Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Σεμινάρια μουσικής από τους Φίλους του Φεστιβάλ Άνδρου

Σεμινάρια μουσικής από τους Φίλους του Φεστιβάλ Άνδρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της προσπάθειας προσέγγισης των νέων του νησιού μας, που ξεκίνησε πέρυσι με την υλοποίηση επιμορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων, οι «Φίλοι του Φεστιβάλ» (ΑΜΚΕ) και το «Φεστιβάλ Άνδρου» με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου, προγραμματίζουν για τον φετινό χειμώνα «μουσικές» συναντήσεις. Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων μαθημάτων για νέους από 15 έως 19 χρονών, που θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Άνδρου, από τον μουσικό & μουσικολόγο κ. Σπύρο Λούκο.

Μέσα από ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η κατανόηση της χρήσης της μέσα στους αιώνες, η καλλιέργεια τρόπου ακρόασης και τρόπου προσέγγισης της μουσικής τέχνης μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικώνπαραδειγμάτων και μέσω διαλόγου. Στόχος είναι η ποιοτική βελτίωση της παιδείας και της κατάρτισης των νέων μέσω της διδασκαλίας-εξερεύνησης.

Τα βασικά σημεία που θα αναφερθούν στις συναντήσεις:

– Τι είναι μουσική.
– Πως ξεκίνησε και οι πρώτες εκφράσεις της.
– Χρήσεις μέσα στην Παγκόσμια Ιστορία.
– Μουσική και σύγχρονα μέσα.
– Τρόποι ακρόασης/εκτίμησης.
– Άχρονος τόπος συνάντησης: συνθέτες διαφορετικών εποχών και στυλ συναντιούνται. Τι τους συνδέει; Παραδείγματα. (Τα οπτικοακουστικά παραδείγματα προέρχονται από όλο το φάσμα της Τέχνης της Μουσικής. Ενδεικτικά: κλασική, όπερα, rock, pop, blues, jazz, hip hop, funk, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική).
– Συζήτηση σχετικά με μουσικές που θα φέρουν οι συμμετέχοντες.

Να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε Γαύριο, Κόρθι και Χώρα και ο μέγιστος αριθμός των σεμιναρίων θα είναι έξι. Τα σεμινάρια παρέχονται δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρηματοδοτούνται από την ΑΜΚΕ «Φίλοι του Φεστιβάλ Άνδρου».

Αναλυτικά, οι πρώτες τρεις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου
Γαύριο: ώρα 11:00-13:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου
Κόρθι: ώρα 15:00-17:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου
Χώρα : ώρα 19:00-21:00 – Λέσχη Ανδρίων
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου
Γαύριο: ώρα 11:00-13:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου
Κόρθι: ώρα 15:00-17:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου
Χώρα : ώρα 19:00-21:00 – Λέσχη Ανδρίων
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου:
Γαύριο: ώρα 11:00-13:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου
Κόρθι: ώρα 15:00-17:00 – Αίθουσα σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου
Χώρα : ώρα 19:00-21:00 – Λέσχη Ανδρίων

Ο χώρος των σεμιναρίων θα είναι ο ίδιος στο Γαύριο και στο Κόρθι, ενώ στη Χώρα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α). Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις επόμενες συναντήσεις.

Παρατίθεται ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Σπύρου Λούκου:
«Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό και jazz πιάνο, σύγχρονη κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας. Συνεργάζεται ως μουσικός και ενορχηστρωτής με διάφορα σχήματα και καλλιτέχνες, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα (Α. Μάνου, Κ. Θωμαΐδης, Σ. Παπασταύρου, Σταυρός του Νότου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ρυθμός Stage, Ίδρυμα Σ. Νιάρχος κ.ά.).

Ισότιμα ασχολείται και με την διδασκαλία μουσικής. Ο κύριος τομέας του είναι το πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, καθώς και η Ιστορία της Δυτικής Μουσικής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Κατά την ασχολία του με την σύνθεση μουσικής για εικόνα έχει συμμετάσχει στο 3ο ΑNIMFEST 2008 και στο 3ο και 4ο Φεστιβάλ Βωβού Κιν/φου του Ιδρύματος Κακογιάννη. Έχει συνθέσει επίσης πρωτότυπη μουσική για τις μικρού μήκους ταινίες Marketplace(s): One place Five stories/Part5 (Μ. Βελέτζας), Easter in Agios Nikolaos (Ζ. Σγουρού), Yenaris (Ζ. Σγουρού). Στον τομέα της διαφήμισης έχει συνθέσει μουσική για τo Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, για την Watt+Volt κ.ά.

Από μικρή ηλικία ασχολείται με την τραγουδοποιία. Το 2006 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης φτάνοντας στην τελική δεκάδα. Από το 2018 σχημάτισε το δικό του trio παρουσιάζοντας ζωντανά την δουλειά του»

Στο Δελτίο Τύπου των «Φίλων του Φεστιβάλ Άνδρου» (ΑΜΚΕ), αναφέρεται ότι τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου, ενώ δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν θερμά «τις εταιρίες FAST FERRIES και GOLDENSTARFERRIES, που για ακόμη μία φορά στηρίζουν τις δράσεις της ΑΜΚΕ, παρέχοντας δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη Λέσχη Ανδρίων και τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου για την συνεισφορά τους στην υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και τους διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων Άνδρου για την υποστήριξη τους».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien