Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπεται η πρόταση μομφής από Ν.Δ

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπεται η πρόταση μομφής από Ν.Δ

Με ευθεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατήγγειλε γιατί στηρίζει τον Παύλο Πολάκη μετά την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ωστόσο -όπως αναμενόταν- η κυβέρνηση μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είχε απευθυνθεί προς τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «το πρόβλημά σας είναι ο Τσίπρας κι η απήχηση που έχει στον λαό».

«Στον πολιτισμένο κόσμο ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού, πως στηρίζει τον υπουργό του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό που ήθελε να πει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν είναι ότι δεν χρειάζονται επιδόματα και βοηθήματα για τα άτομα με αναπηρία, αλλά ότι χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας απέναντι στην αναπηρία.

Κατήγγειλε τον Παύλο Πολάκη και τον πρωθυπουργό για έλλειψη δημοκρατικού ήθους και πολιτικό τραμπουκισμό, λέγοντας ότι οπουδήποτε «στον πολιτισμένο κόσμο ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του».

Αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός «έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα» με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι την πρόταση μομφής προς τον Παύλο Πολάκη θα τη «μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

«Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί Χανιώτες είναι σαν το Πολάκη, ότι έχουν σχέση με έναν πολιτικό τραμπούκο».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, τους κάλεσε ψηφίζοντας «να αναμετρηθούν με την πολιτική και προσωπική τους αξιοπρέπεια».

Όπως τόνισε, «δεν ύφος Πολάκη, υπάρχει ήθος Τσίπρα», παρομοιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με ρωσική μπάμπουσκα, που όταν τις ανοίγεις μία μία στο τέλος καταλήγεις σε μια μικρή η οποία έχει τη μορφή του Παύλου Πολάκη.

«Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει πως ο

«Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

«Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου.

«Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας».

Στο τέλος, εξήρε την προσωπικότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, λέγοντας ότι είναι αγωνιστής της ζωής, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για όλους και όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία.

Γιάννης Δραγασάκης: Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και εν όψει των κρίσιμων για όλους ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για μια δήλωση η οποία έγινε δημοσίως και «κρίθηκε και εξακολουθεί να κρίνεται».

Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία φοβάται να κάνει συζήτηση για όλα τα σοβαρά θέματα, διότι το πρόβλημά τους δεν είναι ο Παύλος Πολάκης, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με το έργο της κυβέρνησης καθιστούν δύσκολο το έργο τους ως αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, «η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι διέξοδος για να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την κοινωνία».

«Ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ευρώπη; Είναι ευκαιρία να συγκρίνουμε προγράμματα. Ως εκ τούτου ζητώ από το Σώμα να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τετάρτη σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και και το Σύνταγμα», συμπλήρωσε.

«Προσωπικά», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «πείσθηκα ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στο λαό και την Ευρώπη. Πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι πιστεύετε ότι ήταν ιστορικό ατύχημα. Αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας που παραμένει και ενισχύεται. Το πρόβλημά σας είναι ότι η αυτή η κυβέρνηση επιλύει προβλήματα και δημιουργεί την προσδοκία στον κόσμο ότι θα λύσει περισσότερα. Φέρνουμε τις 120 δόσεις και νομίζω είμαστε στο σημείο να συζητήσουμε και φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα».

Μητσοτάκης: Μας φοβάστε

Ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν εκτός θέματος.

Όπως είπε ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι ο «πολακισμός», ο οποίος πλήττει την πολιτική ζωή της χώρας και ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να βρίσκεται στη Βουλή για να απαντήσει και όχι να αφήσει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «να διαχειριστεί το πικρό ποτήρι» της πρότασης δυσπιστίας.
Δραγασάκης: Επικοινωνιακά τα κίνητρά σας

Στην τελική τοποθέτησή του, ο Γιάννης Δραγασάκης και απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναρωτήθηκε:

«Σας έδωσα την εντύπωση ότι έχω να διαχειριστώ ένα πικρό ποτήρι;».

«Το θέμα είναι με ποιο θέμα θα πάμε στις ευρωεκλογές. Αν θα πάμε με τα προβλήματα της κοινωνίας ή κρύβοντας τα προβλήματα και αποσιωπώντας τα θέματα. Αυτό είναι το θέμα για εμάς και εκεί βάλτε τον Πολάκη και ό,τι άλλο θέλετε», συμπλήρωσε.

«Εσείς μιλούσατε από το πρωί έως το βράδυ για την οικονομία και την φορολογία. Αντί να έρθετε τώρα με τα δήθεν προνομιακά σας θέματα, μας λέτε ότι πρέπει να συζητήσουμε για τον Πολάκη, γιατί πληγώθηκε το φιλότιμο των Ελλήνων», είπε.

«Διέπεται από επικοινωνιακά κίνητρα αυτό που κάνετε. Εμείς θα απαντήσουμε σε όλα αυτά και θα αναπτύξουμε και τις λύσεις», δήλωσε.

Και απαντώντας για την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου τόνισε:

«Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν ήταν ακροδεξιός, του κ. Καρατζαφέρη. Είναι αριστερός και είμαστε σε φάση που οι άνθρωποι επανασυσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

EfsynΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien