Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΙΦΝΟΣ > Τι μας κρύβει η ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου

Τι μας κρύβει η ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου Σίφνου για ανασφάλιστη εργασία, φοροδιαφυγή και κατασπατάληση των αποθεματικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, υπήρξε απάντηση από τη μεριά της δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το αν όντως υπάρχουν έντεκα ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Ταμείο, δεν απαντώνται οι καταγγελίες περί φοροδιαφυγής, δεν διαψεύδονται οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δίδονταν 2,5 χιλιάδες ευρώ την ημέρα χωρίς απόδειξη στον εργολάβο που ανέλαβε τη συντήρηση της παραλίας του Πλατύ Γιαλού.

Το μόνο που υποστηρίζει η ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είναι πως τα 730 χιλιάδες ευρώ που λείπουν, δόθηκαν για έργα υποδομών. Υπάρχουν άραγε όλα τα παραστατικά που να δικαιολογούν αυτά τα έξοδα;

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει το έργο της παράταξής του, αναφέρει πως η Σίφνος είναι το πιο καθαρό νησί των Κυκλάδων. Όμως, δεν νοείται να υπερηφανεύεται η Δημοτική Αρχή για την καθαριότητα του νησιού, όταν έχει παραχωρήσει την ευθύνη της σε εργολάβο, ο οποίος μπορεί να απολύει και να προσλαμβάνει κατά το δοκούν… Τα συγχαρητήρια για την καθαριότητα του νησιού πρέπει να απευθύνονται στους εργαζόμενους και στον κόσμο που σέβεται και προσέχει τον τόπο του. Σε καμία περίπτωση στον δήμο, ο οποίος πληρώνει από τα έτοιμα, έναν εργολάβο. Χρήματα τα οποία, αν υπήρχε η σωστή διοίκηση, θα μπορούσαν να στηρίζουν οικογένειες του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Προς μεγάλη μου έκπληξη και ιδιαίτερη λύπη, είδα τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα οποία αναφέρονται σε δήθεν μη νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου.

Το όλο θέμα ξεκίνησε ως μια μεθοδευμένη πολιτική αντιπαράθεση και τείνει να λάβει έκταση. Προσωπικά, όλο αυτό με θίγει! Όμως σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε αυτή τη δίνη της αντιπολιτευτικής και επικοινωνιακής θάλασσας εντυπώσεων. Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί λεπτομερώς, μπορεί να λάβει από το Δ.Λ.Τ, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας, στοιχεία και αποδείξεις περί του αντιθέτου των όσων γράφτηκαν.

Το έργο που έχει τελεστεί τα τελευταία έξι χρόνια από το Δ.Λ.Τ Σίφνου, κρίθηκε και κρίνεται καθημερινά, με θετικά σχόλια και μηνύματα από όλους εσάς, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει περηφάνια και δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο ό,τι καλύτερο για το νησί μας.

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις παραλίες μας. Δεν είναι δυνατό να τις αφήσουμε βρώμικες, χωρίς οργάνωση, δίχως γαλάζιες σημαίες. Επιπροσθέτως, είναι αδύνατο να αφήσουμε το νησί χωρίς λιμάνια, μαρίνες, υδατοδρόμιο, χωρίς υποδομές, οι οποίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, είναι απόλυτα αναγκαίες.

Τα έργα του Δ.Λ.Τ Σίφνου είναι αναρίθμητα και μάρτυρες για όλα αυτά είστε εσείς! Είναι λογικό πως το αποθεματικό του ταμείου μειώνεται, όταν γίνονται έργα. Δεν ακολουθήσαμε την πολιτική ενός εύρωστου ταμείου, δίχως έργα, με υψηλό αποθεματικό και με σκοπό την μισθοδοσία του προέδρου και αντιπροέδρου. Αυτό καταργήθηκε από την πρώτη χρονιά.

Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Λιμενικού Ταμείου. Θυμίζουμε, την μετατροπή των χώρων που στέγαζαν γραφεία, σε πλήρως εξοπλισμένες οικίες για την φιλοξενία των γιατρών. Συμμετοχή και συμπαράσταση λοιπόν, του Λ.Τ. Σίφνου, σε αυτούς που με αυτοθυσία παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας. Μεγάλη η προσφορά του ταμείου σε θέματα που αφορούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Σίφνου. Όμως, δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για την απαρίθμηση τέτοιων έργων.

Επισημαίνω τέλος πως διαφωνώ ριζικά με όσους επιθυμούν να γυρίσουμε πίσω, σε παλαιότερες εποχές,όπου μοναδικός στόχος ήταν η προβολή της γραφικότητας και ομορφιάς του νησιού μας. Το νησί χρειάζεται υποδομές και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις όποιες ανάγκες του τόπου μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ!


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien