Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σαντορινιός: Η ΝΔ υπόσχεται εργασιακό Μεσαίωνα και ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, αυτό είναι το πρόγραμμά τους

Σαντορινιός: Η ΝΔ υπόσχεται εργασιακό Μεσαίωνα και ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, αυτό είναι το πρόγραμμά τους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρευρέθηκε σήμερα στο studio της εκπομπής «Alpha Ρεπορτάζ», με τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει στην χώρα η ΝΔ σε αντίθεση με την οικονομική και πολιτική σταθερότητα που επικρατεί σήμερα.

Τα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών αποτέλεσμα της οικονομικής σταθερότητας στην χώρα μας

«Η αντιπολίτευση μιλάει για «προεκλογικά» μέτρα. Θα πρέπει μάλλον να σας θυμίσω ότι στις 21 Αυγούστου 2018 η χώρα μας βγήκε από τα μνημόνια, τον Μάρτιο βγήκαμε στις αγορές με το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαετίας, ενώ την ημέρα που ανακοίνωσε τα μέτρα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή επιτροπή τις εαρινές προβλέψεις για την χώρα μας, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στο 2,2% ενώ για το 2019 και το 2020 πολύ πάνω από το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης. Αποδεικνύεται λοιπόν με όλους του τρόπους ότι η οικονομία της χώρας μας είναι σταθερή και οι κόποι του ελληνικού λαού απέδωσαν καρπούς. Ήρθε η ώρα, οι πολίτες που μέσα στα χρόνια του μνημονίου δυσκολεύτηκαν οικονομικά, να δουν διαφορά στην τσέπη τους. Δεν πρέπει να γίνει τώρα αυτό; Πότε να το κάνουμε, όταν έρθει ο εργασιακός μεσαίωνας της ΝΔ; Όταν έρθει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΝΔ; Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβριο, γιατί αυτό αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσουμε τις εθνικές εκλογές. Είναι πολύ πιθανόν να κερδίσουμε και στις ευρωεκλογές, οι οποίες θα είναι η «επίσημη» δημοσκόπηση, που θα καταρρίψει μια και καλή τον μύθο των δημοσκοπήσεων που κυκλοφορούν».

Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

«Μάλλον θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τι συνέβη το 2014 γιατί φαίνεται ότι το έχετε ξεχάσει. Ήταν η περίφημη περίοδος του success story, στο οποίο έπρεπε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να πιάσει 1,5% πλεόνασμα, τελικά έπιασε 0,2% και έβαλε μέσα την οικονομία 2 δις ευρώ, εκτός από τα επιπλέον μέτρα που θα έπρεπε να λάβει με το email Xαρδούβελη. Δεν κατάφεραν να πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και παρέδωσαν μια χώρα με 550 εκ ευρώ έλλειμμα στα ταμεία και μια πέμπτη αξιολόγηση που δεν ήταν επιτυχής και πήρε παράταση. Πόσο είναι το αποθεματικό στα ταμεία μας σήμερα; 31 δις ευρώ θετικό, αυτή είναι η διαφορά μας στην υλοποίηση των μνημονίων. Η κυβέρνηση εκείνη μέσα σε τέσσερα χρόνια πήρε μέτρα συνόλου 68 δις ευρώ, αντίθετα με την κυβέρνηση μας που μέσα σε 4 χρόνια πήρε 10 δις ευρώ μέτρα, αρκεί μόνο να κάνουμε την διαίρεση για να δούμε τη μεγάλη διαφορά. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που υπέγραψε μνημόνιο και πήγε σε εκλογές αντίθετα με τις υπόλοιπες, όπως η κυβέρνηση Σαμαρά που άλλα έταξε στην ελληνική κοινωνία και μετά υπέγραψε μνημόνιο.

Η ΝΔ έχει βάλει όλα τα λεφτά της στη μείωση του αφορολόγητου όπως τα είχε βάλει πριν λίγο καιρό στην περικοπή των συντάξεων και φυσικά διαψεύστηκε. Έχουμε απαντήσει επισήμως ότι αυτό δεν θα ισχύσει. Ξεχνούν ότι στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ότι θα ισχύσει το αφορολόγητο αλλά θα μειώσουν την πρώτη κλίμακα φορολογίας. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει όπως δεν έγινε και η περικοπή των συντάξεων γιατί εμείς θα είμαστε κυβέρνηση».

Ο εργασιακός Μεσαίωνας της ΝΔ

«Μας λένε ότι έχουν διαλυθεί τα νοσοκομεία. Με 18.000 προσλήψεις, και με την προμήθεια 16 αξονικών τομογράφων στα περιφερειακά νοσοκομεία μόνο τον τελευταίο χρόνο, δεν νομίζω ότι παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης… Βέβαια αυτά δεν θα τα χρειαστεί ο κ. Μητσοτάκης αν βγει κυβέρνηση γιατί θα αγοράζει υπηρεσίες από ιδιώτες, σύμφωνα με σημερινή του δήλωση. Η ΝΔ θέλει να φέρει εργασιακό Μεσαίωνα με την επταήμερη εργασία. Από την άλλη, η κυβέρνηση μας για πρώτη φορά φέτος επαναφέρει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας που γίνονται υποχρεωτικές, αντίθετα με εσάς που είχατε νομιμοποιήσει τις επιχειρησιακές συμβάσεις ώστε να υπερτερούν των κλαδικών».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien