Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΙΦΝΟΣ > «Προϊόντα της γης του Αιγαίου» – Επιστημονική ημερίδα στη Σίφνο

«Προϊόντα της γης του Αιγαίου» – Επιστημονική ημερίδα στη Σίφνο

Στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων.

Η θεματολογία της ημερίδας θα κινηθεί σε δυο διαφορετικά πλαίσια, με το πρώτο να διερευνά τα οφέλη για την υγεία της παραδοσιακής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας και το δεύτερο να αναδεικνύει το ρόλο των παραδοσιακών προϊόντων των νησιών στην ανάπτυξη της οικονομίας τους στη σύγχρονη εποχή.

Η ημερίδα αφορά τόσο τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία παραδοσιακών προϊόντων και με τους κλάδους της γαστρονομίας, αλλά και το ευρύ κοινό κάθε ηλικίας, αφού ο καθένας θα μπορούσε να αποκομίσει χρήσιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της καθημερινής του διατροφής σε συνδυασμό με την προάσπιση της υγείας του.
Ομιλητές:

•Δρ. Ιωάννης Ν. Βλασερός MD, FESC, FISCU, Ιατρός Καρδιολόγος, ∆ιευθυντής Καρδιολογικού Τµήµατος Ιπποκράτειου Γ.Ν. Αθηνών
Τίτλος ομιλίας: «Διατροφή και υγεία»

•Κατερίνα Κοτσιφάκου, Κλινική Ψυχολόγος
Τίτλος ομιλίας: “Διατροφή και ψυχική υγεία»

•Χριστίνα Σαρρή, Σύμβουλος Διοίκησης για θέματα Επικοινωνίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Aegean Cuisine
Τίτλος ομιλίας: «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας»

•Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος Mediterra Α.Ε. – Mastiha shop
Τίτλος ομιλίας: «Γαστρονομία και τοπική ανάπτυξη»



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien