Aigaio365 > MAIN SLIDER > Συντονίστρια Ποταμιού Ν.Αιγαίου: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν τήρησε το καταστατικό»

Συντονίστρια Ποταμιού Ν.Αιγαίου: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν τήρησε το καταστατικό»

Για αιφνιδιασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Ποταμιού από την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να συμμετέχει στις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του, έκανε λόγο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ποταμιού και Συντονίστρια του κόμματος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Λίλη Αγγελοπούλου, μιλώντας στη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5.

Το Ποτάμι και διά στόματος του κ. Θεοδωράκη είχε σαφώς δηλώσει ότι το χωρίζει χάος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου…

Απ’ ότι φάνηκε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης πήρε μια δική του, προσωπική απόφαση, πρόσθεσε η Λίλη Αγγελοπούλου.

Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι, που οδήγησε τους ενεργούς πολίτες να κάνουν ένα δημοκρατικό κόμμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξαφνικά το παίρνει σαν όχημα για να μπει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, σημείωσε, δηλώνοντας έκπληκτη με αυτή την απόφαση, όπως και από το γεγονός ότι «δεν κρατήθηκε η δημοκρατική διαδικασία στο κόμμα και η τήρηση του καταστατικού που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε».

«Μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Μάρτιο, το μήνυμα που εκδόθηκε από τις συζητήσεις ήταν ότι εμείς έχουμε τελειώσει τη συνομιλία μας με τη ΔΗ.ΣΥ. για πολλούς λόγους… Από αυτό, εμείς βρεθήκαμε στη συνέχεια μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη και κλήθηκε εκ των υστέρων την περασμένη Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή για να δηλώσει αν στηρίζει ή όχι την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη».

«Από τα 206 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής προσήλθαν αρκετά λιγότερα και τελικώς παρέμεινα για να ψηφίσουν 98 άτομα, από τα οποία τα 89 από τα 206 άτομα στήριξαν την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν προηγήθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ποταμιού της κίνησης του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί προφανώς το Ποτάμι δεν θα ήθελε να συμμετάσχει στη διαδικασία αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, γιατί προφανώς γι αυτό μιλάμε».

Η Λίλη Αγγελοπούλου, αναφέρθηκε στη δημοκρατική διαδικασία που είχε εισαγάγει το Ποτάμι και με την οποία η ίδια επιλέχτηκε μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής και υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του Ποταμιού, και παρά τις πολές υποχρεώσεις της ως μητέρα και γιατρός, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά σε ένα δημοκρατικό κόμμα που δημιουργήθηκε, το Ποτάμι, προσφέροντας ανιδιοτελώς και πολλές φορές ξοδεύοντας από την τσέπη της, θεωρώντας ότι άξιζε να προσπαθήσει μαζί με άλλους για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας που είχε υποστεί καθίζηση.

Στο ερώτημα, πώς ενώ διαφωνεί με την απόφαση συνεχίζει να είναι ενεργό στέλεχος του Ποταμιού, η κ. Αγγελοπούλου, απαντά υπογραμμίζοντας πως δεν ήταν μια απόφαση του κόμματος, καθώς και ότι δεν θεωρεί πως η ίδια κάνει κάτι που αντιβαίνει στη συλλογικότητα του κόμματος.

«Το κόμμα υπάρχει και τα κόμματα δεν διαλύονται από έναν, τα κόμματα διαλύονται ή παύουν να υπάρχουν όταν ο πολίτης με την ψήφο του δεν τα στηρίζει. Το ότι το Ποτάμι θα πάψει να υπάρχει όταν δημιουργηθεί το νέο πολιτικό σχήμα είναι ένα συμπέρασμα του κ. Θεοδωράκη μετά τις συζητήσεις που έχει κάνει με την κ. Γεννηματά. Αυτό θα το δούμε στην πορεία… Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που πιστεύουν τα ίδια με εμένα. Κάποιοι παραμένουν, κάποιοι έχουν αποχωρήσει γιατί θεωρούν ότι έχουν κοροϊδευτεί. Δεν μπορεί να στηρίζεται από το μηχανισμό ενός κόμματος η προσωπική καμπάνια του Σταύρου Θεοδωράκη», είπε ακόμη η Λίλη Αγγελοπούλου.

Επιπλέον έθεσε και το θέμα οικονομικών πόρων, που είναι πολύ σοβαρό θέμα, όπως τόνισε. Επιχορηγείται το Ποτάμι και θα φανταστούμε ότι αυτή η επιχορήγηση πηγαίνει για να κάνει προσωπική καμπάνια ένας αρχηγός κόμματος, διερωτήθηκε.

Στο ερώτημα, πώς βλέπει να εξελίσσεται η δική της πορεία, η κ. Αγγελοπούλου ξεκαθαρίζει, ότι θα παλέψει για να γίνει το Ποτάμι όπως ήταν, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι επειδή ο επικεφαλής του αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτή τη δραστηριότητα, το Ποτάμι θα διαλυθεί.

Πηγή: Aegean voice, CycladesvoiceΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien