεί.

Το βέβαιο, πέρα από τα νούμερα, είναι ότι στο πλαστό γράφημα έχουμε αδιαμφισβήτητη, συνειδητά παραπλανητική και πιθανώς ποινικά κολάσιμη χρήση του λογοτύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξίσου βέβαιο είναι ότι το πλαστό γράφημα διακινήθηκε από επιφανείς δικτυακές προσωπικότητες του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων και ο Αδ. Γεωργιάδης), όπως πχ ο @Antypas Karipoglou Αντύπας Καρίπογλου, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015 (στην 6η θέση). Ο κ Καρίπογλου ανάρτησε το πλαστό γράφημα στον τοίχο του και προ ολίγου που κοίταξα είχε 249 κοινοποιήσεις -δηλαδή ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ καταδέχεται να γίνεται αναμεταδότης πλαστογραφιών!»

Ιδού η προέλευσή του:

Το γεγονός δε πως το συγκεκριμένο γράφημα διακινήθηκε από επιφανή στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολλώ δεν μάλλον από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη, δημιουργεί υποψίες πως πρόκειται για πλαστογράφηση η οποία ασχέτως από το αν ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος, έγινε αποδεκτή με χαρά στο Μοσχάτο.

(Από το Left)Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien