Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Νέες συναντήσεις Γλυνού στη Σύρο

Νέες συναντήσεις Γλυνού στη Σύρο

Συνεχίζει τις επαφές του με τους φορείς και τους πολίτες της Σύρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός, στο πλαίσιο της ευρείας ενημέρωσης για τα θέματα και κυρίως για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Αντώνη Χατζηιωάννου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χριστιάννα Πάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο Σύρου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το Τελωνείο την ΠΕΔΝΑ και τη ΔΕΥΑΣ Σύρου όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εργαζόμενους και το διοικητικό προσωπικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σύρου, όπου είχε συνάντηση με την διοικήτρια κ. Μαργαρίτα Μπουραντά.

Η κ. Μπουραντά ενημέρωσε τον κ. Μανώλη Γλυνό και τους υποψηφίους της παράταξης για τα πολύ σημαντικά βήματα ανάπτυξης και αναβάθμισης που έχουν γίνει στο νοσοκομείο τόσο με την στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, όσο σε νοσηλευτικό και διοικητικό, αλλά κυρίως με την βελτίωση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η Διοικήτρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, αλλά και στη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δύο σημαντικότατα τμήματα που έρχονται να προτεθούν στην γενικότερη προσπάθεια της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Η κ. Μπουραντά αναφέρθηκε και στο θέμα των επικουρικών ιατρών τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα της οικονομικής επιδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όλων των επικουρικών ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Κυκλάδες, καθώς αυτή τη στιγμή μόνο ένας επικουρικός ιατρός επιδοτείται στο νοσοκομείο Σύρου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, ενημέρωσε την διοικήτρια του Νοσοκομείου ότι στο πρόγραμμα της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» υπάρχει μέριμνα για την στέγαση των γιατρών σε κάθε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και η παροχή επιπλέον κινήτρων για να υπηρετήσουν σε νησιά της Περιφέρειας: «Στο πρόγραμμα υγείας της παράταξής μας υπάρχει μέριμνα ώστε να υπάρχει σε κάθε νησί το “Σπίτι του Γιατρού”, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές υγείας. Το “Σπίτι του Γιατρού” το οποίο θα καλύπτει οικονομικά η περιφερειακή αρχή θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν οι γιατροί οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά. Με την δομή αυτή που θα δημιουργήσει η περιφερειακή μας αρχή, θα πάψει πλέον να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η στέγη για τους νέους -και όχι μόνο- επιστήμονες, παρέχοντάς τους ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο μαζί με μια σειρά και από άλλα που θα θεσπίσουμε, ώστε κανένα νησί να μην μείνει χωρίς γιατρό», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός αμέσως μετά το νοσοκομείο Σύρου, είχε σειρά συναντήσεων με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, η ιστορία του οποίου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893 και ο οποίος έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στην ιστιοπλοΐα, στην κολύμβηση στην υδατοσφαίριση και στις υποβρύχιες δραστηριότητες.

Τα μέλη του ΝΟΣ αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν και που έχουν να κάνουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα η έλλειψη θέρμανσης του κολυμβητηρίου Σύρου, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά στην προπόνηση των αθλητών και των παιδιών ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι και η έλλειψη οικονομικών πόρων για με τις αποστολές των αθλητών εκτός της Σύρου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ.Μαρκέλα Παραμυθιώτου και κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης τέθηκαν από τους προϊσταμένους τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση στη Σύρο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις σχολικές κτιριακές υποδομές, με το πρόβλημα που δημιουργείται στην ανεύρεση κατοικιών από τους εκπαιδευτικούς, ειδικά στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά και στον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού υλικού των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του βασικού θέματος για την εκπαίδευση, ο κ. Μ. Γλυνός συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, αλλά και με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Σύρου, όπου τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα Λύκεια της Σύρου το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία του νησιού.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε οδηγήσει τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ του νησιού σε πολυήμερη κατάληψη των σχολικών κτηρίων, και παρά τις συναντήσεις με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, επισήμανε ότι το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων τόσο της σχολικής όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η συνεργασία, ο διάλογος και η συνέργεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και διαβεβαίωσε ότι στη δική του περιφερειακή αρχή οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για όλους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε επίσης με την Τοπική Επιτροπή Μπάσκετ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με τις αθλητικές υποδομές της Σύρου και στη συνέχεια είχε συνάντηση και με τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien