Aigaio365 > ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ > Συσπειρωμένοι στο πρόγραμμα και στην ηθική μας υπόσταση μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Συσπειρωμένοι στο πρόγραμμα και στην ηθική μας υπόσταση μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Νίκος Συρμαλένιος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου, στην Κυριακάτικη KontraNews:

Τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών συνιστούν μια δεξιά στροφή της ελληνικής κοινωνίας. Η άνοδος της ΝΔ αλλά και τα αθροιστικά ποσοστά της νεοφασιστικής «Χρυσής Αυγής» και του κόμματος Βελόπουλου επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του 24% καταγράφεται ως ο κύριος κορμός της αριστεράς – κεντροαριστεράς, όμως η απόσταση των 9 μονάδων από τη ΝΔ αν δεν αφυπνιστεί ο κόσμος της εργασίας και τα κοινωνικά του στηρίγματα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις εξελίξεις.

Οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού είναι πολλές, με κύριες την αδυναμία μας να επικοινωνήσουμε το εξαιρετικά σημαντικό κυβερνητικό έργο όλης αυτής της περιόδου και βεβαίως τη συστηματική διαστρέβλωση και αποδόμηση του, από ένα πολυπληθή σε αριθμό και όγκο προπαγανδιστικό μηχανισμό. Η αδύναμη παρουσία του κόμματος δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσει την εκτεταμένη ισχύ του προαναφερθέντος μηχανισμού. Πέραν αυτού, η διαχείριση ενός τρίτου μνημονίου επιπρόσθετα από τα ασήκωτα βάρη των δύο πρώτων, δημιούργησε σωρευτική αγανάκτηση σε σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος. Τα μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης προς αυτούς που σήκωσαν τα βάρη και που ξεκίνησαν αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια (Αύγουστος 2018), δεν μπόρεσαν να εμπεδωθούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ενώ η υπερφορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων προς εξοικονόμηση πόρων υπέρ της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δημιούργησε πρόβλημα σε σημαντικό δυναμικό παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Επιπλέον η επιχειρηματολογίας μας για την υπεράσπιση της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους δεν συνοδεύτηκε επικοινωνιακά και προγραμματικά με το νέο αναπτυξιακό-παραγωγικό μοντέλο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό έδωσε το επιχείρημα στη ΝΔ να ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί αποκλειστικά επιδοματικό κράτος που ανακυκλώνει τη φτώχεια σε βάρος της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. Το οξύμωρο βεβαίως είναι ότι η δική μας κυβέρνηση μείωσε την ανεργία από το 27% το 2014 στο 18% το 2019 και δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, η δική μας κυβέρνηση επανεκκίνησε τα ναυπηγεία ενώ φυτοζωούσαν με ανυπαρξία πολιτικής για τη ναυπηγοεπισκευή, επί δική μας κυβέρνησης εισέρευσαν οι περισσότερες ξένες επενδύσεις, επί δική μας κυβέρνησης εξυγιάνθηκε ο αναπτυξιακός νόμος και εντάχθηκαν εκατοντάδες βαλτωμένα προγράμματα, επί δικής μας κυβέρνησης συστάθηκε η Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα λειτουργήσει υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επί δικής μας κυβέρνησης ξεκίνησε η χρηματοδότηση καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων……κλπ, κλπ….

Κατά συνέπεια πλάι στην ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους που οικοδομήθηκε κυρίως στον τομέα της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας με την πρόσβαση εκατομμυρίων ανασφάλιστων ανθρώπων στο δημόσιο σύστημα υγείας με τη στελέχωση του ΕΣΥ με χιλιάδες νέες προσλήψεις παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις για περιορισμό των προσλήψεων, με την αύξηση των κονδυλίων για την πρόνοια από 700.000 το 2014 σε πάνω από 3 τρίς σήμερα και την απόδοση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα επιδόματα τέκνων, τα επιδόματα ενοικίων κλπ. οικοδομείται και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας στη βάση ενός νέου μοντέλου που δεν θα αναβιώνει το στρεβλό τρόπο ανάπτυξης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, στη διαπλοκή και στη διαφθορά.

Σε ότι αφορά τη νησιωτική Ελλάδα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται μια σειρά από νησιωτικές πολιτικές, στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια, στη χωροταξία, στις περιβαλλοντικές υποδομές (απορρίμματα, λύματα, νερό), στην αγροτική οικονομία…Η πιο εμβληματική παρέμβαση είναι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα εισιτήρια, στις επιχειρήσεις, πιλοτικά στα καύσιμα, στις ακτοπλοϊκές και τώρα και στις αεροπορικές συγκοινωνίες

Προφανώς και δεν λύθηκαν μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια εκκρεμότητες και άλυτα προβλήματα δεκαετιών. Είμαστε όμως σίγουροι ότι τα παραπάνω επιτεύγματα, που έγιναν μέσα σε απίστευτα ασφυκτικές συνθήκες, δεν θα είχαν γίνει από τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Άλλωστε είναι νωπή η μνήμη του έργου τους που μας οδήγησε στα μνημόνια το 2010.

Μπροστά στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και το 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι που μας εμπιστεύθηκαν, μπορούμε συσπειρωμένοι να ανατρέψουμε το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να αποτρέψουμε την επιστροφή στο παλαιό καθεστώς που τώρα επιπλέον θα το διαχειριστεί μια ρεβανσιστική και ακροδεξιά ΝΔ.
Συσπειρωμένοι οφείλουμε να πορευτούμε προς τις εκλογές της 7ης Ιούλη , με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνικού λαού και με σημαία το πρόγραμμα, το σχέδιο και την ηθική μας υπόσταση.

Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien