Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Μπουραντά: Εργαζόμαστε ως ομάδα έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου Υγείας

Μπουραντά: Εργαζόμαστε ως ομάδα έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου Υγείας

Δουλέψαμε από την αρχή ως ομάδα και αυτό φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας για τη κάλυψη των προβλημάτων που εμφανίζονται, με γνώμονα το στρατηγικό στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας και έχουμε την αμέριστη υποστήριξη τόσο του υπουργείου όσο και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (ΥΠΕ) σε ότι έχει να κάνει με χρηματοδοτήσεις και αυτό μας διευκολύνει το έργο, επισήμανε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Μαργαρίτα Μπουραντά, απαντώντας στο ερώτημα της Δανάης Μαύρου στον Aegean Voice 107.5 για τη θεαματική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου. Η διοικήτρια, κατά την τετραήμερη παραμονή της στη Νάξο είχε συνεχή συνεργασία για θέματα αρμοδιότητάς της με τον αναπληρωτή διοικητή Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Κ. Απιδόπουλο.

«Εχουμε ένα άλλο δείγμα γραφής… Θέλουμε τους γιατρούς μας εδώ και ήταν τραγικό να δωρίζουμε στους ξένους τα παιδιά μας που σπούδασαν με λεφτά του ελληνικού λαού», σημείωσε η διοικήτρια των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, σχετικά με τη στελέχωση των δυο μονάδων υγείας, προσθέτοντας, ότι «εντός του 2018 θα έχουμε την εκταμίευση ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο Νάξου τον αξονικό τομογράφο που έχει ανακοινωθεί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η στελέχωση του Τμήματος».

Για το ακτινολογικό και τη στελέχωσή του, η κα Μπουραντά ανέφερε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση του τμήματος για τη λειτουργία του Μαστογράφου, αλλά και για την έναρξη των χειρουργείων…

Επέμεινε πάντως η κα Μπουραντά, ότι απαιτείται όλα να γίνονται με σταθερά βήματα και προγραμματισμό ώστε να προχωρήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου. «Και αυτά που λέμε τα αποδεικνύουμε έντιμα και τα λέμε με το όνομά τους… Και όταν δεν μπορούμε, το αιτιολογούμε», τόνισε.

«28 γιατρούς έχουμε μαζί με την παιδίατρο, οι δέκα είναι επικουρικοί. Πέρυσι είχαμε 12 συνολικά… Πάντα υπήρχαν τα κίνητρα, απλά τώρα έχουν αλλάξει. Το ένα είναι η τριετία… βοήθησε και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…», ανέφερε ο Κώστας Απιδόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου σε ζωντανή παρέμβασή του στην εκπομπή, μιλώντας για τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό που έχει σήμερα το Νοσοκομείο Νάξου.

«Οι επικουρικοι δεν είναι εύκολο να έρθουν. Χρειάζεται προεργασία, συζήτηση και κυρίως προσωπική επαφή», σχολίασε ο κ. Απιδόπουλος για το θέμα της πρόσκλησης των γιατρών στο νοκοκομείο.

Για το θέμα του ΕΚΑΒ, ο κ. Απιδόπουλος τόνισε ότι αναμένεται να έρθει το ασθενοφόρο 4Χ4 σύντομα, αλλά χρειάζεται χρόνος και κυρίως να υπάρχει άνθρωπος για να μπορέσει να το στελεχώσει. Για το θέμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Νάξου, σημείωσε, ότι για πρώτη φορά υπάρχει υπερκάλυψη βάρδιας. Παράλληλα, είπε, ότι για την κάλυψη πληρώματος του ασθενοφόρου που θα εδρεύει στην ορεινή Νάξο θα υπάρξει συνεργασία με την πυροσβεστική, ώστε μετά από εκπαίδευση να δοθεί λύση. Η θέληση υπάρχει ώστε να κρατήσουμε το ασθενοφόρο στην ορεινή Νάξο, επισήμανε ο κ. Απιδόπουλος.

Παιδιατρική Κλινική και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας οι επόμενοι στόχοι για το ΓΝ Σύρου

Η κ. Μαργαρίτα Μπουραντά σχετικά με τη λειτουργία των χειρουργείων και το θέμα της εμπιστοσύνης των ασθενών στις υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, σημείωσε ότι «το 2014 έγιναν 1717, το 2015 είχαμε1688, το 2017 είχαμε 1912, υπάρχει σταθερότητα με ανοδική πορεία… Η βάση αεροδιακομιδών που λειτουργεί βοηθάει όσον αφορά τις αεροδιακομιδές, σε λίγο διάστημα θα λειτουργεί και το πλωτό. Στα τακτικά ιατρεία πέρυσι εξετάστηκαν 34.000 έναντι 18.000 το 2015… Και η εμπιστοσύνη σε συνδυασμό με τον εμπλοτυτισμό των ειδικοτήτων βοηθάει σημαντικά… Και η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο με αποτέλεσμα η αξιοπιστία να κερδίζει την εμπιστοσύνη των κατοίκων των νησιών…».

«Σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της Σύρου καθότι έχουμε πλέον όλες τις ειδικότητες για να τη στελεχώσουμε και είναι η αρχή…. Εντός του προγραμματισμού είναι και η έναρξη λειτουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας…»

«Δεν μπορούμε να φτιάξουμε σε κάθε νησί και νοσοκομείο. Αλλά μπορούμε μέσω διασύνδεσης των μονάδων υγείας να βελτιώσουμε τις συνθήκες με σταθερά βήματα, από τις διακομιδές, τη στελέχωση και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υπηρεσίας και στη συνέχεια της δευτεροβάθμιας υπηρεσίας υγείας», επισήμανε η διοικήτρια των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

Ακούστε αναλυτικά τι είπαν η κ. Μαργαρίτα Μπουραντά και ο κ. Κώστας Απιδόπουλος

Πηγή: Cycladesvoice


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien